SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Anmälan öppen: IF Kvilles Sommarfriidrottsskola!
Rolig och utvecklande träning i och runt Björlandhallen i sommar

Anmälan till FRiiSK 2021

IF Kvilles friidrottsskola anordnar fyra veckor av lek, skratt, träning, tävling, god mat, kompisar och gemenskap i Björlandahallen på Hisingen under sommaren. Alla barn födda mellan 2007 och 2014 är välkomna att delta!

 

Bjud gärna in vänner som kan vara intresserade att delta!

 

  • Vecka 25, 21-24 juni : Mån-Tors 9:00-15:00 (fullbokad).
  • Vecka 26, 28 juni - 2 juli : Mån-Fre 9:00-15:00 (fullbokad).
  • Vecka 27, 5-9 juli : Mån-Fre 9:00-15:00 (fullbokad).
  • Vecka 32, 9-13 augusti : Mån-Fre 9:00-15:00 (pris: 1.800kr och 1.300kr för medlemmar i IF Kville).

 
Mer information och detaljer: KLICKA HÄR

 

Länk till anmälan: KLICKA HÄR   (Välj kategorin: "Deltagare IF Kvilles Friidrottskola - FRiiSK" och följ anvisningarna)

 

Vid frågor kontakta:

Ida Elmén
Projektledare FRiiSK 2021

friisk@ifkville.se
070-611 00 13

Succé för Kville i SM på 24-timmars löpning
2021-07-25 15:40
Elin Hartelius och Emir Halalkic sprang mycket bra på SM i 24-timmars!

I helgen avgjordes det första SM:et i 24-timmars löpning någonsin, och vilken succé det blev för IF Kville. Loppet avgjordes på stekhett Södermalms IP i Skövde.

 

Både lördagen och söndagen bjöd rejält höga temperaturer och både löpare och supportteam fick jobba hårt med att kyla ner löparna. Att bli överhettad under de varma timmarna får ödesdigra konsekvenser senare i loppet.

I damklassen tog Elin Hartelius storslam och vann både damklassen totalt och klassen K35. Elin sprang drygt 210 kilometer, ett nytt, snyggt personligt rekord och en segermarginal med över 30 kilometer till tvåan!

I herrklassen försvarade Emir Halalkic sitt brons från ifjol (då hade tävlingen Riksmästerskapsstatus), Emir vann också klassen M35 med sina dryga 208 km. Marginalen i herrklassen upp till tvåan var dryga 8 kilometer och ner till fyran dryga 2 kilometer. Segrade i herrklassen gjorde Bill Öster från Karlskrona.

Tävlingen som helhet vanns av den norska landslagslöparen Therese Falk med dryga 242 km, ett snitt på under sex minuter per kilometer.

Så Kville tar med sig fyra medaljer på två aktiva från Skövde , en väldigt bra facit!

Text Emir Halalkic

Två Kvilleiter med bland favoriterna på 24-timmars
2021-07-23 10:46

Till helgen blir det äntligen svenskt mästerskap i 24-timmarslöpning. Efter 13 år av riksmästerskap får alltså denna klassiska ultralöpningsgren nu SM-status. SM-tävlingen sker i samband med Skövde Ultrafestival och vi har tagit tempen på favoriterna inför en helg där temperaturen blir hög även på andra sätt.

 

En som har visat kapacitet att närma sig landslaget är Elin Hartelius. Trots många timmars kamp under Pace on Earths inbjudningstävling i Göteborg i april kom hon ändå med god marginal över 200 km i sin debut, 207,724 km. En förkylning som inte helt har vikt undan har dock gjort henne mer osäker inför helgen.

– Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan just nu. Vill så gärna springa. Om jag kommer till start, vilket jag ändå hoppas/siktar på, kommer jag att vara ännu lite mer lyhörd för vad kroppen signalerar. Känns det inte bra kanske jag blir tvungen att kliva av. Men vem vet, kanske blev vilan som sjukdomen innebar en grym uppladdning och det går bättre än förväntat. Allt kan hända i ultra, säger Elin.

 

Allt kan hända i ultra. Men om allt går som det bör blir det sannolikt svårt för några övriga att kämpa om SM-medaljer förutom Maria Jansson, Therese Falk, Therese Fredriksson och Elin från IF Kville.

 

På herrsidan har vi Emir Halakic som blev trea förra året, och är riktigt laddad inför årets lopp. 

– På norsk skulle man nog säga terningskast seks för att beskriva hur sugen jag är, säger Emir.

 

Fjolårets RM i Skövde var hans femte 24-timmarstävling och med 230,827 fick han en efterlängtad medalj. Men det finns mer att slipa på med taktiken, så en bra dag kan det bära ännu längre.

– För egen del hoppas jag på ett fint resultat och en bra placering, säger Emir hemlighetsfullt.

 

Vi ser fram emot årets 24-timmars!

Nya träningsmöjligheter vid Klubbhuset i Tuve
2021-07-15 14:15
Nya träningsmöjligheter vid IF Kvilles Klubbhus i Tuve (vid Tuve ishall)

IF Kville fortsätter fira 100 år med att öppna nya träningsmöjligheter för alla medlemmar.

 

Nu kan alla träningsgrupper och medlemmar träna på de nyanlagda fina konstgräsytorna längs två av väggarna vid klubbhuset i Tuve.

 

Det finns härliga löpspår som man kan värma upp och träna i, sedan kan man köra ett bra allmänstyrke- eller rörlighetspass utanför klubbhuset på konstgräset.

 

Redskap som finns tillgängliga i förrådet inne i entrén, för våra träningsgrupper samt medlemmar med "IF Kville Fit" eller "IF Kville Fit Plus"  träningsabonnemang, är:

  • Medicinbollar i olika vikter
  • Yogamattor
  • Pilatesbollar
  • Battle rope
  • Stroops VITL kits (se video här)

Förrådet kommer kompletteras efterhand med t ex hopprep och lite annat smått och gått.

 

Välkomna att träna och umgås vid vårt fina klubbhus med en fantastisk omgivning!

 

Bygget med nya arenan går framåt!
2021-07-07 10:59
Ladda album (+7 bilder) >>

Bygget av nya fina friidrottsarenan, Björlandavallen mitt emot Björlandagården, går enligt alla planer, och steg 1 av arenabygget kommer vara klart för förbesiktning i oktober.

 

Då görs alla viktiga mätningar av nivåer, längder och avstånd. Efter detta kan man börja anlägga gräs och området får sätta sig över vintern. Till våren är det dags för att lägga banunderlaget samt färdigställa och certifiera arenan för tävling.

 

Hela arenan, inklusive den stora kastplanen utanför, kommer att certifieras enligt IAAFs regler för tävling, och arenan är huvudarena för kast under veteran-VM som arrangeras i Göteborg under 2024.

 

Friidrottsarenan, täcker hela 55.000 kvadratmeter och kommer ha läktare med tak för 500 personer, fina samlingslokaler, mysigt café med en veranda på andra våningen. Det finns även en motionsslinga anlagd runt hela området, samt ett utegym där man kan köra allmänstyrka.

 

Vi ser fram emot att köra första invigningstävlingen redan nästa år, välkomna!

 

Grattis - Julia Björkman till Junior EM-U23 i Tallinn
2021-06-28 11:12
Julia Björkman till vänster och Lillan Kilvik till höger i bild.

IF Kville har äran att sända Julia Björkman till Junior EM i Tallinn som går den 8-11 juli.

 

Torbjörn Eriksson, sprint/häck-ansvarig i Sverige, är mycket nöjd med hennes nya personliga rekord som är 12.01 på 100m, och sattes på en observationstävling i Lerum förra veckan.

 

Julia är första reserv i stafettlaget på 4x100m, och kommer därför åka till Helsingborg på onsdag och köra stafettväxlingar med de andra tjejerna. De tre snabbaste i laget, just nu, är Julia Henriksson från Helsingborg, Wilma Rosenquist från Malmö och Julia Wennersten från Borås.

 

Jätteroligt att Julia blivit uttagen med tanke på att tävlingarna som gjorts hittills har varit del av träningen för tävlingarna i augusti.

 

Då kommer hon vara i riktig form.

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners