Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla
EM kval av Arvid
2019-05-13 00:24
På fredagen kvalade Arvid Mägi Theorin in till Junior EM genom att i Växjö sätta nytt personligt rekord med en stöt på hela 18,01 meter.

Arvid persade även i bänkpress med 170kg.
I Kville blir man stark, som Bamse säger!

Anders
Kvilles Vårtävling
2019-05-12 23:59
Foto:Felicia Buiten
På lördagen gick Kvilles Vårtävling av stapeln och vi prisar vädrets makter som i alla fall värmde upp oss med solsken!

Tävlingen blev mycket bra och det var bra tryck från coacher, föräldrar och övrig publik. Många nya personliga rekord sattes och det kändes tryggt med en funktionärsstab som verkligen var på hugget och såg till att allt flöt på bra.

Ett superstort tack till alla funktionärer!
Ett lika stort tack till de som tävlade och vi passar på att hälsa er välkomna nästa år!


IF Kville
Få nyheter = Full rulle i Kville
2019-05-08 17:15
Avsaknad av nyheter beror mer på kansliets utmattning än brist på saker som händer.
Fast vi är utmattade på ett positivt vis :-)

Här kommer en liten uppdatering.

Kvilles Vårtävling
Nu på lördag, 11 maj, går kvilles egen tävling "Kvilles Vårtävling av stapeln. Detta är Sveriges äldsta arenatävling i friidrott och vi är såååå stolta att det är KVILLE som arrangerar tävlingen.
Det saknas ett tiotal funktionärer och jag ber DIG snabbt maila mig att du ställer upp.
Man jobbar 08:30-16:00 och får kaffe/dricka, kakor/bullar och lunch. Och en rolig dag!
Mail: sportchef@ifkville.se

Seriematch Damer
Den 30 maj tävlar vi med ett lag tjejer på Stenkullens IP i Lerum i division 3. Tanken är såklart att vi ska gå upp en division och sakta ta oss mot Sverigetoppen! Första start är 13:00 och alla som vill kan komma och bilda hejarklack! Dessutom behövs 5 funkisar, så ta chansen att göra ett uppdrag och se en fin tävling!

Lag-SM kval Herrar
Tre dagar efter tjejmatchen kör killarna sin lagmatch för att kvala till SM-finalen i Malmö.
Kville har en bit kvar till toppen, men vi jobbar oss sakta men säkert framåt. Kvalet går i Norrköping 3 juni och med nya banor och en riktig invigningsceremoni blir det en grym inramning!

GöteborgsVarvet
Navet i Göteborgs Friidrott är faktiskt inte Kville, även om man vill tro det. Varvet, Göteborgs stolthet, är ett event som ger mycket pengar till friidrotten och det närmar sig snabbt nu. Kville bidrar som förening med ca 150 funktionärer och vi på kansliet är glada över att så många ställer upp. Det märks att vi TILLSAMMANS gör Kville till vad vi är, en av Göteborgs snabbast växande föreningar, alla kategorier! Det kan ni vara stolta över :-)

Man kan som medlem i Kville anmäla sig till Lilla Varvet till rabatterat pris:

Kvilles ledord
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Glädje             Idrott skall vara glädjefyllt! Är det roligt går man ofta till träningen och träffar vänner,                               mår bra och presterar bättre. Glädje är drivkraften för ett livslångt idrottande.

Gemenskap  Vi delar framgångar och motgångar, inspirerar och stöttar varandra när det behövs.                                  Alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar, tillsammans är vi                                            starkare. Idrotten kan ge vänner för livet.

Utveckling     Vi tror på att utveckla människor genom idrotten, oavsett om man är aktiv, tränare                                    eller funktionär. Verksamheten ska ge personlig utveckling, såväl fysiskt och psykiskt                               som socialt. Vi har en röd tråd i all träning av våra aktiva och lägger stor vikt vid                                           välutbildade tränare.


Trygghet        Vi arbetar aktivt för en miljö som skall vara och upplevas trygg i alla sammanhang                                     genom utbildning av ledare samt information till aktiva och föräldrar.


För alla           Vi är föreningen för alla! Ung som gammal, från nybörjare till elit, oavsett nationalitet,                               etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska                                 förutsättningar. Vår verksamhet skall vara meningsfull för aktiva, ledare såväl som                                     funktionärer och föräldrar.


Byby Lloret!
2019-04-22 22:58
Bild mot Lloret de Mar från vår vandring på kuststigen!
Så är påsklägret över och det är bara att tacka alla ungdomar som skött sig superbra!
Stort tack också till ledarna som gjorde detta möjligt: Carina, Toomas, Ola, Magnus samt extraresursen Stefan!

Vi kommer hem taggade för att vässa formen inför stundande säsong, lita på det!

Anders
Kville i Barcelona
2019-04-17 23:20
Idag var det vilodag så istället för 20 minuter promenad per dag för ledarna blev det timtal på Barcelonas gator och gränder. Vila o vila......

Men ungdomarna fick i alla fall ta det lugnare.

Vi startade uppe i OS området med att utforska helig mark. Tyvärr kom vi inte in på friidrottsarenan då det var filminspelning. Typiskt!

Efter 90 minuters idrottshistoria blev det cityvandring/utforskning med lite shopping och överlag var det goda miner utan förlust av någon enda värdesak!
Alla kom med bussen (på håret för några) och nu väntar ett antal tuffa träningsdagar!

Kram på er alla därhemma önskar hela gänget från Spanien :-)


Träningsläger - Lloret de Mar
2019-04-16 20:26
Hela gänget vid hotellets pool
Just nu är ett hyggligt stort gäng födda 01, 02 och 03 i Lloret de Mar på träningsläger.

Vi kom ner i söndags, ganska sent, och har bara hunnit med två dagar av träning ännu, men alla är vid gott mod och enda missräkningarna gäller en förstörd resväska (som ändå löser sig bra) och att det är lite bökigt att få till långa kast för spjut/slägg/diskusgänget.

Det är massor av friidrottare här varav några Svenska klubbar som Angered, Rigor, Huddinge och Varberg. Trångt värre med andra ord, men det är bra tryck på arenan!

I morgon klarar vi av den gemensamma vilodagen med ett besök i Barcelona. Vi spanar in OS området och minns t ex det senaste Svenska seniorrekordet som slogs här genom Sofi Flink i spjut. Gällande världsrekordet på 400mh för herrar sattes under OS 1992, i samma lopp som Göteborgsbaserade Niklas Wallenlind sprang in som femma. I semin slog han det då gällande Svenska rekordet genom att springa på 48,35 sek.

Förutom idrottshistoria tar vi oss ner till city och spanar in Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Batllò eller något annat sevärt. Hamnen och glass kan också säkert locka...

Ha det bra därhemma hälsar ALLA ungdomar!!
Nyheter från våra grupper
Motion, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners