Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla
Nytt startrekord för Persspelen 2020
2020-01-14 08:15
Foto: Anders Sjögren DECA Text&Bild

Persspelen, Kvilles egna ungdomstävling där alla som slår personliga rekord får medaljer, gick i Söndags i Friidrottens Hus. Tävlingen blev en jätterolig dag med 900 starter och massor med medaljer! Prisutdelarna hade fullt upp hela dagen vid prisbordet. Rekordmånga medaljer delades ut till alla duktiga ungdomar som slog nya pers.

Vi hade över 100 Kville-aktiva som kämpade på med den äran på banor och hoppmattor, i gropar och kulringar. Härligt att se alla engagerade tränare hjälpa och stötta alla aktiva, oavsett grupp och klubb under dagen!

Fantastiskt bra insatser från alla funktionärer gjorde att tävlingarna flöt på fint och alla hade en bra dag i Friidrottens Hus. Tack alla föräldrar och ledare som hjälpte till, bra jobbat!


Persspelen
2020-01-10 17:37
Varmt Välkomna på söndag till Persspelen!

Nu har tidsprogrammet kommit ut och finns under Arrangemang - Persspelen.

PM kommer under kvällen, men det viktigaste är avprickningen som sker 30 min innan start i alla grenar, men är särskilt viktigt i löpgrenarna.

I löpgrenarna kommer man på utsatt tid och springer medans man i de andra grenarna kan hoppa in lite efter om det blir grenkrock. Vi löser det!

Kom ihåg att ni som tävlar gör det mot er själva, inte någon annan. Det är personliga rekord man får medalj för, inte placering!

Vänliga hälsningar
Anders
Julruschen - Nytt startrekord!
2019-12-16 15:14
Julruschen sedd från sekretariatet

I helgen arrangerade vi Julruschen tillsammans med Tingbergs AIS och tävlingarna flöt på mycket fint tack vare våra engagerade föräldrar som hjälpte till som arrangörer - jättebra jobbat!

Det är härligt att så många Kville-aktiva och tränare tog chansen att vara med och gjorde så många fina resultat och insatser under tävlingen. Faktum är att så många klubbars aktiva kom till tävlingen att vi fick ett nytt rekord i antal startande i olika grenar.


Nästa tävling som vi arrangerar är Persspelen den 12 Januari - Det är en lite annorlunda och rolig tävling där alla som sätter personliga rekord får pris. Kom ihåg att prova på några nya grenar, så får ni garanterat nya pers. Anmälan här

Tack alla som hjälpte till att göra Julruschen till en rolig och lyckad dag!
Julklappsjakten
2019-12-03 21:08
I Julklappsjakten som gick den gångna helgen i Friidrottens Hus deltog glädjande nog många Kvilleiter.

Det slogs massor av personliga rekord i många olika grenar och det var en bra laddning för de yngre inför vår egen tävling, JULRUSCHEN, som går av stapeln 15 december!


//Kansliet
Kvilles nya sportchef
2019-11-27 13:48
Peter Karlsson

Ny Sportchef blir Peter Karlsson, en före detta friidrottare som bott och arbetat i Shanghai, Kina, de senaste 15 åren.

Peter sprang 100m under sin karriär och innehar det Svenska rekordet på 10,18 sek som sattes i Tyska Cottbus 1996. Han har även Svenskt rekord på 60m med tiden 6,58 sek.


Peter har faktiskt även sprungit under 10 sekunder då han i ett lopp med för mycket vind i ryggen sprang på smått fantastiska 9,98 sek!


Höjdpunkterna i karriären är deltagande på två EM, två VM samt ett OS. IEM brons på 60m i Globen 1996 och femteplatsen i stafett på OS i Atlanta 1996 rankar Peter högst. Till detta kan läggas tre SM-guld och tre SM-brons.


I sin yrkeskarriär har Peter jobbat först på Ericsson i Mölndal med kvalitetssäkring och strategiska inköp. Efter fyra år på Ericsson gick flyttlasset till Kina där Peter startade eget företag inom organisations- och ledarskapsutveckling med inriktning mot multinationella bolag. Engelskan är god, men det finns förstås en del kinesiska i honom om ni vill öva.


Ett stort intresse är motorcyklar och ni kan till sommaren eventuellt se Peter komma glidande på en Harley Davidsson.


När Peter själv får beskriva vad han tycker är viktigt inom idrott/föreningsutveckling säger han såhär:
- Att stå på två ben är oerhört viktigt. Visst får man satsa på sin idrott, men se till att balansera detta med att bygga sin yrkeskarriär parallellt. Att se utveckling hos både tränare och aktiva ligger mig varmt om hjärtat.
Den kompetens jag byggt upp efter femton år i Kina kommer förhoppningsvis väl till pass i arbetet med tränare och aktiva i Kville.


Vi önskar Peter varmt välkommen till Göteborgs snabbast växande friidrottsförening.


Vår sportchef Anders Walther slutar
2019-10-24 12:49
Avgående sportchef Anders Walther

Efter fyra år som sportchef i IF Kville har Anders Walther av familjeskäl valt att säga upp sin anställning i föreningen.


”Det är med stor sorg jag har sagt upp mig från min tjänst som sportchef i IF Kville. Efter att ha haft glädjen att vara en del i en fantastisk friidrottsklubb har jag av familjeskäl nu tvingats ta ett beslut som gör att jag flyttar tillbaka till Stockholm.


Att tillsammans med tränare, aktiva, föräldrar och inte minst en engagerad styrelse ha fått fyra grymma år har verkligen berikat mig som människa. Det känns som att jag fått mer än jag kunnat ge, men det ska man egentligen inte klaga över.


Jag vill passa på att tacka ALLA er tränare med en extra stor kram!!! Ni är Kvilles ryggrad och står för allt det jag vill att idrott ska handla om, nämligen glädje och gemenskap. Kville går en ljus framtid till mötes och jag kommer för alltid ha Kville i mitt hjärta.  Vi kommer att ses på tävlingar och kanske andra idrottstillfällen framöver, så det blir inte något definitivt avsked”,  säger Anders.


”Det har varit fantastiska år med Anders vid rodret. Kville är en förening för alla och har fortsatt att utvecklas i högt tempo. Med vår breda verksamhet är vi nu en av de större föreningarna i Göteborg och Anders har verkligen varit en nyckelperson i detta arbete.


Anders har lagt ned ett stort engagemang och mycket tid med framförallt våra aktiva och deras ledare, inte bara som sportchef utan även som tränare. Jag tror även att friidrotten i Göteborg i allmänhet, och kastgrenarna i synnerhet, har fått en injektion av Anders tid här på framsidan”, säger Rolf Buiten, ordförande i IF Kville.


Anders slutar sin anställning i samband med Persspelen den 11 januari. Styrelsen har påbörjat arbetet med att finna Anders efterträdare.


Nyheter från våra grupper
Kville Löpning, 01/11 08:04 
Kville Löpning, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners