Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla
Kville i Barcelona
2019-04-17 23:20
Idag var det vilodag så istället för 20 minuter promenad per dag för ledarna blev det timtal på Barcelonas gator och gränder. Vila o vila......

Men ungdomarna fick i alla fall ta det lugnare.

Vi startade uppe i OS området med att utforska helig mark. Tyvärr kom vi inte in på friidrottsarenan då det var filminspelning. Typiskt!

Efter 90 minuters idrottshistoria blev det cityvandring/utforskning med lite shopping och överlag var det goda miner utan förlust av någon enda värdesak!
Alla kom med bussen (på håret för några) och nu väntar ett antal tuffa träningsdagar!

Kram på er alla därhemma önskar hela gänget från Spanien :-)


Träningsläger - Lloret de Mar
2019-04-16 20:26
Hela gänget vid hotellets pool
Just nu är ett hyggligt stort gäng födda 01, 02 och 03 i Lloret de Mar på träningsläger.

Vi kom ner i söndags, ganska sent, och har bara hunnit med två dagar av träning ännu, men alla är vid gott mod och enda missräkningarna gäller en förstörd resväska (som ändå löser sig bra) och att det är lite bökigt att få till långa kast för spjut/slägg/diskusgänget.

Det är massor av friidrottare här varav några Svenska klubbar som Angered, Rigor, Huddinge och Varberg. Trångt värre med andra ord, men det är bra tryck på arenan!

I morgon klarar vi av den gemensamma vilodagen med ett besök i Barcelona. Vi spanar in OS området och minns t ex det senaste Svenska seniorrekordet som slogs här genom Sofi Flink i spjut. Gällande världsrekordet på 400mh för herrar sattes under OS 1992, i samma lopp som Göteborgsbaserade Niklas Wallenlind sprang in som femma. I semin slog han det då gällande Svenska rekordet genom att springa på 48,35 sek.

Förutom idrottshistoria tar vi oss ner till city och spanar in Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Batllò eller något annat sevärt. Hamnen och glass kan också säkert locka...

Ha det bra därhemma hälsar ALLA ungdomar!!
Klädprovning i Björlanda
2019-04-05 14:10
Nästa fredag, 12 april, har ni chansen att prova vår klädkollektion i Björlanda Friidrottshall mellan 19-20. Vi säljer även funktions T-shirt på plats för 150:-

Info:

Gå in på sida: https://trimtex.se/customer/KvilleFriidrott
Vi rekommenderar att använda Chrome eller Firefox som webläsare för att det ska fungera på bästa sätt – att t.ex använda Explorer kan göra så att det blir problem

För att komma in i webshopen:

Alt. 1: Om man redan är kund och har handlat hos Trimtex tidigare – Klicka på ”Logga in” och logga in med egen e-mail och lösenord.

Alt 2: Skapa nytt konto

När man loggat in/skapat nytt konto så trycker man på "Mitt Trimtex" och då kommer det upp en ruta som heter ”Teamkod för inloggning” där fyller man i teamkoden: kvillefriidrott19 och klickar på ”lägg till nytt företag/klubb”.
Då kommer klubbens namn upp och klickar man på texten ”Besök teamshopen” kommer man in så man kan beställa kläder.

GM för 13-14 åringar i Växjö
2019-03-20 10:06
TKvilles trupp till GM

Till årets GM skickade Kville 12 tävlande, nio i PF14 och tre tappra tjejer i F13.


Göteborg var regerande mästare från förra inne-GM men oroande vara att Skåne vunnit titeln utomhus. Båda distrikten var ordentligt taggade med andra ord.
För Kvilles del startade dag 1 bra med ett silver i stav för Gabriel Torgersson som hoppade 2.83. Inspirerad av detta bjöd David Thilén i kula på en rysare då han i tävlingens sista stöt drog till med ett rejält pers på 10.91 m och svingade sig hela vägen upp till bronspallen i P14 kula.


Under tiden hade sprinttalangen Ludvig Iveroth skrämt upp skåningar, smålänningar m fl då han i försöken på 60 m drog till med 7.74 och vann sitt heat överlägset. Han tog sig sedan hela vägen till A-final men där snubblade han till i starten och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han fortsatte att ha marginalerna emot sig då han persade även i längdhopp med 5.38 men i sista omgången fick se sig passerad av två Bohus-hoppare som hoppade 5.38 och 5.39! En femteplats räckte det dock till.


De senaste åren har det hoppats mycket stav ute i Björlanda vilket syntes i truppen då vi hade med 5 stavhoppare till GM. Utöver Gabriels silver fick vi se snygg hoppning från Stina Littorin och Juliette Östling där den senare tog hem 5:e platsen på 2.61.


Från F13 kan vi framförallt rapportera om fina insatser i längdhoppet där Alice Tartu, Ester Ahlbäck Björk och Julia Kuhnel Pappila visade fina takter. Julia hade ett strålande GM där hon bröt flera drömgränser: 5.03 m i längd (4:e), 9.86 i 60 m häck och 10.40 i tresteg (2:a) imponerar.


Övriga Kvilleiter var Filip Klaasen, Filippa Coutour, Thea Johansson och Melker Svanberg. De två sista fick dock aldrig riktigt möjligheten att visa sitt bästa då deras stora chans fanns i tresteget där de gjort fantastiska resultat i år men Melker skadade sig i längdhoppet och Thea vaknade tävlingsdagen med feber. Där tappade vi två givna medaljchanser. I vilket fall så kan vi konstatera en fantastisk bredd i Kville där de 12 aktiva kvalat in till 30 starter.


Vi avslutar med ett stort tack till IFK Växjö som genomförde en perfekt tävling och där Göteborg deltog med dryga 100 aktiva som verkligen uppträdde som ett lag och som fina representanter för friidrotten.


Vem vann då? Det gjorde Skåne denna gång men se upp i ute-GM då blir det revansch!


Tränarna via Stefan Thilén

Anmälan till FRiiSK 2019 är nu öppen!
2019-03-13 15:28
Nu har anmälan till FRiiSK (IF Kvilles friidrotsskola) äntligen öppnat. 

Direktlänk till anmälan här, mer information finns under fliken arrangemang, FRIISK. 

Vid frågor kontakta projektledare Fanny Åhl Norling på friisk@ifkville.se eller 0730409955. 

Hoppas ni vill komma och träna med oss i sommar!
USM Dag 2
2019-03-11 19:37

En grym andradag på USM avslutas med en rapport förstås😊

Guld i höjd till Fabian Steene på 1,91!
Guld i stav till William Asker på 3,99!
Grattis grabbar!

Nicole sprang 60m och med 8,38 var hon näääära att gå till semi.

Sofia Björkman sprang också 60m och persade till 8,07 vilket tog henne till en final där hon blev 5:a på 8,10.

Felix Steene gav sig på stav, men hade en mindre bra dag. Ni vet, en sån där dag man inte vill läsa om på FB😞

Andreas Rydén sprang sin final på 1000m och gjorde så gott han kunde i det ryckiga tempot och blev 7:a på 2:54.55

William Asker sprang även 60mh, men fick stå över finalen pga stavfinalen. Hade möjligen blivit medalj där... I tresteg var han ytterst nära en medalj, men blev 4:a på 12,60.

Kanske inte så viktigt, men Kville tog flest medaljer av alla föreningar i Göteborg!!!!!!!

GRATTIS hela gänget och tack till ledarna Carina och Per samt hjälpsupport från Vicky!

Nyheter från våra grupper
Motion, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners