Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Friidrott
Fina resultat för Kville i GM
2018-09-19 15:33
Stina Littorin (F13) persade rejält i stav flankeras här av David, Gabriel och Melker (P13).

Den gångna helgen, 15-16/9 genomfördes GM för 13-14 åringar nere i Eslöv, Skåne. Göteborg åkte ner som regerande mästare men fick denna gång se sig besegrade av ett starkt Skåne som framförallt var lite starkare i sprint och kast. Kville deltog, efter lite skador och sjukdomar, med 11 deltagare, 4 st PF 14 och 7 st PF13.

Bland många fina resultat så kan nämnas P14 tresteg där William Asker tog guld och Felix Steene fixade bronset. Samma resultat fick vi i P13 stav med guld för William på 3.60 m och brons till Felix. William följde upp detta med guld i höjd och Felix ordnade ett silver i längd. Andreas Ryden bidrog också han till poängskörden genom att ta en 5:e plats i en oerhört jämn final på 300 m. Samma plats tog han på 800 m.

Viktiga poäng ordnade även Ida Pappila Kûnhel i F14 då hon tog topp 6 placeringar i såväl 80 m som 300 m (5:a resp 4:a ). Ida ingick även i Göteborgs stafettlag som krigade till sig ett silver.

Även PF 13 tog för sig och knep viktiga placeringar i kampen mot främst Skåne. Thea Johansson och Filippa Courture deltog i tresteg och där lyckades Thea bäst och hon fullbordade en göteborgstrippel genom att ta brons i en kylslagen tävling. På kastsidan var det Stina Littorin som var Kvilles representant, bäst gick det i diskus där hon tog sig till final och ordnade en imponerande 5:e plats.

Bra kast fick vi även se från David Thilén som överraskade i slägga med ett prydligt silver på fina 32.68 m. Han följde upp detta med en 5:e plats i en jämn kultävling.

Melker Svanberg hoppade för första gången över 5 meter i längd och 5.26 tog honom till en fin 6:e plats i ett starkt startfält där det krävdes hela 5.75 m för seger.

Allt som allt ett väldigt bra arrangemang där kvilles representanter inte bara tog för sig ute på löparbanonorna utan stod även för mycket av underhållningen på kvällen. GM är en kul och inspirerande tävling som de nu kan ta med sig in i inomhussäsongen. Nästa år ska pokalen tillbaka till Göteborg och vi hoppas att Kville kan bidra till detta med ännu fler deltagare då.

Stefan Thilén/PF13


YALA ett prejekt där Kville är representerat!
2018-09-18 19:49
Friidrottsförbundets ungdomsråd vill med YALA projektet (utbildning) stärka deltagarnas personliga ledaregenskaper.
Från Kville har Alma Svanberg sökt och kommit in på utbildningen.
Här finns mer info om utbildningen:
http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=21974

Här Almas egen berättelse om det hon hittills varit med om:

Yala utbildning 2018/2019 


Torsdagen den 30 augusti packade jag mina väskor och tog tåget upp till Stockholm. Där uppe skulle jag nämligen få träffa resten av deltagarna i utbildningen YALA. YALA är en ledarskap- och organisationsutbildning som kommer att pågå under ett år. Den är skapad av svenska friidrottsförbundets ungdomsråd och tanken med den är bl a att vi deltagare ska utveckla och bli säkrare i vår ledarroll. Vi kommer att ha 3 träffar och resten av utbildningen kommer att vara webbaserat och arbete på hemmaplan. Väl uppe i Stockholm tog jag bussen till Värtahamnen där jag mötte upp resten av gruppen. Gruppen bestod av 14 deltagare i åldrarna 16-24 år och ledarna i form av Svenska friidrottsförbundets ungdomsråd.


Kl 19.00 gick vi på färjan som skulle ta oss till Finland, där vi skulle ha våra första utbildningsdagar. Vi fick våra hytter och jag fick dela rum med en tjej från Stockholm. Efter att ha checkat in i hytten gick vi direkt till middagsbuffén där all möjlig mat serverades, det var supergott! Efter det gick vi till klubbsverige som höll till längst fram på färjan. Där taggade vi igång inför den årliga Finnkampen som skulle hålla på under de dagar vi var där. Alla i gruppen fick en påse med diverse Sverigesaker som vi skulle ha under tävlingarna. Därefter satte vi oss på golvet i ett hörn av båten och spelade kort tills det var dags att gå och lägga sig. Vi hade oturen att ha vår hytt precis ovanför ett liveband så speciellt mycket sömn blev det inte. Klockan tre slutade de spela och sen satt väckarklockan på 05.30, finsk tid.


På fredagen vaknade vi väldigt trötta efter natten. Vi åt en god frukostbuffé tillsammans på båten och åkte efter det buss i tre timmar tills vi kom fram till hotellet i Tammerfors. Efter lunchen var det dags att sätta igång med YALA utbildningen. Det började med att Björn O Nilsson, ordförande i Svenska friidrottsförbundet, invigde YALA. Därefter gick två av ledarna igenom hur YALA startade och hur allt kommer att gå tillväga framöver. Sista passet innan middagen var en inspirationsföreläsning av Anna Linner Bassani. Den var väldigt uppskattad och mycket intressant. Efter middagen gick vi tillsammans med Sveriges hejarklack från klubbsverige en supportermarsch till arenan där vi kollade på Seniorfinnkampen. Det var otroligt spännande och kul att titta på och få vara med och heja.  


Lördagen började med en antidopingföreläsning av Anders Rydén. Efter det kom Azuka Nnamaka och pratade om Svenska Friidrottsförbundets värdegrund. Vid lunchtid gick vi till arenan för att denna gången heja på Ungdomsfinnkampen. På kvällen gick vi återigen supportermarschen till arenan för att sedan heja på de svenska seniorerna i Finnkampen. Det regnade en hel del men förutom det var det en mycket rolig och trevlig kväll med mycket skratt.


Den avslutande dagen handlade om SFIFs Organisation. Efter föreläsningen fick vi göra ett arbete där vi två och två skulle arbeta med att bygga om organisationen. Det var väldigt intressant och lärorikt och man fick verkligen tänka efter. På eftermiddagen hade vi olika samarbetsövningar innan bussen som skulle köra oss tillbaka till färjan kom och hämtade upp oss. Denna natten var det något tystare och mycket lättare att somna.


Vi var tillbaka i Sverige vid 06.00 igen. Jag sa hejdå till alla mina nyfunna vänner och tog sedan tåget tillbaka till Göteborg.


Jag hade väldigt lärorika och roliga dagar i Finland tillsammans med resten av YALA deltagarna. Jag fick både många nya vänner och lärde mig en hel del nya intressanta saker och jag ser mycket fram emot resten av träffarna och utbildningsbitarna med YALA.


Kville söker barn- och ungdomstränare!
2018-09-14 11:14

IF Kville söker barn & ungdomstränare!

Friidrotten på Hisingen är på stark frammarsch och med det har vi startat upp ytterligare fler friidrottsgrupper, särskilt för barn 7–11 år. Därför söker vi nu hjälptränare som en eller två gånger i veckan kan tänka sig att ingå i ett tränarlag som alltid leder grupperna tillsammans.

Ett ypperligt tillfälle för er äldre ungdomar eller seniorer födda -02 och tidigare att med era friidrottskunskaper lyfta grupperna till en ny nivå och samtidigt vara en naturlig förebild för barnen. Dessutom får alla våra fortfarande aktiva friidrottare som ställer upp som tränare ersättning, så det är också en möjlighet att tjäna sig en extra slant!

Låter detta intressant?

Kontakta Alexander Nilsson (ansvarig Björlandagrupperna)
alex95_ski@hotmail.com
070-581 52 41

Mångkamps-SM
2018-09-10 08:32
Fredrik Sangberg i stilstudie💪🏼
IF Kville hade två representanter på plats i Uddevalla när SM i mångkamp skulle avgöras i blåsigt och regnigt väder.

Fredrik Grund fick i P16 klassen tyvärr kasta in handduken med en värkande fot och begynnande förkylning. Fredrik låg tvåa efter två grenar innan han avbröt under stavhoppet.

Fredrik Sangberg tävlade i seniorklassen och gjorde en solid mångkamp med bl a 1,87m i höjd, från ”fel” håll!
Fredrik blev femma, men hade tagit brons om tävlingsreglerna varit desamma som för alla andra friidrottsgrenar, dvs att man bara kan ta medalj i sin egna klass😉

Ungdomsfinnkamp för Kvilleiter
2018-09-03 21:27
Anders (ledare) Arvid (kulstötare) och Philip (höjdhoppare)
Kville fortsätter att ta för sig och hade inte vår seniorstavhoppare Filip Gyllensten råkat ut för en olycka i stavhoppet på SM så hade vi haft en aktiv i seniorkampen också.

 Nu blev det tre Kvilleiter som fick åka, undertecknad som landslagsledare samt de aktiva: Arvid Mägi Theorin och Philip Ryding.

Arvid var först ut och i sedvanlig ordning hejar han fram alla andra i laget så mycket att man undrar om han kommer ha energi nog till sitt egna tävlande. Svaret kom omgående och det kändes att det kunde bli riktigt långt idag. Arvid ledde tävlingen från första stöt och med tävlingens fyra längsta stötar och ett nytt pers på 18,62m visade han vem som höll i taktpinnen!

Philip hade en go känsla i kroppen när han klev in på arenan i Tammerfors för att göra debut i landslagskläderna. I sann Kvilleanda visade även Philip upp sin bästa sida och ryckte med sig andra i truppen. Just förmågan att både ge, och kunna ta emot, hejarop är en grym förmåga som jag tycker genomsyrar hela vår förening!
Hoppningen gick galant och Philip åker hem med en andraplats och ett nytt utepers på 197cm från sin första finnkamp.

Tack också för allt stöd hemifrån!!
Kville är verkligen på gång!
2018-08-20 16:07
Här det grymma laget som vann sin seriematch i division 1
Kvilles herrlag, som mestadels består av ungdomar går en ljus framtid till mötes.
Söndagen den 19 augusti 2018 är det datum som får symbolisera Kvilles start mot att bli en av Sveriges bästa klubbar!

Vinnarlaget på Stenkullens IP i Lerum:
Daniel Korhonen, slägga (50,39 1:a) och diskus (39,50 3:a)
Fredrik Sangberg, 400m häck (64,17 3:a)
Michael Skalenius, 100m (11,74 2:a) och 4x100m (45,01 2:a)
Philip Ryding, höjd, 110m häck (16,69 1:a) och 4x100m (45,01 2:a)
Melvin Johansson, 3000m hinder (11.23,65 1:a)
Filip Gyllensten, stav (4,50 1:a)
Chidozie Abika, 200m och 4x100m (45,01 2:a)
Gustav Tartu, längd (6,01 4;a) och tresteg (12,95 3:a)
Amrullah Stanikzai, 800m 2.05,71 3:a)
Jack Langgaard, 5000m (17.27,56 3:a)
William Lanndalen, spjut (47,94 1:a)
Arvid Mägi Theorin, kula (14,13 1:a) och 4x100m (45,01 2:a)
Tom Berensson, 400m (54,59 4:a)

Fullständiga resultatlistor finns här:

Hela matchen startade med att trotjänare Korhonen vann släggan i stor stil. I staven hoppade Filip G sitt första hopp när alla rivit ut sig och efter ett första missat hopp tog han lätt i andra och  grenseger nummer två var i hamn.
Philip den yngre tog hem höjdhoppet och på något sätt kändes det i luften att nu var det Kvilles dag.

Lagledare Måns for runt som en galning och gar alla både support och god coachning. Bäst var nog när han undrar lite över hur man lägger upp ett 100m lopp.... Hopp kan han, vilket märktes tydligt när han skrek till Filip att byta stav, innan han ens hoppat!

Sangberg får stå symbol för Kvillehjärtat när han drar på sig tävlingslinnet och bränner av ett 400m häcklopp. Allt för laget! Sangberg slog en gubbe och tog viktiga poäng.

Och det här var dagen då ALLA gjorde ALLT för laget, spelade ingen roll om man var aktiv, reserv, förälder eller tränare. Nu var det medvind och full rulle framåt.

Michael sprang 100m för (kanske) sista gången och sällan ser man någon som är så sammanbiten!
Andraplatsen gav mersmak och laddningen inför stafetten började direkt efter målgång.

Gustav kämpade mot duktiga längdhoppare och fick nöja sig med enpoängaren, men VARJE poäng räknas!!

Korhonen var sliten efter släggan, men tog ändå två poäng i diskusen. Gött jobb!

Melvin hade fått den otacksamma uppgiften att springa 3000m hinder, men visade att han skött träningen när han avgjorde med ett kraftfullt ryck och tog hem segern.

Chidos 200m kunde blivit riktigt bra med en bättre start, men andraplatsen på årsbästa går inte att klaga på!

På 800m kämpade sig Ami till en tredjeplats och det är bara att konstatera att sparkapitalet i Kville onekligen ser väldigt bra ut.

På 5000m fick Jack äran att springa och han tog en fin tredjeplats på en mycket bra tid för en "motionär".

William vann spjutet och visar att han även behärskar denna svåra gren. Kast är Williams allt, förutom kulan som han inte riktigt är vän med.

Philips andra gren var 110m häck och här hade vi trott på 10 höjdhopp i rad, men han löste det grymt bra och vann lite överraskande. Formen inför senior-SM ser onekligen ut att vara på uppgång.

Gustav dubblerade också genom att komma trea i tresteget. Han kände sig lite seg idag, men gjorde två bra grenar, och återigen, varje poäng räknas!!

Tom sprang sitt bästa på 400m och tog en viktig poäng till laget och till nästa år har det nog kapats någon sekund till.

Elias sprang 1500m på ett smart sätt och såg till att ta hem tre goa poäng genom att springa ifrån sina gubbar när det var 400m kvar. Såg hur stark ut som helst och det ska bli spännande att följa Elias väg fram.

Hela tävlingen avslutades med stafett på 4x100m och grabbarna tog det lite lugnt för att inte växla bort sig och kom tvåa. Hela kampen var avgjord till Kvilles fördel redan innan stafetten, men det var skönt med en snygg avslutning.

GRATTIS till herrlaget och hela Kville!!!

Nu ska vi jobba stenhårt med ett tjejlag också, för vi har faktiskt väldigt många duktiga tjejer också!

Ha det gott
Nyheter från våra grupper
 
Samarbetspartners