Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Tre Kvilleiter uttagna till Svenska landslaget
2020-08-05 10:56
Tre landslagsmän från IF Kville: Arvid, Jesper och Elias
Det är med stor glädje och stolthet vi sänder tre stycken från IF Kville till Landslagsutmaningen (17, 19 och 22 år) i Söderhamn den 8 augusti.

De tre som blivit uttagna är:

Jesper Nordström på 400m Häck

Arvid Mägi Theorin i Kula

Elias Brink på 1500m

Kör så det ryker grabbar!
Brons till IF Kville i Skövde 24-timmars, Riksmästerskap
2020-07-26 15:18
Emir Halalkic, tog brons i Skövde 24-timmars, Riksmästerskap

Loppet började i över trettio graders värme. Tack och lov fanns det några moln och emellanåt svalkar vinden välbehövligt.

De springer på, varv efter varv, runt den 400 meter röda tartanbanan.  De första sex timmarna ägnas åt att hålla sig så sval som möjligt. Flera springer med kylväst, kylarmband och isbitar fastknutna på huvudet.

När mörkret faller vid niotiden är det fortfarande varmt. Ett tjockt molnlager lägger sig över himlen och hindrar värmen från att stråla bort. Löparna springer vidare i natten, fullständigt i sin egen värld. Många gillar de mörka nattimmarna.

När de sista långa timmarna är över springer IF Kvilles, Emir Halalkic in som trea och kniper bronsmedaljen med god marginal till fyran.

Resultat: 230,83 km på 23:58:44, härligt kämpat! 

Fina personliga rekord i Kvillehoppet på Åby idag
2020-07-18 21:16
Idag kördes en längdtävling på Åby med fyra deltagare från IF Kville. Riktigt bra resultat blev det i nära perfekta förhållanden!

De fyra deltagarna syns på bilden och är från vänster: Mohammad al Masri, Jesper Nordström, Gustav Tartu och Fredrik Grund.

Gustav Tartu fick till en mycket fin hoppserie med 4 hopp runt 7.00m. Det längsta hoppet mätte 7.01m med vinden 2.0 m/s och ett nytt härligt personligt rekord över 7.00m. Detta placerar honom på 4e plats i P19, i Sverige!

Muhammad hoppade näst längst med 6.51m och nytt fint personligt rekord! Tätt därefter kom Jesper med 6.48m, också han satte nytt personligt rekord i sommarvärmen. Fredrik hoppade fina 6.25m och det syntes att det kommer mera - Gött jobbat allihopa!


Strålande sommaravslutning
2020-06-21 17:21
Sommaravslutning med gruppen 10-1
Inspirerade av 08:orna, ordnade tränarna för grupp 10-1 en löpartävling som avslutning på terminen.

Banan var lite drygt 2 km, med start och mål vid Klubbstugan i Tuve. Det var gemensam uppvärmning före start, precis som vid ett riktigt lopp.

Vädret var fantastiskt och alla kämpade och gjorde verkligen sitt bästa – det var härligt att se!  Vid målgång fick alla barnen var sin banan och kexchoklad, sponsrat av ICA Kvantum Sannegården, och de tre bästa tjejerna respektive killarna fick gå upp på prispallen. Dessutom fick alla medalj och diplom för en väl genomförd termin!

Det var en skön avslutning på en lite annorlunda termin, där vi har fått tänka på social distansering och på att vara ute så mycket som möjligt på träningarna. Alla barn har klarat av detta galant, och vi hoppas på en bra start i höst igen.

Svenska Sprintutmaningen Åby Friidrottsarena
2020-06-21 09:05
Göteborg har utmanat resten av Sverige i sprint!
Vid tre tillfällen under sommaren arrangerar IF Kville, tillsammans med grengruppen för sprint, tre tävlingar för sprinters.

Den första gick av stapeln på Åby Friidrotssarena, där man för första gången sedan arenan byggdes körde i medvind på bortre lång. Tävlingen blev mycket uppskattad och vi fick se mycket bra resultat i de fina förhållanden. Tre som gjorde bra insatser under dagen var de på bilden, Gustav Tartu, Mari Klaup och Khaddi Sagnia som alla tre tränas av Katrin Klaup.


Nästa tävling går på Ullevi den 27 juni och den sista går på Slottskogsvallen den 4 Juli. Tävlingen är så populär bland sprinters i Göteborg att vi nu tyvärr inte kan ta in fler deltagare. Vi ser dock fram emot en fortsatt bra säsong, och är spända på hur många som tar upp utmaningen ute i landet!

IF Kvilles friidrottsskola i full gång!
2020-06-17 13:36
Härligt väder med roliga och utvecklande aktiviteter
Nu är friidrottsskolan i full gång i och runt Björlandahallen. Barnen lär sig nya friidrottsgrenar, leker och har roligt tillsammas!

IF Kvilles ungdomsledare utbildar, instruerar och leder dagar som innehåller utvecklande aktiviteter, god mat, fruktstund och mellanmål. Mycket skratt och fin kamratskap bland alla deltagarna.

Mer information om friidrottsskolan hittar ni här: http://www.ifkville.se/sida/?ID=223750

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 07/02 14:19 
Kville Löpning, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners