Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Riktlinjer för covid-19 - Friidrottsverksamhet till och med 6 januari 2021
2020-11-25 12:26
Ta hand om varandra
Nedan återfinns Svensk Friidrotts riktlinjer för hur friidrottsverksamhet bör utformas under perioden fram till och med 6 januari 2021. Dessa är förtydliganden av hur Folkhälsomyndighetens övergripande allmänna råd och Regeringens regleringar efterlevs inom friidrottsverksamheten under perioden. 

Tävlingar: Inga tävlingar ska genomföras, alla planerade tävlingar kommer ej genomföras under perioden.

Resor och träningsläger: Res inte runt och avstå från kollektivtrafiken

Visa hänsyn för riskgrupper och förlägg föreningsmöten och träffar online
 
 
Träning: Åtta personer är ramen

För barn och ungdomar (födda 2005 och senare)
 • Barn och unga i denna åldersgrupp kan fortsätta att träna i grupp.
  Se fler rekommendationer och idéer i sista stycket "Tips på hur verksamheten kan anpassas".
  • Ordinarie träningsgrupper kan med fördel delas in i mindre grupper som hålls ihop under hela perioden. För yngre är gruppering efter skola lämpligt.
  • Gruppuppdelning sker också med fördel innan träningens start, för att undvika trängsel vid samling och avslut.
 • Träningen ska i första hand bedrivas utomhus men kan för denna åldersgrupp även ske inomhus. För grupper som vanligtvis tränar i friidrottshall kan ett alternativ vara att helt eller delvis förflytta träningen till gymnastiksal för att avlasta de stora hallarna.
 • Vid träningen ska avstånd hållas till andra, och onödiga fysiska kontakter ska undvikas, t.ex. som att dela vattenflaskor och utrustning med andra.
 • Medföljande vuxna ska endast lämna och hämta barnet vid träning så att nya kontakter undviks. Vid inomhusträning ska lämning och hämtning ske utomhus.
 • Prova-på-verksamhet ska inte genomföras och mellanmål ska inte delas ut. 

För ungdomar och unga vuxna (födda mellan 2004 och 1986)
 • Träning ska företrädesvis bedrivas individuellt och utomhus.
 • Gruppträning utomhus kan bedrivas, men ej i grupper större än 8 personer. Vid dessa träningar ska avstånd hållas till andra individer.
 • Vid särskilda behov eller vid grenspecifik teknikträning kan individuell träning ske inomhus vid enstaka tillfällen. En planering ska då göras så att detta i så fall sker vid tillfällen med lägre beläggning i inomhusanläggningen. Individer som bedriver individuell träning ska ej samlas i grupp vid träningstillfället.

För vuxna (födda 1985 och tidigare)
 • Träning ska bedrivas individuellt utomhus.
 • Gruppträning utomhus kan bedrivas, men ej i grupper större än 8 personer. Vid dessa träningar ska avstånd hållas till andra individer.
 • Träning bör ej bedrivas inomhus.

Tips på hur verksamheten kan anpassas
Det kan fortsatt finnas flera möjligheter att skapa bra tillfällen för träning. Med planering, kreativitet och dialog kan känslan av att ”allt ställs in” hindras. Här följer några tips:

 • Dela upp träningsgrupperna i grupper om maximalt 8 aktiva och håll ihop dessa under hela perioden – detta blir enklare för deltagarna och begränsar antalet nya kontakter. Det möjliggör även för en effektivare och säkrare användning av inomhushallarna. För yngre är gruppering efter skola lämpligt.
 • Ta chansen att utforska omgivningen! Det går att träna friidrott på många olika underlag. Genomför träning på olika åtskilda platser och alternera under veckan; exempelvis en 8-grupp på friidrottsarenan, en annan i ett skogsområde och en tredje på en grusplan.
 • Se över den totala träningsplaneringen och tänk till på hur träningstiderna inomhus kan optimeras. Sprid ut individer och grupper över fler tillfällen på dygnet, värm upp utomhus och dela även upp träningen i fler möjliga utomhusmoment. Byt ut något av veckans inomhuspass till ett utomhus eller på hemmaplan.
 • Tänd upp utomhusarenor för att underlätta utomhusträningen.
 • Erbjud träningsscheman till aktiva som kan genomföras på egen hand. Presentera alternativa träningsformer och/eller led hemmaträning digitalt.
 • I grupper med aktiva i olika åldrar, som spänner över gränsen 2005, anpassa träningen efter den äldre gruppens riktlinjer och hitta sätt att bibehålla gruppkänslan.
 • Vid löpträning för motionärer där gruppen vanligtvis delas upp i olika tempogrupper - fördela grupperna på olika samlings- och startplatser eller olika samlingstider.
 • Informera om att eget mellanmål kan behövas då föreningsdriven matförsäljning i samband med träningen inte bör bedrivas.

Våra duktiga aktiva i Torslanda Tidningen
2020-10-27 13:16
Jesper (bild), Elias och Arvid i Torslanda Tidningen

Fin artikel i Torslanda Tidningen om vår tre landslagsmän: Elias Brink, Jesper Nordström samt Arvid Mägi Teorin.

Full jackpott för IF Kville på SM 10km
2020-10-13 17:03
Karin Schön och Christina Johansson på prispallen i Anderstorp
Årets SM 10km på Anderstorp blev en dubbel succé för IF Kville!
Anderstorp bjöd på ett sådant där gråmulet väder som inte lockar fram picknick-filtar, med 10-11 plusgrader, mestadels uppehåll, svaga vindar och motorstadions absolut platta och snabba banor borgade för lopp som vi aldrig tidigare skådat i Sverige.

IF Kvilles båda deltagare imponerade med en 1:a och en 2:a plats på 10km K55:

1. Karin Schön på 00:39:31
2. Christina Johansson på 00:43:52


Utomhusträning med drag i, vid Kvilles Klubbstuga!
2020-09-30 10:18
I söndags körde 12 och 10-grupperna träning utomhus vid IF Kvilles Klubbstuga i Tuve.

Och roligt blev det med en snitslad bana, lite flaggvakter så ingen sprang fel, och lite små belöningar till de som deltog. Jättebra arrangerat med hjälp av föräldrarna i grupperna!

Jag frågade Tomas Ekelund, som är en av föräldrarna som engagerar sig som tränare, vad de hade gjort om vädret var dåligt?
Han svarade stolt "Vi springer i alla väder, till och med idag när det är sol och 20 grader varmt!"

Härlig inställning och roligt initiativ, tack till alla föräldrar som hjälper till och engagerar er i grupperna!

Kvällsbowling med Nya Kvillemaskoten
2020-09-21 08:59
I söndags kväll arrangerade ungdomsrådet en bowlingkväll för våra lite äldre ungdomar i IF Kville. Det var roligt att se så många komma och kasta klot så att käglorna rök!

Det var riktigt hög stämning och under kvällen hade vi också besök av vår nya Kvillemaskot som syns i mitten av bilden ovan. Namnförslag samlades in från de olika lagen och tillslut hade vi en omröstning. Namnet på Kvilles nya maskot, med hela 16 röster, blev därmed: Kville Kent - Välkommen till IF Kville!

Ungdomsrådet och tränarcoacherna, som man kan engagera sig i det år man blir 15 år och äldre, berättade lite om deras roll och viktiga funktioner i föreningen.

Tränarcoacherna stöttar och inspirerar föräldratränarna i Björlandahallen och är ofta även engagerade i vår friidrottsskola.

Ungdomsrådet är ungdomarnas språkrör för att kunna komma med förslag för hur vår verksamhet kan förbättras t ex med utbildningar, sociala aktiviteter och vår tränings- och tävlingsutrusting.

Det blev en riktigt trevlig kväll tillsammans, och det var roligt att lära känna varandra över träningsgrupperna!

Silver till IF Kville på Stafett SM
2020-09-14 12:03
Sittande: Fredrik Grund, Elias Brink, Yousef al Masri, Mohammad al Masri
Efter en del insjuknanden och snabba ombyten kunde IF Kville ställa upp med två stafettlag i P19, på sträckorna Svensk Stafett och 4x100 m. Tjejerna skulle ha ställt upp i samma sträckor i F19 men sjukdom satte tyvärr stopp för deras medverkan i år.

Vi tog in Yousef på första sträckan, 100m, och han sprang mycket bra!
Yousef växlade till Mohammad som gjorde en grym kurva i slutet på sina 200 m. Snabb växel till Fredrik på 300 m, som inte gav sig, utan ökade avståndet till fjärde laget. Elias gick ut i rygg på tvåan på sin 400 m sträcka. Han sprang riktigt snabbt första 200m....o sedan gick han om på sista 50 m!

Ett silver! Vem hade trott det? GRATTIS KILLAR, HÄRLIGT SPRUNGET!!

Vi tappade tyvärr pinnen i andra växeln på 4x100m, men vi kom in som ett lag och går ut som ett lag.

Nästa år får Sverige se upp igen, vi kommer ha många bra lag på Stafett SM!

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 07/02 14:19 
Kville Löpning, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners