Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Silver till IF Kville på Stafett SM
2020-09-14 12:03
Sittande: Fredrik Grund, Elias Brink, Yousef al Masri, Mohammad al Masri
Efter en del insjuknanden och snabba ombyten kunde IF Kville ställa upp med två stafettlag i P19, på sträckorna Svensk Stafett och 4x100 m. Tjejerna skulle ha ställt upp i samma sträckor i F19 men sjukdom satte tyvärr stopp för deras medverkan i år.

Vi tog in Yousef på första sträckan, 100m, och han sprang mycket bra!
Yousef växlade till Mohammad som gjorde en grym kurva i slutet på sina 200 m. Snabb växel till Fredrik på 300 m, som inte gav sig, utan ökade avståndet till fjärde laget. Elias gick ut i rygg på tvåan på sin 400 m sträcka. Han sprang riktigt snabbt första 200m....o sedan gick han om på sista 50 m!

Ett silver! Vem hade trott det? GRATTIS KILLAR, HÄRLIGT SPRUNGET!!

Vi tappade tyvärr pinnen i andra växeln på 4x100m, men vi kom in som ett lag och går ut som ett lag.

Nästa år får Sverige se upp igen, vi kommer ha många bra lag på Stafett SM!

Fantastiskt roligt på Boråslägret 2020
2020-09-10 11:37
Den 5-6 september arrangerades 2020 års Boråsläger och vi hade riktigt roligt tillsammans!

Tack till 08-gruppernas tränare som arrangerade lägret i år och vi provade med att äta lunch på läktarna och köra i zoner för att hålla ordning på Covid-19 spridning. Det gick jätte bra.

Ungdomarna fick under en eller två dagar prova på alla friidrottsgrenarna och tränade riktigt hårt på IK Ymers arena vid Knalleland. Ett stort antal tränare hjälpte till att hålla i de olika grenarna under de två dagarna. Det är fantastiskt hur mycket kompetens som finns i föreningen och nyfikenheten att lära är det vi bygger vidare på!

Lägret avslutades med stafett 400 m där de aktiva delades upp att springa 50 m var.
Mycket uppskattat och vädret var faktiskt helt OK, vilket syns på bilderna.

Vi ses igen nästa år!

Tre musketörer på JSM Hopp i Kristinehamn
2020-09-03 10:59
Tre killar med tränarna Toomas Tartu och Per Tedenrud var i farten på JSM i hopp i Kristinehamn, och bra gick det!

På lördagen kördes längd och höjd i kyla och regn vilket höll nere resultatnivån. Det regnade till och med så mycket att tävlingen tillslut fick avbrytas!

I dessa förhållanden tog Gustav Tartu en fin 6e plats och Mohammad al Masri hoppade in på en bra 11e plats i P19 längd.

Senare under dagen hoppade Fabian Steene bra och tog hem en 7e plats i P17 höjd för IF Kville.
Bra jobbat Fabian!

På söndagen var Gustav i farten igen och denna gång i tresteg. Här kände dock Gustav av ena foten och fick nöja sig med en mycket bra 5e plats. Härligt Gustav!

Vi ser fram emot att följa dessa atleters fortsatta utveckling!

IF Kvilles fina insatser under USM och medalj!
2020-09-02 08:59
Tränare Nicklas Östling med Melker Svanberg och Gabriel Torgersson
Melker tävlade i både längd och tresteg, Gabriel tävlade i stavhopp på natursköna Sollentunavallen i varma och något byiga förhållanden.

Melker hoppade först längd på lördagen och lyckades få till 5.86m. Det var något för stark medvind, +2.7m/s, men ett mycket fint resultat som gav honom en 10 plats i längdhoppet.

I en rafflande trestegstävling på söndagen kom Melker 4a med längden 12,73m, i godkänd vind. Det innebär ett nytt fint personligt rekord för Melker och SM-poäng till IF KvIlle!

Bästa placering under helgen tog Gabriel i stavhoppet. Han hoppade mycket fint och den fokuserade träningen under säsongen gav resultat. Han var felfri fram till och med 4.08m. I den byiga vinden höll Gabriel en mycket hög standard på sin hoppning och slutade på härliga 4.15m och vann silvermedaljen. Det blev också ett nytt klubbrekord för IF Kville P15 med hela 8 centimeter!

Mycket bra insatser!!

Medalj till IF Kville på 800 m på JSM i löpning
2020-08-25 08:53
Årets JSM-tävlingar hölls i Linköping under den gångna helgen och IF Kville representerades av Elias Brink på 800 m.

Det blåste en del på arenan i Linköping vilket gjorde P19-finalen på 800 m till ett taktiklopp med ett långsamt första varv. 400 m passerades på 59.5 s, vilket gjorde att killarna hade mycket kraft kvar till sista varvet. Elias hade en mycket bra spurt och passerade flera motståndare på upploppet och kom i mål som trea på tiden 1:57.57.

Grattis Elias, härligt sprunget!
Bra resultat för IF Kville på JSM i Kast
2020-08-24 10:25
I helgen arrangerade Tjalve IF junior-SM i kast på friidrottsarenan i Norrköping. IF Kville hade tre aktiva i farten och de presterade bra resultat alla tre.

Ida Elmén gjorde en fin tävling, i F17 klassen, i Norrköping. Hon tävlade i spjut (500 g) och noterade 39.75 m vilket gav henne en härlig 4e plats och SM-poäng till IF Kville!

Fredrik Grund, P19, tävlade i hela tre grenar i det fina vädret, kula, spjut och diskus. Kulan gick bäst placeringsmässigt för Fredde och han slutade på en 6e plats med fina 12.02 m. Även denna placering gav SM poäng till IF Kville. Föreningen tilldelas poäng för alla aktiva som placerar sig 6a eller bättre.
I spjut knep Fredrik en 7e plats med 43.10 m och i diskus slutade han 9a med 26.35 m.

Vi hade ytterligare en tjej från IF Kville på arenan och det var Calista Ezeh i F17 klassen. Hon gjorde en bra tävling och slutade 8a i kula (3.0 kg) med fina 12.41 m.

Vi hade två aktiva som tyvärr inte kunde vara med i Norrköping, Arvid Mägi Teorin och Stina Littorin. Arvid har en liten känning i sin ljumske och Stina blev förkyld dagen innan avfärd. De kommer dock tillbaka och jag vet att Arvid redan har siktet inställt på höstens träning!

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 07/02 14:19 
Kville Löpning, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners