Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Friidrott
Björlandaspelen
2018-10-03 20:59
En ny tävlingsform signerad Kvilles ungdomsråd!

Den 20 oktober blir det alltså tävling i Björlandahallen för alla mellan 7-10 år i lag om tre.
Deltagarna ska springa, hoppa och kasta. Sedan läggs poängen ihop och vinnare utses. Men, ALLA kommer förhoppningsvis få känna sig som vinnare då alla får medaljer!

Castorama i blått o vitt!
2018-09-25 22:08
Ett glatt kastgäng flankerar storbesök i form av Malin Haglund!
Det var säkert några år sedan Kville hade fullt lag (12 pers) i Castorama, men nu har det skett!

Varje höst tampas både kastare och andra med de manliga och kvinnliga seniorredskapen i kula, spjut, diskus och slägga.
Det är en rolig tävling och med stor hjälp av våra unga kasttalanger tog sig Kville nu in bland de 100 bästa klubbarna genom tiderna. Inte dåligt för ett så ungt gäng!
Storkastarna William Lanndalen och Arvid Mägi Theorin stod för topparna, tätt följda av senior höjdhopparen Fredrik Sangberg.

Vi fick även besök av en höggravid Malin Haglund, Sverigefyra i spjut genom alla tider. Hon berättade lite om sin karriär och det var nog flera som blev förvånade över att hon började med friidrott som 22-åring. Tack för besöket Malin!

För att orka med en så pass lång tävling fick vi hjälp med grillning av några grymma föräldrar, stort tack till er.

Nästa år ska vi mönstra ett ännu bättre lag och även få storheter som Korhonen att delta, då kommer de riktigt höga poängen!
Fina resultat för Kville i GM
2018-09-19 15:33
Stina Littorin (F13) persade rejält i stav flankeras här av David, Gabriel och Melker (P13).

Den gångna helgen, 15-16/9 genomfördes GM för 13-14 åringar nere i Eslöv, Skåne. Göteborg åkte ner som regerande mästare men fick denna gång se sig besegrade av ett starkt Skåne som framförallt var lite starkare i sprint och kast. Kville deltog, efter lite skador och sjukdomar, med 11 deltagare, 4 st PF 14 och 7 st PF13.

Bland många fina resultat så kan nämnas P14 tresteg där William Asker tog guld och Felix Steene fixade bronset. Samma resultat fick vi i P13 stav med guld för William på 3.60 m och brons till Felix. William följde upp detta med guld i höjd och Felix ordnade ett silver i längd. Andreas Ryden bidrog också han till poängskörden genom att ta en 5:e plats i en oerhört jämn final på 300 m. Samma plats tog han på 800 m.

Viktiga poäng ordnade även Ida Pappila Kûnhel i F14 då hon tog topp 6 placeringar i såväl 80 m som 300 m (5:a resp 4:a ). Ida ingick även i Göteborgs stafettlag som krigade till sig ett silver.

Även PF 13 tog för sig och knep viktiga placeringar i kampen mot främst Skåne. Thea Johansson och Filippa Courture deltog i tresteg och där lyckades Thea bäst och hon fullbordade en göteborgstrippel genom att ta brons i en kylslagen tävling. På kastsidan var det Stina Littorin som var Kvilles representant, bäst gick det i diskus där hon tog sig till final och ordnade en imponerande 5:e plats.

Bra kast fick vi även se från David Thilén som överraskade i slägga med ett prydligt silver på fina 32.68 m. Han följde upp detta med en 5:e plats i en jämn kultävling.

Melker Svanberg hoppade för första gången över 5 meter i längd och 5.26 tog honom till en fin 6:e plats i ett starkt startfält där det krävdes hela 5.75 m för seger.

Allt som allt ett väldigt bra arrangemang där kvilles representanter inte bara tog för sig ute på löparbanonorna utan stod även för mycket av underhållningen på kvällen. GM är en kul och inspirerande tävling som de nu kan ta med sig in i inomhussäsongen. Nästa år ska pokalen tillbaka till Göteborg och vi hoppas att Kville kan bidra till detta med ännu fler deltagare då.

Stefan Thilén/PF13


YALA ett prejekt där Kville är representerat!
2018-09-18 19:49
Friidrottsförbundets ungdomsråd vill med YALA projektet (utbildning) stärka deltagarnas personliga ledaregenskaper.
Från Kville har Alma Svanberg sökt och kommit in på utbildningen.
Här finns mer info om utbildningen:
http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=21974

Här Almas egen berättelse om det hon hittills varit med om:

Yala utbildning 2018/2019 


Torsdagen den 30 augusti packade jag mina väskor och tog tåget upp till Stockholm. Där uppe skulle jag nämligen få träffa resten av deltagarna i utbildningen YALA. YALA är en ledarskap- och organisationsutbildning som kommer att pågå under ett år. Den är skapad av svenska friidrottsförbundets ungdomsråd och tanken med den är bl a att vi deltagare ska utveckla och bli säkrare i vår ledarroll. Vi kommer att ha 3 träffar och resten av utbildningen kommer att vara webbaserat och arbete på hemmaplan. Väl uppe i Stockholm tog jag bussen till Värtahamnen där jag mötte upp resten av gruppen. Gruppen bestod av 14 deltagare i åldrarna 16-24 år och ledarna i form av Svenska friidrottsförbundets ungdomsråd.


Kl 19.00 gick vi på färjan som skulle ta oss till Finland, där vi skulle ha våra första utbildningsdagar. Vi fick våra hytter och jag fick dela rum med en tjej från Stockholm. Efter att ha checkat in i hytten gick vi direkt till middagsbuffén där all möjlig mat serverades, det var supergott! Efter det gick vi till klubbsverige som höll till längst fram på färjan. Där taggade vi igång inför den årliga Finnkampen som skulle hålla på under de dagar vi var där. Alla i gruppen fick en påse med diverse Sverigesaker som vi skulle ha under tävlingarna. Därefter satte vi oss på golvet i ett hörn av båten och spelade kort tills det var dags att gå och lägga sig. Vi hade oturen att ha vår hytt precis ovanför ett liveband så speciellt mycket sömn blev det inte. Klockan tre slutade de spela och sen satt väckarklockan på 05.30, finsk tid.


På fredagen vaknade vi väldigt trötta efter natten. Vi åt en god frukostbuffé tillsammans på båten och åkte efter det buss i tre timmar tills vi kom fram till hotellet i Tammerfors. Efter lunchen var det dags att sätta igång med YALA utbildningen. Det började med att Björn O Nilsson, ordförande i Svenska friidrottsförbundet, invigde YALA. Därefter gick två av ledarna igenom hur YALA startade och hur allt kommer att gå tillväga framöver. Sista passet innan middagen var en inspirationsföreläsning av Anna Linner Bassani. Den var väldigt uppskattad och mycket intressant. Efter middagen gick vi tillsammans med Sveriges hejarklack från klubbsverige en supportermarsch till arenan där vi kollade på Seniorfinnkampen. Det var otroligt spännande och kul att titta på och få vara med och heja.  


Lördagen började med en antidopingföreläsning av Anders Rydén. Efter det kom Azuka Nnamaka och pratade om Svenska Friidrottsförbundets värdegrund. Vid lunchtid gick vi till arenan för att denna gången heja på Ungdomsfinnkampen. På kvällen gick vi återigen supportermarschen till arenan för att sedan heja på de svenska seniorerna i Finnkampen. Det regnade en hel del men förutom det var det en mycket rolig och trevlig kväll med mycket skratt.


Den avslutande dagen handlade om SFIFs Organisation. Efter föreläsningen fick vi göra ett arbete där vi två och två skulle arbeta med att bygga om organisationen. Det var väldigt intressant och lärorikt och man fick verkligen tänka efter. På eftermiddagen hade vi olika samarbetsövningar innan bussen som skulle köra oss tillbaka till färjan kom och hämtade upp oss. Denna natten var det något tystare och mycket lättare att somna.


Vi var tillbaka i Sverige vid 06.00 igen. Jag sa hejdå till alla mina nyfunna vänner och tog sedan tåget tillbaka till Göteborg.


Jag hade väldigt lärorika och roliga dagar i Finland tillsammans med resten av YALA deltagarna. Jag fick både många nya vänner och lärde mig en hel del nya intressanta saker och jag ser mycket fram emot resten av träffarna och utbildningsbitarna med YALA.


Kville söker barn- och ungdomstränare!
2018-09-14 11:14

IF Kville söker barn & ungdomstränare!

Friidrotten på Hisingen är på stark frammarsch och med det har vi startat upp ytterligare fler friidrottsgrupper, särskilt för barn 7–11 år. Därför söker vi nu hjälptränare som en eller två gånger i veckan kan tänka sig att ingå i ett tränarlag som alltid leder grupperna tillsammans.

Ett ypperligt tillfälle för er äldre ungdomar eller seniorer födda -02 och tidigare att med era friidrottskunskaper lyfta grupperna till en ny nivå och samtidigt vara en naturlig förebild för barnen. Dessutom får alla våra fortfarande aktiva friidrottare som ställer upp som tränare ersättning, så det är också en möjlighet att tjäna sig en extra slant!

Låter detta intressant?

Kontakta Alexander Nilsson (ansvarig Björlandagrupperna)
alex95_ski@hotmail.com
070-581 52 41

Mångkamps-SM
2018-09-10 08:32
Fredrik Sangberg i stilstudie💪🏼
IF Kville hade två representanter på plats i Uddevalla när SM i mångkamp skulle avgöras i blåsigt och regnigt väder.

Fredrik Grund fick i P16 klassen tyvärr kasta in handduken med en värkande fot och begynnande förkylning. Fredrik låg tvåa efter två grenar innan han avbröt under stavhoppet.

Fredrik Sangberg tävlade i seniorklassen och gjorde en solid mångkamp med bl a 1,87m i höjd, från ”fel” håll!
Fredrik blev femma, men hade tagit brons om tävlingsreglerna varit desamma som för alla andra friidrottsgrenar, dvs att man bara kan ta medalj i sin egna klass😉

Nyheter från våra grupper
 
Samarbetspartners