Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Strålande sommaravslutning
2020-06-21 17:21
Sommaravslutning med gruppen 10-1
Inspirerade av 08:orna, ordnade tränarna för grupp 10-1 en löpartävling som avslutning på terminen.

Banan var lite drygt 2 km, med start och mål vid Klubbstugan i Tuve. Det var gemensam uppvärmning före start, precis som vid ett riktigt lopp.

Vädret var fantastiskt och alla kämpade och gjorde verkligen sitt bästa – det var härligt att se!  Vid målgång fick alla barnen var sin banan och kexchoklad, sponsrat av ICA Kvantum Sannegården, och de tre bästa tjejerna respektive killarna fick gå upp på prispallen. Dessutom fick alla medalj och diplom för en väl genomförd termin!

Det var en skön avslutning på en lite annorlunda termin, där vi har fått tänka på social distansering och på att vara ute så mycket som möjligt på träningarna. Alla barn har klarat av detta galant, och vi hoppas på en bra start i höst igen.

Svenska Sprintutmaningen Åby Friidrottsarena
2020-06-21 09:05
Göteborg har utmanat resten av Sverige i sprint!
Vid tre tillfällen under sommaren arrangerar IF Kville, tillsammans med grengruppen för sprint, tre tävlingar för sprinters.

Den första gick av stapeln på Åby Friidrotssarena, där man för första gången sedan arenan byggdes körde i medvind på bortre lång. Tävlingen blev mycket uppskattad och vi fick se mycket bra resultat i de fina förhållanden. Tre som gjorde bra insatser under dagen var de på bilden, Gustav Tartu, Mari Klaup och Khaddi Sagnia som alla tre tränas av Katrin Klaup.


Nästa tävling går på Ullevi den 27 juni och den sista går på Slottskogsvallen den 4 Juli. Tävlingen är så populär bland sprinters i Göteborg att vi nu tyvärr inte kan ta in fler deltagare. Vi ser dock fram emot en fortsatt bra säsong, och är spända på hur många som tar upp utmaningen ute i landet!

IF Kvilles friidrottsskola i full gång!
2020-06-17 13:36
Härligt väder med roliga och utvecklande aktiviteter
Nu är friidrottsskolan i full gång i och runt Björlandahallen. Barnen lär sig nya friidrottsgrenar, leker och har roligt tillsammas!

IF Kvilles ungdomsledare utbildar, instruerar och leder dagar som innehåller utvecklande aktiviteter, god mat, fruktstund och mellanmål. Mycket skratt och fin kamratskap bland alla deltagarna.

Mer information om friidrottsskolan hittar ni här: http://www.ifkville.se/sida/?ID=223750

Kastkamp med Endian Technologies
2020-06-02 01:42

I fredags arrangerade vi en kastkamp med Endian Technoligies på kastplanen utanför Friidrottens hus.

Under fantastiska förhållanden genomförde IF Kville, med Nordiska mästaren Arvid Mägi Theorin i spetsen, en kastkamp tillsammans med IoT-företaget Endian Technologies. Teamen Big and Little Endian tävlade mot varandra. Alla deltagare fick instruktioner från Arvid och sedan tre kast var i alla kastgrenarna, kula, spjut, diskus och slägga. Det blev en hel del skratt, stora förbättringar samt härlig stämning.

Många blev ödmjuka inför hur svårt det var och när de såg var världsrekorden var insåg de prestationen det innebär att vara världselit i dessa grenar.

Lilla Kvillevarvet – löparglädje i litet format
2020-05-21 08:31
Lilla Kvillevarvet
Då Göteborgsvarvet med tillhörande lopp var inställda så arrangerade tränarna för barnen födda -08 istället Lilla Kvillevarvet, en mindre tävling med fokus på löparglädje och gemenskap. En bana på 2,3 km mättes upp i Hisingsparken och i söndags den 17:e maj gick den gemensamma starten.

Det var härligt att se hur alla kämpade, en del för att få en bra placering, andra för att få ett skönt lopp. Vid målgång fick alla barnen var sin banan och Kexchoklad, sponsrat av Hemköp Torslanda.

Det blev också prisutdelning med medalj till alla barnen, samt särskilda priser till de främsta flickorna respektive pojkarna. Ett stort grattis till barnen som alla var vinnare!
En dag på träningen med IF Kville
2020-05-18 09:04
Full fart i Friidrottens Hus 5-6 dagar i veckan
IF Kville fick besök av Torslanda-Öckerötidningen för att se hur det är i vardagen för våra 18-åringar. 

I artikeln intervjuas Toomas Tartu, Martin Johansson, Katrin Klaup, Erik Isaksson, Alfrida Kilvik, Gustav Tartu och vår sportchef Peter Karlsson.

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 07/02 14:19 
Kville Löpning, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners