Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla
Sommar o sol
2019-07-10 11:23
Sommaren är över oss och många tar ledigt.
Vi har nu, vecka 28-31, lägre bemanning på kansliet så räkna med längre svarstider.

Kom ihåg att anmäla er till tävlingar i god tid så det inte blir efteranmälningsavgift, vilken ni i så fall får betala själva. Ni kan absolut anmäla er själva, men känns det krångligt så mailar ni sportchef@ifkville.se så anmäler jag.

Vi har USM och JSM som nästa stora tävling.
USM15-16 går i Trollhättan 9-11 augusti och JSM-USM17 i Göteborg, även det 9-11 augusti.
Information kring USM och JSM mailas ut till tränarna som sedan informerar de aktiva vad som gäller.

Vi kommer dessutom behöva ett antal funktionärer till JSM (16 st), men detta återkommer vi om.

Direkt efter SM-tävlingarna, den 17 augusti, avgörs damernas andra Lagmatch i Eslöv.
Även här är det tränarna som tar ut laget.

Sommarens sista, men inte minsta, engagemang blir Midnattsloppet som går 24 augusti.
Här MÅSTE vi få in fler funktionärer! Har ni inte fullgjort era uppdrag är det bara att gå in och anmäla sig!
Vi måste kunna lösa detta med så många medlemmar vi nu har.


Ha nu en riktigt fin sommar inbäddade i 50:ans solskydd!
Chido under 11 sek på 100m
2019-06-12 09:16
Chido, glad Kvilleit!
Det finns en massa gränser, förutom rekord, som de allra flesta friidrottare jagar. Självklart jagar alla sina egna personliga rekord, och det är ju förstås det mest naturliga och jordnära.

Vill passa på att hylla Chidozie Abika lite extra för de nya personliga rekorden han satt redan, nämligen 22,31 sek på 200m och så då 10,97 på 100m.

De här "magiska" gränserna man vill under är lite speciella. Gränserna i tid, längd o höjd över marken som ger en extra dimension.
Att springa under 11 sekunder på 100 meter är en sådan gräns och vi säger grattis till Chido och passar även på att gratta coachen, Anders "Palmas" Palmqvist för gott jobb.


Kville i Franska öppna
2019-06-10 21:51
Caijsa Henneman - en av Kvilles alla unga idrottare
Ja, det är faktiskt sant, Kville har en medlem som tränar fys med oss, men som egentligen är  tennisspelare!

Det handlar om en tjej som heter Caijsa Hennemann och hon tog sig faktiskt till fjärde omgången på Roland Garros grus i juniorturneringen.

Hon har dock lite kontakt med friidrotten då hon går i samma klass som vår kulstötare Arvid Mägi Theorin, men det är nog det enda.

Nyfiken som man är ställde jag två frågor, nämligen hur mycket hon tränar per vecka och vad hon gör när hon inte tränar.
- Jag tränar ca 20-25 timmar/vecka och när jag inte tränar hänger jag med kompisar, tittar på tennis på någon kanal eller kollar när GAIS spelar, svarade Caijsa.


Friidrottsträning är en väldigt allround träning som går utmärkt att kombinera med en rad andra idrotter, och som troligen gör dig bättre på din egna idrott.


Seriematch och Lag-SM kval
2019-06-03 14:48
Herrlaget
Kville har haft två seriematcher på fyra dagar, full rulle med andra ord!
Tjejmatchen
I torsdags hade tjejerna lagmatch, första av två i år, i division 3 på Stenhagens IP i Lerum.
Det var en kall och regnig dag vi fick uppleva, men humöret var nästan på topp ändå :-)
Ida Björndal, Felicia Brink, Alfrida Kilvik, Alexandra Torgersson och Nicole Dinu jobbade så hårt dom kunde trots manfall och kom femma av nio startande föreningar. Grymt bra med tanke på alla dubbleringar!

Ida Hoppade både tresteg och höjd där höjdhoppet blev överraskande bra med bara två cm från pers i skräpvädret.
Felicia vann 800m genom ett distinkt ryck med 3-400m kvar. Alfrida gick riktigt bra på korta häcken, men missade på sjunde häcken och tappade en hel del där, men med nästan ingen häckträning bakom sig gav det mersmak.
Alexandra gjorde vad hon kunde i diskusen och med värme och sol kommer resultaten stiga.
Nicole dubblerade i spjut och 200m med bra resultat.

Tack till tjejlaget för en grym dag!!
Killmatchen

Killarna tävlade i Norrköping i en av två kvalgrupper till Lag-SM finalen. Vi ställde ett ungt lag på startlinjen och dom gjorde precis allt för att ta alla poäng som bara gick.

Laget bestod av Fredrik Sangberg (400m), Chidozie Abika (200m + stafett), Erik Isaksson (100m + stafett), Tom Berensson (3000mH), Tobias Rydén (5000m), William Lanndalen (Slägga och spjut), Arvid Mägi Theorin (Kula och diskus), Felix Steene (Stav), Fabian Steene (Höjd), Gustav Tartu (Längd + stafett), Amrullah Stanikzai (400mh), Mohammad Al Masri (Tresteg), Fredrik Grund (110mh + stafett), Elias Brink (1500m).

Tävlingen hölls på en helt ny Arena i Norrköping och det var invigning med pompa och ståt där alla fick solglasögon medans orkestern spelade.

Mycket fina tävlingar med tufft motstånd där våra aktiva verkligen gav allt. Blev en del nya pers där kanske Chido var gladast av alla då han inte slagit pers på några år och inte hade några förväntningar. Både Chido och Erik hade en sprintdag där dom INTE spände sig, och då går det fort.

Arvid åker från Norrköping som stolt innehavare av Arenarekordet i kula, inte så dumt. Diskusen gjorde han helt okej. William hade en fin dag i slägga, men krafterna var slut till spjutet och sol o värme hade gett kroppen den där segheten som vi coacher så väl känner igen....

Tom tog sig an uppgiften på hinder med gott mod och kände snabbt att det bara handlade om att ta sig i mål, för poängens skull, och likadant tänkte Tobias på 5000m.

Både Christoffer och Elias krossade sina gamla pers på 800 respektive 1500 meter.

Felix gjorde vad han kunde i stav, liksom brorsan Fabian i höjd, som dock hade en seg dag där han inte fick till hoppningen. Glada bröder hur som helst och som alla vet - det kommer fler tävlingar ;-)

Mohammad och Gustav hoppade mot grymt motstånd och då hamnar man lätt lite i bakvattnet och kan få svårt att tagga till. Bra lärdomar och här finns minsann knutna nävar i fickorna, det kan jag lova!

Fredrik och Ami gav sig på seniorhäckar och det visade sig att avsaknaden av träning på så höga häckar inte var bästa uppladdningen. Men inga tårar för det, bara fler knutna nävar i fickorna!

Den enda senioren vi hade med var Fredrik Sangberg, som efter mycket skadebekymmer ändå kommer till Norrköping och springer 400m och tar viktiga poäng. Han var dessutom hyggligt nära sitt gamla pers.

Tack alla grabbar som var med och förgyllde dagen och tack till extracoacherna Annika och Stefan!

Vid pennan
Anders Walther
Fredrik Grund får dra på sig landslagskläder!
2019-05-28 17:16
Freddan tar här emot bronspengen i Ljungby Mångkamp!
Idag blev det klart att Fredrik Grund -02 är uttagen till Nordiska Ungdomsmästerskapen i mångkamp som går 8-9 juni i Uppsala. STORT grattis till Freddan som nu är vår andra landslagsman för året. Det finns några till som knackar på dörren till landslaget, så det kan bli ännu fler!

Det är inte långt kvar så vi slänger med ett LYCKA TILL!!
EM kval av Arvid
2019-05-13 00:24
På fredagen kvalade Arvid Mägi Theorin in till Junior EM genom att i Växjö sätta nytt personligt rekord med en stöt på hela 18,01 meter.

Arvid persade även i bänkpress med 170kg.
I Kville blir man stark, som Bamse säger!

Anders
Nyheter från våra grupper
Motion, 23/08 14:41 
 
Samarbetspartners