SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Medlems- och aktivitetsavgifter 2023

Förbättrat digitalt föreningssystem

IF Kville använder ett digitalt föreningssystem för att skapa ännu bättre förutsättningar för att utveckla vår verksamhet. Detta innebär att du som medlem kommer att kunna betala dina avgifter via digitala betalningsmetoder – en smidigare upplevelse för dig och en enklare hantering för oss.

 

Detta kommer att bidra till en minskad manuell administration för oss som förening, då din betalning kommer att prickas av direkt i vårt system. Så fort du har betalt din Medlems- och Aktivitetsavgift får du tillgång till en oas av smarta funktioner i SportAdmins MedlemsApp!

 

En administrationsavgift mellan 9 - 59 kr, beroende på beloppet, per betalning tillkommer.

 

Medlemsavgifter

Familj (ange namn och personnummer för samtliga i familjen): 900 kr
Aktiv (barn, ungdom, junior, senior, veteran och motion:) 500 kr

Medlems- och aktivitetsavgiften går till bland annat vår arena- och hallhyra (Björlanda), inköp av material, utbildning, tävlingsavgifter, klubbstugan med samlingslokal, gym och träningsutrustning, kanslipersonal och kvillebussen.

 

Fullständigt personnummer (10 siffror) måste anges för samtliga medlemmar (vid familjemedlemskap samtliga familjemedlemmar, även de som inte är aktiva i föreningen), annars räknas man inte som medlem enligt Riksidrottsförbundets (RF) regler.

 

Antalet medlemmar i respektive förbund (samtliga friidrottsföreningar är anslutna till Svenska Friidrottsförbundet) avgör vilka anslag olika idrotter får, och därmed vilka möjligheter som erbjuds för utövande av idrotten ifråga (arenor, hallar, bidrag mm). Antalet medlemmar i respektive friidrottsförening har även betydelse för olika bidrag som utbetalas, och är inte minst viktigt i vår dialog med Göteborg Stad angående ny arena på Hisingen och för de träningstider vi önskar på befintliga anläggningar. Antalet medlemmar är således i allra högsta grad viktig för IF Kvilles möjligheter att erbjuda en bra verksamhet för våra medlemmar. Välj därför gärna familjemedlemskap!

 

Observera att fakturor för avgifterna mailas ut elektroniskt.


Aktivitetsavgifter

Utöver medlemsavgiften erläggs en aktivitetsavgift för samtliga aktiva. Denna avgift skall främst täcka kostnader för tränare och tävlande. Om man tränar helt på egen hand kan man nöja sig med att bara betala för medlemskap:

 

Aktiva födda 2010-2015: 1000 kronor
Aktiva födda 2008-2009: 1100 kronor
Aktiva födda 2003-2007: 1200 kronor
Aktiva födda 2002 och tidigare: 1300 kronor

Löpargrupper och Veteran: 1000 kronor


Avgifterna faktureras ut under januari samt för nya grupper september/oktober, alternativt när man börjar.

För träning i andra lokaler än Björlanda Friidrottshall för vilka externa kostnader tillkommer (som Friidrottens Hus), löser den aktive med hjälp av kansliet lämpliga träningskort. Träningskortet i Friidrottens Hus faktureras ut i oktober/november och gäller från oktober-september varje år.

 

 

Funktionärstillfällen

Genom att anordna eller delta som medarrangör vid olika arrangemang skapar föreningen intäkter som används för att ge största möjliga nytta i verksamheten. Som medlem i IF Kville hjälper vi till som funktionärer vid dessa arrangemang.

För 2022 gäller nedanstående:

 • 7-14 år - 2 uppdrag/år   och    3 uppdrag/år om mer än ett barn medlem i klubben
 • 15 år och äldre samt aktiva med träningsbidrag - 5 uppdrag/år
 • Veteraner och löpgrupperna - 2 uppdrag/år

1. För barn och ungdomar yngre än den av arrangörens fastställda lägsta ålder för funktionärer gäller att förälder (eller annan vuxen) skall utföra funktionärsuppdraget:

     a.  I familjer med två eller fler barn krävs tre funktionärstillfällen

     b. Om den aktive börjar träna efter den 1:a juli så är funktionärskravet endast en gång oavsett ålder

     c. Tränare hjälper till vid Kvilles Vårtävling i den mån man kan (befriade från övriga funktionärstillfällen)

2. Funktionärsanmälan sker via länk (knappen Funktionärsanmälan) på föreningens hemsida (www.ifkville.se). Först till kvarn. Varje arrangemang kräver olika många funktionärer. När funktionärspoolen för att arrangemang är fullt får funktionären välja annat arrangemang. Dvs var ute i god tid så får du önskat arrangemang.

3. Görs ingen anmälan kommer den aktive bli tilldelad sina uppdrag. Om medlemmen ej fullgjort sina uppdrag under året så får denne betala 800kr/funktionärsuppdrag. Detta eftersom klubben annars behöver köpa in funktionärer för 500kr-700kr/funktionär.

4. Information om arrangemanget skickas ut till anmälda funktionärer i god tid.

5. Vid förhinder är det funktionären som ansvarar för att hitta en ersättare för sitt tilldelade funktionärsuppdrag. Om detta inte görs erläggs en avgift på 800kr per missat tillfälle.

 

Erlägg årets medlems- och träningsavgifter snarast möjligt då fakturan kommer (licens- och försäkringsfråga).

Om ni inte får någon faktura hör ni av er till kansliet.

 

§17 IF Kvilles Stadgar

Medlem som har betalat förfallna medlemsavgifter och under mötesåret fyller lägst 15 år har rösträtt på årsmötet. Familjemedlemskap innebär en rösträtt. Rösträtten är personlig och får inte utövas genom ombud. Medlem som inte har rösträtt har yttrande- och förslagsrätt på årsmötet.

 

Varmt välkommen till ett nytt friidrottsår med IF Kville!

Götalandsmästerskapen 2023
2023-03-22 13:35

Vi har precis avslutat en spännande helg på Götalandsmästerskapen 2023, som hölls på Telekonsult Arena i Växjö. Med totalt 480 deltagare var tävlingen full av spännande moment och Göteborgs 130 deltagare kämpade hårt för att samla poäng och ta hem segern. Trots en stark insats från If Kville lyckades vi inte ta hem förstaplatsen, men våra atleter gjorde verkligen väl ifrån sig.


Från IF Kville var det 14 aktiva med på Götalandsmästerskapen och en av dessa var Alma Liljegren som bjöd på mycket spänning och dramatik. Alma hamnade i Heat 6 på 60m vilket innebar att hon inte hann med sin inhoppning i höjdhoppet som krockade. Trots det var Alma över ingångshöjden med ett fint hopp. 


Några klarade höjder senare ropade speakern ut att nästan alla i heat 6 fick springa om på grund av fel med el-tidtagningen. Det uppstod en del förvirring då Alma skulle bli av med ett försök i höjden ifall hon gick iväg för att springa om sitt lopp i 60m. Efter några vändor styrde grenledaren i 60m upp det och Alma slog nytt personbästa i löpgrenen. I höjdhopp lyckades hon nästan tangera sitt personbästa trots alla dramatik och på söndagen slutade Alma på en 4:e plats i stavhoppet. 


På lördag kväll efter första dagen av tävlande hittade Kvilles ledare alla Kville-tjejer hopträngda på ett och samma rum. Som vanligt är det spännande att bo på hotell utan föräldrar och massor med glada friidrottare från andra klubbar. Tyra Wenner axlade lite extra ansvar för att ta hand om 2010:orna som är ett år yngre och är iväg på sitt första Götalandsmästerskap. Tyra Wenner slog även personligt rekord på 60 meter och gjorde också en fin stavtävling, även där nytt personligt rekord.


När ledarna gick kontrollrunda runt läggdags luktade det väldigt mycket nagellack i korridoren. När de kom in på tjejernas rum så var det värsta nagelstudion, allas naglar skulle vara fixade i IF Kvilles färger till söndagens tävling.  Som vanligt gick det åt mycket pannkakor med nutella och lönnsirap på frukosten. Vi får hoppas att det även slank ner något nyttigt. 


Ivar Gejke Wiksén slog personliga rekord i både 60 meter och längdhopp, och tog en utmärkt fjärdeplats i höjdhoppet. 


I sin första gren 60 meter, skadade sig tyvärr Jakob Cedergren och kunde inte genomföra resten av tävlingen. 


Samuel Alegria sprang in på en fin niondeplats i 200 meter och deltog sedan i stafetten 6 * 200 meter där Göteborgslaget kom trea. 


Noah Varkey slog också personligt rekord och tog sig till final i både längdhopp och 60 meter häck, samt vann en bronspeng i höjdhopp. 


Viggo Modin förbättrade sina personliga rekord rejält i både längdhopp och höjdhopp.

Trots skadebekymmer och inställda tävlingsstarter lyckades Oscar Ellis samla ihop sig och springa 200 meter på en tid som var bättre än hans tidigare personliga rekord. 


Vincent Lindahl inledde tävlingen med personligt rekord i stavhopp och hoppade sedan fint i den ovana grenen tresteg.


Linn Karlsson ställde upp i både höjd och stav och presterade bra. Hon var riktigt nära nytt personbästa i båda grenarna. 


Ella Jonsén hade lite skadekänning, så därför blev det bara ett hopp i längden som inte var så långt ifrån sitt pers. I stav tog Ella en 6:e plats där hon rev ut sig på sitt tidigare personliga rekord.  


Molly Eriksson Ring hade laddat länge till kulan i Växjö, där uppladdningen innehöll två veckors sjukdom. Molly lyckades samla sig samman och stöta sin tredje bästa stöt någonsin. Molly hoppade även riktigt bra i längdhopp där det blev nytt personbästa med 1 cm.  


Joel Morén fick vänta med tävlandet till söndagen där han startade med höjdhoppet och hoppade sin näst högsta höjd någonsin. I längdhoppet fick Joel skadekänning i sin häl, trots det så hoppade han tre hopp med bra längder.  


Arvid Lindskog ställde upp i 60m, Längd och Stav och slog nytt personbästa i alla 3 grenarna. I stavhoppet räckte även resultatet till en bronsmedalj. 


Vi vill tacka alla deltagare, publik och friidrottskanalen för en fantastisk tävling. Om du missade det kan du se tävlingen i repris på friidrottskanalen.

 

Ungdomsseriematch 2023
2023-03-21 17:39

Ungdomsseriematchen är avgjord där IF Kville hade med totalt 5 stycken lag med ungdomar i åldrarna 2012, 2013 och 2014. De var alla mycket nöjda men trötta efter att ha tävlat i femsteg, 150m och kurirstafett. På bilden ser ni ett av Kvilles 5 fantastiska lag som är mixade med tjejer och killar. Extra fint är det när medaljbandet matchar Kvilles härliga tröjor!

Beachvolleyboll med Kville
2023-03-18 14:51

För andra året i rad arrangerades beachvolleyboll för klubbens äldre ungdomar och det blev en riktig succé! Kvilles tränare Robert Frisk var där och lärde ut olika slag och teknik, därefter spelades det turnering.

Medaljregn för Kville på Veteran-SM i Uppsala
2023-03-14 15:08
Den 13 september 2022 startades IF Kville veterangrupp som leds med Eric Persson och Karin Schön i spetsen. Med en härlig blandning av vuxna som är helt nybörjare på friidrott och erfarna veteraner tog sig träningsgruppen igenom höstens tuffa men roliga träning tack vare starkt ledarskap och en fin sammanhållning. Denna fantastiska sammanhållning mellan Kvilles veteraner följde med hela vägen till Veteran-SM i Uppsala som några utnämnde till roligaste helgen på flera år! Har man roligt tillsammans verkar resultaten komma av sig själva då IF Kvilles veterantrupp slutade på sammanlagd femteplats i poängräkningen av totalt 157 föreningar! 
 
Guld: 
Karin Schön K60 3000m och 800m
Eric Persson M60 Längd och tresteg
Kicki Johansson K60 1500m
Pär Ulander M65 Stavhopp 
 
Silver:
Anders Ebenfelt M65 200m, 60m, häck o tresteg
Carolin Hellestam K40 höjd och tresteg
Kicki Johansson K60 400m, 800m och 30000m
Nisse Niklasson M70 400m och 800m
Sven Diurlin M45 Stavhopp
Karin Jonsén K40 Stavhopp
 
Brons:
Anders Ebenfelt M65 800m, 1500m och stavhopp
Nisse Niklasson M 70 200m och 1500m
Carolin Hellestam K40 Stavhopp
 
Fler fina resultat:
Lasse Ring M55 9a kula PB, 6a vikt
Anders Ebenfelt M65 4a 60m, 6a 200m, 5a 400m, 8a kula
Carolin Hellestam K40 9a 60m, 5a 200m, 6a längd PB
Annika Dahlqvist K50 8a kula PB, 5a vikt PB
IUSM och IJSM 2023
2023-03-07 15:39
Simon Rydén (vänster) och Hjalmar Peixoto (höger) som båda gjorde fina insatser på IUSM i P15 1000m

Det var många bra resultat på IUSM och IJSM trots problematisk uppladdning för flera av Kvilles aktiva. Simon Rydén och Hjalmar Peixoto båda födda 2008 tävlade i P15 1000m och gjorde det riktigt bra utifrån de förutsättningarna de hade inför SM-tävlingen. Hjalmar hade precis haft lunginflammation när han lyckades stuka foten en vecka innan SM-tävlingarna. Trots en uppladdning med skador och sjukdom lyckades Hjalmar klämma fram ett nytt personbästa som blev 2:54.56.

 

Simon Rydén gjorde även han ett fantastiskt lopp och slog nytt personligt rekord med 10 sekunder med tiden 2:51.84. Även Simon Rydén hade otur med sin uppladdning och slog ut en tand när han cyklade omkull så med tanke på uppladdningen var loppet ännu mer imponerande. Tyvärr följde oturen Simon även under SM när han missade final med endast 8 tusendelar!

 

Arvid möller i klassen P16 verkade ha blivit inspirerad av de fina loppen och slog nytt personbästa på 1500m med tiden 4:37.33 och han slutade 11:a. Carl Berntsson från Kville gjorde en bra insats med tanke på att han var sjuk hela veckan fram till tävlingshelgen men hoppade ändå 2.85 i P15 stav.

 

Kville hade även med 2 duktiga kulstötare, Alva Johansson och Albin Cedergren. Lite för mycket tävlingsnerver satte tyvärr käppar i hjulen och de lyckades inte återskapa den fina form de visat tidigare under säsongen. Alva blev 7:a med 11.63 i F16 kula och Albin stötte 11:39 i P16 kula vilket räckte till en 14:e plats.

 

På IJSM fanns ytterligare en skadedrabbad aktiv från Kville vid namn Sofia Björkman. Efter att ha haft ont i foten större delen av inomhussäsongen sprang hon in på fina 7.80 i försöken i K22 60m, tyvärr räckte det inte till final den här gången. På IJSM var även Kvilles hoppare Melker Svanberg och Gabriel Torgersson med. Båda gjorde bra insatser i tuff konkurrens i P19 klassen där de i år är ett år yngre än de äldsta deltagarna. Melker blev 10:a med 13.18 i tresteg och Gabriel slog nytt personbästa i stav med 4.24 vilket räckte till en 11:e plats där även 6:e plats tog 4.24 men med färre rivningar.

Göteborgs Inomhus 2023
2023-02-14 12:26

 

Efter att ha tävlat i Växjö fortsätter Kvilles aktiva att slå sina personbästa. Denna gång på tävlingen Göteborgs Inomhus på hemmaplan i Friidrottens Hus. Borta bra men hemma bäst? Det ordspråket verkar gälla för några av Kvilles aktiva som lyckades prestera extra bra och krossade sina tidigare personbästa.

 

Ivar Gejke Wiksén satte nytt jättepers i P14 höjdhopp med 162 cm, vilket är en ökning med en decimeter från hans personbästa i Växjö. Även Carl Berntsson P15 stavhopp klarade höjd efter höjd även om det var darr på ribban flera gånger. Carl lämnade tävlingen med ett personbästa i stav på 312 cm vilket var nytt personbästa med nästan en halvmeter! Noah Varkey var under 10 sekunder första gången i 60m häck med nya personbästat 9.83.

 

Melker Svanberg putsade sitt personliga rekord i tresteg ytterligare genom att hoppa 13.24 m och Alva Johansson ökade på sitt klubbrekord i F17 kula till 12.35 m. Arvid Möller sprang 1500m 8 sekunder snabbare än vad han någonsin tidigare gjort i sitt liv och gick i mål med tiden 4:39.58. I kvinnornas 60m A-final stod Sofia Björkman på startlinjen och i det tuffa motståndet sprintade Sofia till sig en andraplats med ett nytt personbästa, tiden blev 7.72.

Anders Walther har gått bort
2023-02-08 17:31

 

IF Kvilles förre sportchef Anders Walther somnade in igår tisdag den 7 februari efter en längre tids sjukdom. Anders var mycket uppskattad av alla i sin roll som sportchef, tränare och kompis. Våra tankar går till Anders familj och alla som haft glädjen att lära känna honom och fått verka i hans omgivning.

 

Anders började i föreningen i slutet av november 2015 och var verksam fram till januari 2020 då han flyttade tillbaka till Stockholm och till den nyfunna kärleken. Anders brann för friidrott i allmänhet och kast i synnerhet, speciellt spjut låg honom varmt om hjärtat. När Anders bestämde sig för att ansluta till Kvilles utvecklingsresa blev han inte bara en stor tillgång för oss, utan en injektion för friidrotten i hela Göteborg, kanske speciellt för kastarna. Anders kom in med entusiasm och glädje, och delade med sig av sina erfarenheter och idéer från liknande roller i bland annat Bromma IF och Upsala IF, samt inte minst från sina olika uppdrag inom svensk friidrott på förbundsnivå.


Anders var mycket mer än bara sportchef. Han trivdes lika bra i rollen som tränare och sågs lika ofta i Friidrottens Hus, på Slottsskogsvallen och kastplanen som på kansliet, det var knappt så att dygnets timmar räckte till för allt han ville göra. Många aktiva sökte sig till Göteborg för att få Anders som tränare och i hans träningsgrupper ingick aktiva från olika föreningar, även från utanför Göteborg. Han hade alltid tid för, och engagerade sig i alla.


En resa vi delade och som Anders var allra högsta grad delaktig i, var att få till stånd en ny
friidrottsarena på Hisingen. Mycket tid och många idéer investerades i detta arbete, och intresset att följa vår resa med arenan, och med IF Kville, fortsatte långt efter att han lämnat föreningen för Stockholm och IFK Lidingö.

 

Något som även fortsatte efter att flyttlasset lämnat för huvudstaden var engagemanget i sina aktiva, speciellt när han reste ned till Göteborg var och varannan vecka för att leda sin träningsgrupp. Lördagar på kastplan bakom FIH. Det om något visade på Anders engagemang och den glädje han delade med sig av till alla. Den värmen och omtanken bär jag med mig som ett av alla fina minnen.

 

Rolf Buiten,
Ordförande IF Kville

Veteran-EM i Funchal, Madeira
2023-02-01 16:05

IF Kvilles starka veterantrupp fortsätter att skörda framgångar, senast på VEM i Madeira. Stort grattis till Karin Schön som vann K60 Maraton på 3.14.13. Även Maria Ionice Jonsson och Paula Wass sprang fantastiskt bra där Maria blev 5:a i K55 3.31.23 och Paula 7:a i K50 3.52.33. Karin Schön och Maria Ionice Jonsson var med i Sveriges lag i K45 som sprang hem en mycket fin silvermedalj.

Björlanda Indoor Games 2023
2023-01-31 10:28

IF Kvilles klubb- och sportchef slog sig samman med den skickliga startern Anders Östlund och tillsammans arrangerade drömtrion Björlanda Indoor Games för grupperna i Björlandahallen. Det är Kvilles egen träningstävling där alla aktiva får testa på att tävla i en lite mindre form först, så att steget från träning till tävling inte blir lika stort och utmanande. Därför får de även utbildning av startern Anders i starterproceduren samtidigt som de får träna på alla steg som är under en tävling som tex avprickning och upprop.  

 

Kvilles kvicka ungdomar tog sig snabbt över mållinjen i både 60m och 60m häck som var helgens tävlingsgrenar, samtidigt som de hejades på av stolta och imponerade tränare och föräldrar. Alla åldrar var välkomna till festligheterna i Björlandahallen och det tävlades i allt från P/F 8 till veteranklasserna. Även ett gäng unga innebandyspelare smög sig in i hallen och fick såklart också testa på friidrott, kanske fick vi få några nya medlemmar till Kville?

Fin sammanhållning och många nya personbästa av Kville på stortävlingen i Växjö
2023-01-24 12:05

IF Kville fyllde en hel buss när en av Sveriges största tävlingar besöktes i Växjö, Quality Hotel Games. I den stenhårda konkurrensen presterade Kvilles aktiva på topp och blev det flera finaler, pallplatser och massor av nya personbästa. En av de som ökade sitt personbästa mest var Alva Johansson som inte bara slog till med nytt personbästa utan även satte nytt klubbrekord i F17 kula med 12.17. Det innebär att hon kommer få ta emot den mycket fina klubbrekordsplaketten på Kvillegalan i höst.

 

Hela helgen var det fantastisk sammanhållning bland de aktiva som stöttade varandra både i motgång och framgång. Bästa hejarop under helgen går till Hjalmar Peixoto som hördes över hela arenan när han ropade fram Arvid Möller till nytt personbästa på distansen 1500m med tiden 4:47.76. Värt att nämna också är den stora hejarklacken av Kvilleiter som jublade högt när den unga men mycket kvicka Oliver Bokelund Singh sprang hem en vinst på 60m där tiden blev 8.71, vilket också innebar nytt personbästa.

 

På bussen hem satt flera mycket nöjda och stolta men också lite trötta tränare som redan såg fram emot nästa tävling med Kvilles fantastiska aktiva. Det slogs ju trots allt 60 nya personbästa utav totalt 141 starter för Kvilles aktiva under tävlingshelgen!

Välkommen att anmäla dig till Årsmöte - 28 februari 2023
2023-01-16 10:51

Hej alla medlemmar!
Hoppas allt är bra nu när träning och tävling kommit igång igen efter jul och nyårsfirande!

Nu är det dags att anmäla sig till att vara med på IF Kvilles Årsmöte som hålls tisdagen den 28 februari, klockan 17.30, i samlingslokalen på nya Björlandavallen.

 


Anmälan via länken nedan och följ instruktionerna (gå till kategorin IF Kville):
ANMÄLAN HÄR.


Vid årsmötet behandlas bland annat följande:

 • Verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret 2022
 • Förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret 2022
 • Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets- och räkenskapsåret 2022
 • Förslag på stadgeändringar beslutas
 • Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets- och räkenskapsåret 2022 fram till och med september då vi planerar byta räkenskaps år för att passa friidrottsåret bättre
 • 3 övriga ledamöter i styrelsen fram till och med september 
 • Revisorer fram till och med september. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta
 • 1-3 ledamöter i valberedningen fram till och med september, av vilka en skall utses till ordförande
 • Övriga frågor

Ha det fortsatt bra och vi ses på årsmötet!
Svenskt rekord på Julruschen
2022-12-12 13:59

Under Kvilles tävling Julruschen den 10-11 december fylldes hela Friidrottens Hus med fantastiskt duktiga ungdomar som presterade många nya personliga rekord. Stort grattis till Carl Bengtström ÖIS som i tävlingsklassen Män 600m inte bara slog personligt rekord utan också slog nytt inofficiellt svenskt rekord med tiden 1:16.80!

 

Med cirka 2000 starter var det full fart från morgon till kväll och till och med tomten var på besök under dagarna. Under så pass intesivt tävlande är det viktigt att fylla på med energi för både aktiva och publik. I fiket drack föräldrarna mycket kaffe och åt korv men hos barnen var julmust och kexchoklad favoriterna, men jag tror knappast någon är förvånad över det. 

 

Stort tack till alla funktionärer som var på plats och möjliggjorde tävlingen!

Kvilledisco 26 november 2022
2022-12-05 11:49

Limbo, rockringslek, dansstopp, popcorn, bus, musik och lampor i mängder…ja visst var det disco som ägde rum i klubbstugan! 

 

Mellan kl. 15.30 och 21.00 lördagen 26 november anordnade Ungdomsrådet hela tre discon för alla kvilleiter födda 2012, 2013 samt 2014 - och vilken kväll det blev!

 

Det kalasades på snacks, dansade loss till Macarena och lärdes kännas nya vänner. Nästan lika festligt var det i fikarummet där flera föräldrar satt kvar för att umgås, superkul!

Terrängserien 3:4 2022 i Tuve
2022-12-02 15:31

Den 26 november 2022 arrangerade IF Kville deltävlingen i Terrängserien. Deltagarna fick springa den mycket fina varvbanan vid Kvilles klubbstuga i Tuve där seniorerna sprang 6km och ungdomarna sprang 3km. Ett varv på banan innebar att 1000 meters löpning var avklarad samtidigt som de fick hejarop från publiken.

 

Först i mål på 6km var Jonatan Fridolfsson med 19:11.25 och Linn Söderholm 21:44.8. På 3km var det Adam Sörqvist 10:22.00 och Paulina Hultberg 11:26.45 som drog det vassaste strået. Efter loppet bjöds det på kaffe, fika och grillad korv som både deltagare och publik från Göteborgs olika klubbar mumsade på tillsammans.

Bowlingkväll med Kville
2022-11-24 12:10

Ungdomsrådets bowlingkväll blev även detta året en riktig succé och vi har tydligen mer än bara friidrotts proffs i klubben!

 

Ungdomsrådet tackar alla er som deltog för en fantastiskt rolig kväll ihop, det är alltid kul att lära känna varandra lite bättre även mellan grupperna.

Klädbytardagen 23 oktober
2022-11-15 14:01

Nu i höst tog flera av Kvilles medlemmar tillfället i akt och gömde sig undan höstrusket för att istället besöka Kvilles varma och fina klubbstuga under klädbytardagen. Där både köptes det och skänktes det kläder inför inomhussäsongen med förhoppning av att fylla tävlingsarenorna i vinter med Kville-blått. Ungdomsrådet var såklart på plats och bjöd på fika samt lottade ut kvilleprylar till lyckliga vinnare som sent kommer glömma denna dag.

Kvillegalan 2022
2022-10-20 15:56

I fredags anordnade Ungdområdet för första (men nog inte sista) gången Kvillegalan!

 

Kvällen bjöd på utdelning av fina priser, tal, sketcher, lekar och (självfallet) fika. Det blev också många skratt och mycket härlig gemenskap!

 

Stort TACK till alla er som var där! Vi hoppas att ni hade lika kul som vi och att ni vill komma igen nästa år!

Varmt välkommen till Kvillegalan 2022! 
2022-09-23 16:33
Fredagen den 14 oktober rullar Ungdomsrådet ut röda mattan till kulturhuset Vingen.
Innanför dörrarna väntar en enastående show där vi i sann idrottsgala-anda kommer uppmärksamma de Kvilleiter som åstadkommit något utöver det vanliga!
 
Temat för årets gala är IF Kville Behind the Scenes vilket innebär att ni kan förvänta er att få lära känna klubben på ett djup ni inte ens visste fanns. Förutom att dela ut prestigefulla priser kommer vi i Ungdomsrådet nämligen att bjuda på sketcher och massa annat skoj som avslöjar allt ni någonsin velat veta om Kville - och lite till! Med andra ord är detta något ni inte vill missa!
 
Ta därför chansen att för en kväll byta ut träningsoverallen mot dina finaste finkläder, ta med dig bästa kompisarna, mormor, pappa, syskonen eller kusinen (eller varför inte allihop?) och gå på Kvillegalan!
 
Galan är alltså öppen för ALLA, med det enda kravet att man ska ha anmält sig, vilket görs via denna länk:
 
Åldersrekommendation: 12+, 11 år och yngre välkomna i målsmans sällskap
Klädkod: Kavaj (se bild för inspiration)
När: Fredagen den 14 oktober klockan 17.00-20.00 (ingår paus med mingel och snacks)
Var: Kulturhuset Vingen (Amhults Torg 7, 423 37 Torslanda)
Kostnad: Gratis för alla
 
Se till att säkra din plats till så snart som möjligt! Vi ser fram emot att träffas den 14/10!
Många fina Kville-prestationer på Götalandsmästerskapen i Eslöv
2022-09-22 13:56

Kville representerades av totalt 9 aktiva i GM, tre från grupp -09 och sex från -08. Det var en fantastiskt rolig och lyckosam helg där alla aktiva gjorde mycket fina prestationer!

 

Stina Juneståhl vann en bronspeng i spjut och kom på en fin femteplats i kula. Hjalmar Peixoto gjorde ett fantastiskt lopp på 1500 m hinder på imponerande 5:11.16, även han på en tredjeplats. Samuel Alegria sprang urstarkt på 200 m och nådde inte bara en fjärdeplats, utan belönades också med en plats i Göteborgs stafettlag, som sedermera kom två. Viggo Modin sprang 60 meter och gjorde fina 1,47 i höjd.

 

Noah Varkey fick tyvärr knäproblem under stavhoppet, fick avbryta tävlingen och även stryka det planerade höjdhoppet. Men Noah kunde ändå genomföra kultävlingen efteråt. Tuva Isaksson fick inte riktigt till det i diskus, men hoppade riktigt bra i längd och var nära sitt personbästa. Carl Berntsson nådde första gången över 5 meter i längd och hoppade riktigt bra i stav, 2,70.

 

Anton Berggård fick tre tighta övertramp i diskus, men gjorde en fantastiks släggtävling och kom fyra med en rejäl ökning av det personliga rekordet. Simon Rydén imponerade stort med två fjärdeplatser på 2000 m och 800 m, i synnerhet på 800 m där han slog han sitt personliga rekord med hela sju sekunder.

 

Göteborg kom tvåa i lagtävlingen, strax efter Skåne, och Kville skall vara stolta över alla poäng som vi bidrog med!

Elin och Emir bästa svenskar på EM
2022-09-19 15:45

Vilket lopp av Elin och Emir! De stod för fantastiskt fina prestationer i italienska Verona när EM i 24-timmarslöpning avgjordes.

 

Elin slutade på 17:e plats med 229,392 km och nytt personbästa med 10 km och med det resultatet var Elin också bästa svenska kvinnliga löpare. ”Så många känslor huller om buller just nu och ont i benen som bara den” säger Elin om sitt lopp.

 

Emir statade loppet med dryga 142 km första 12 timmarna för att sedan komma i mål med 261,6 km och ett nytt personligt rekord med nästan 18 km! Emir blev bästa svensk i herrklassen med en imponerande 13:e plats efter att ha varit draghjälp åt Aleksandr Sorokin sista kilometrarna som slog nytt världsrekord i herrklassen. Tuffare motstånd än så hittar man inte!

 

För mer spännande läsning om Elin, Emir och EM i Verona klicka här: https://www.svt.se/sport/lopning/aleksandr-sorokin-slog-sitt-eget-varldsrekord-i-24-timmarslopning

 

Eller följ Elin och Emir på Instagram

mrmrshartelius

kokosemir39

Missa inte att följa Kvilles superlöpare Elin och Emir som tävlar på EM i helgen!
2022-09-16 10:55

Följ Kvilles superlöpare Elin Hartelius och Emir Halalkic på EM i Italien!

 

 
 

 

EM 24 timmar 
Verona, ITA, 17-18 september 

Resor: 15 september, hem 19 september (preliminärt) 
Grenar: 24 timmar (M + K). Individuellt samt lagtävling. 

 

Vill ni veta mer om Elin och Emir inför EM så kan ni läsa tidningsartikeln som skrevs om dem här: https://www.tidningen.se/tva-suverana-kville-lopare-till-em-i-ultralopning/ 

 

Vi önskar Elin och Emir stort lycka till på EM i helgen!

Boråslägret 3-4 september 2022
2022-09-09 18:30

Fler bilder (+32) >>

Kvilles tränare och ungdomar invaderade Ryavallen och Borås Camping helgen den 3-4 september. Tillsammans skapades många nya fina minnen som kommer få höstens mörka dagar att kännas kortare. I år var det 10-gruppen som arrangerade Kvilles årliga läger i Borås och det gjorde de alldeles utmärkt. God mat, roliga träning och fina stugor att sova i på kvällen förgylldes av ett alldeles strålande väder. Dock så var det en hel del diskussioner på söndag morgon om vilken stuga det var alla snarkningarna kommer ifrån.

 

På söndagen så promenerade de äldre ungdomarna iväg för att testa höghöjdsbanan som finns i Borås. Självklart ligger det i Kvilleiters natur att vara riktigt tuffa och nästan alla tog sig igenom den svåraste höghöjdsbanan Risk Zone som är riktigt krävande både fysiskt och mental. Efter att alla tog sig levande igenom den tuffa utmaningen konstaterade ungdomarna att ingenting kommer vara läskigt efter vad de nyss gått igenom.

 

Stort tack till alla ungdomar som förgyllde helgen och till 10-tränarna som arrangerade ett riktigt bra läger. Citat från en av Kvilles aktiva, ”Det här lägret var så kul, hoppas det blir lika roligt nästa år!”.

Final av Kraftmätningen 2022
2022-09-06 10:38
I helgen tävlade Kville i finalen av Kraftmätningen för 15 åringar på Ullevi i grenarna spjut, kula, 80 m häck, 800m, längd och höjd. 
 
Laget bestod av av 15-åringarna Albin Cedergren, Arvid Möller, Klinton Wehlander. Samt 14-åringarna Anton Berggård, Carl Berntsson, Hjalmar Peixoto, Simon Ryden och 13-åringen Noah Varkey som med kort varsel fick hoppa in som reserv på grund av sjukdom.
 
Alla killar slog personligt rekord i minst varsin gren och utöver bra insatser i grenarna fick de bra erfarenhet av att tävla mot Sverige bästa 15 åringar. Deltagarna passade också på att lära känna varandra ännu bättre i laget och även andra friidrottare såklart.
 
Några röster om helgen: "Vid nästa års final ska vi vara ännu bättre!" och "Det var den roligaste kvällen i mitt liv".
JSM Sollentuna 2022
2022-09-02 20:26

JSM i Sollentuna kan summeras med fina placeringar med snudd på pallplats i flera grenar. Alla fem aktiva i Kvilles trupp på JSM placerade sig topp 6 i respektive gren vilket är fantastiskt bra.

 

Systrarna Julia- och Sofia Björkman sprang riktigt bra på 100 meter efter en sjukdomsdrabbad uppladdning. Julia sprang in på en 4:e plats i K22 med tiden 12.26 w -0.1 och Sofia kom på 5:e plats i F19 med fina 12.35 w +0.3.

 

Melker Svanberg tävlade först i längdhopp på fredagen, men var inte helt nöjd över att missa finalen även om han hoppade över 6 meter. På söndagen sedan tog Melker ordentlig revansch med en 6:e plats i P17 Tresteg där han hoppade nytt personbästa med mycket fina13.34. 

 

Gabriel Torgersson tävlade i p17 stavhopp och knep en 6:e plats med 3.81 trots att han landade fel i ett av hoppen och gjorde illa sitt knä.

 

Ida Elmén skickade iväg spjutet riktigt långt i F19 och det landade på 41.22 vilket var årsbästa och en 4:e plats.

 

JSM gav mersmak och nu är alla laddade inför höstens grundträning.

VSM Kalmar 2022
2022-08-31 19:08

Kville ställde upp med 8 tuffa veteraner på VSM i Kalmar. Lasse Ring M55 och Annika Dahlqvist K50 som även är ungdomstränare visade att det inte bara är Kvilles ungdomar som kan prestera när det gäller. Lasse och Annika representerade Kvilles färger väl när båda två slog dubbelt personbästa i kula och spjut.  

 

Karin Schön visade att 1500m på seriematchen helgen innan var ett bra genrep när hon tog dubbla guld i K60 klassen genom att vinna både 5000m och 10 000m under helgen. Som om kombinationen 5000m och 10 000m inte var nog så sprang Karin även 1500m där hon blev tvåa. Christina Johansson var också med och tävlade i K60 klassen. Christina tyckte nog inte Karin sprang tillräckligt mycket och tävlade även i 800m utöver 1500m, 5000m och 10 000m. Ännu mer imponerande än 17 300 löpmeter på en helg är att Christina kom hem med 4 medaljer!

 

I stavhoppet blev det en 4:e plats för Sven Diurlin M45 i mycket tuff konkurrens och en 2:a plats för Anders Ebenfelt M65. Anders var även den som tävlade i flest antal grenar från Kville och tävlade i hela 6 grenar. Allt från 2000m hinder till stav och tresteg där det blev flera fina placeringar och 3 medaljer. Nils-Olof Niklasson M70 tävlade i 4 grenar och fick med sig lika många medaljer hem tillsammans med 3 nya personbästa.  Eric Persson var även med och tävlade men ådrog sig tyvärr en skada i vaden.

USM Uppsala 2022
2022-08-30 17:22

USM i Uppsala kan sammanfattas med varierande väder och stabila resultat. Kvilleiterna Albin Theander och Rebecka Björklund var först ut på fredagen i den strålande solen i P15 300m häck respektive F15 800m. Det satsades friskt men räckte inte till final i den tuffa konkurrensen.

 

Efter att ha stigit upp ur sängen på söndagen innan klockan sju och ätit en stor frukost på hotellet tävlade samtliga fyra deltagare från Kville. På arenan möttes de av kalla höstvindar och duggregn som bara blev värre under dagen och till slut liknade vad som kan kallas för monsunregn. Först ut på söndagen var Arvid Möller som hade en mycket fin öppning på loppet där han sprang väldigt fint. Till slut räckte det till en fin 15:e plats med tiden 6:45.15 i P15 2000m.

 

Även Rebecka Björklund sprang 2000m på tiden 7:14.34 i F15 vilket var nytt personbästa med hela 7 sekunder vilket hon blev 10:a med. Strax efter så öppnade sig himlen ordentligt och när Albin Theander sprang försök i 80m häck fick de göra om heaten eftersom det låg ett täcke med vatten över de innersta banorna. Han sprang väldigt bra i de extrema förhållandena på tiden 12.11 endast 3 hundradelar från final i mycket tuff konkurrens.

 

Alva Johansson stötte kula i F15 och i första stöten så smällde hon till med 11.49 vilket gav henne en 5:e plats. Inte dåligt att vara 2 cm från nytt personbästa i rysligt kalla vindar och monsunregn. Den fina prestationen i kula firade hon genom att bli ännu blötare när hon kastade spjut direkt efter där hon endast var någon meter från sitt personbästa.

Svenska Friidrottscupen 2022
2022-08-23 15:06

Svenska Friidrottscupen avgjordes i helgen där Kville ställde upp med ett mycket ungt lag som fylldes ut med veteraner. Tävlingen avgjorde på Stenkullens IP i Lerum där Kville gjorde en mycket fin insats.

 

Flera av Kvilles ungdomar tog sig ann de tuffa utmaningarna som innebar att tävla med seniorredskap i kastgrenarna eller springa 110m häck med 106,7 cm häckar när man endast är 15 år. Trots att det var många i det unga laget som presterade långt över vad som förväntades av dem så räckte det inte till avancemang det här året. Både Kvilles herr- och damlag slutade på en fjärdeplats.

 

Kvilles aktiva blickar framåt och har redan ställt in siktet mot Svenska Friidrottscupen nästa år för ännu fler grymma prestationer!

Slottsskogen Track & Field Games 2022
2022-08-22 15:57

Slottsskogen Track & FIeld Games den 20:e augusti valdes ut som observationstävling av Svenska Friidrottsförbundet där de använde tävlingen för att göra uttagningar inför Finnkampen. Detta lockade såklart några av landets främsta i flera grenar och det bjöds på fina resultat.

 

Även flera duktiga Kvilleiter var på plats och visade att de också kunde prestera och många nya personbästa blev det, se nedan!

 

Patrik Kolmodin M Höjd 145

Albin Theander P15 80m 10.15

Albin Cedergren P15 80m 10.40, Kula 12.40 och Pb

Hjalmar Peixoto P14 80m 10.93, P14 Kula 8,53, P14 Längd 4,60 Pb

Samuel Alegria P13 60m 8.57 Pb, P13 Längd 4,67 Pb

Noah Varkey P13 Kula 9,42 Pb, P13 Höjd 148 Pb

 

Alma Cullberg F17 längd 3,85 Pb

Neela Mårtensson F15 Längd 3,79

Alva Johansson F15 Kula 11,51 Pb

Annie Johnsson F15 80m 11.63

Ebba Samefors F14 80m 11.78, F14 Längd 4,16

Stina Juneståhl F14 höjd 142, F14 Längd 4,17, F14 kula 10,07

Stina Bergin F13 Höjd 132 Pb

Izabella Kullberg F13 Höjd 127

Olivia Eliasson F13 Höjd 117 Pb, F13 Kula 7,42 Pb

Molly Eriksson Ring F13 Kula 7,78

Alma Hagman F13 60m 10.31, F13 Kula 7,23

Lovisa Dahlgren F13 Kula 6,10

Årets unga ledare på SM i Norrköping
2022-08-18 10:06
Lite rosafärgade bilder från firandet i Norrköping - foto Karin Schön

Vi är alla nyfikna på vad som hände när Alfrida Kilvik åkte till SM i Norrköping för att motta utmärkelsen Årets unga ledare från Svenska Friidrottsförbundet. Hon var en av två som fick denna fina utmärkelse.

 

Alfrida berättar:

- Det var kul i Norrköping!

- Vi fick komma dit vid lunch på fredagen och stanna fram till lördag vid lunch för att medverka på Friidrottsforum tillsammans med representanter från SFIF,  de olika distrikten och SFIF:s Ungdomskommitté.

- Mycket intressant information om förbundets nuvarande arbete och mycket livliga diskussioner om deras framtida arbete. Var väldigt intressant att få en liten inblick i hur diskussionerna kring svensk friidrott går och vilka det är som sitter och fattar besluten (medelåldern var inte precis superlåg).

- På fredagskvällen hade Norrköpings kommun anordnat en bankett med trerätters och liveuppträdanden där priserna delades ut. Väldigt fint ordnat och god mat! Är väldigt glad att jag fick chansen att vara med. Tack!

 

Vi önskar Alfrida fortsatt lycka till med idrottandet, skolan och inte minst det uppskattade arbetet i IF Kville!

Athletics Clinic 2022
2022-08-15 10:18

Athletics Clinic som är friidrottsskolan för de äldre är avslutad för i år. De tappra deltagarna fick testa på friidrottens många roliga och tuffa grenar under två av sommarens alla härliga veckor.

Teknikträning var i stort fokus när ungdomarna drillades i bland annat häck, längd, höjd, kula och spjut.

 

Det var även stort fokus på de grenar som annars inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar som slägga, diskus, stavhopp och hinder med vattengrav. Bra kämpat av deltagarna som gjorde det till två mycket roliga och härliga veckor!

Kvillesprinten 2022
2022-08-09 11:00

Resultattävlingen Kvillesprinten arrangerades den 6:e augusti. En timme innan starten togs beslutet att flytta målgången till bortre sidan. Det visade sig vara ett bra beslut eftersom det blev fina vindförhållanden för deltagarna på Slottsskogsvallen.

 

En sprinter som verkligen tog vara på de goda förhållandena var Kvilles Sofia Björkman som sprang 100m på mycket fina 12.14 i +1.7. Resultatet innebär även att Sofia slog Marie Belfrages tidigare klubbrekord från 1984 med 2 hundradelar.

 

För övriga resultat Klicka Här 

David Thilén dubbel "All American" i Amerikanska Mästerskapen
2022-08-03 09:25
David Thilén en Kvilleit i USA

Här kommer en härlig sommarhälsning från IF Kvilles David Thilén i USA! 

 

David, född -05, är fostrad i IF Kville och har fortsatt sin satsning i USA. Han har representerat sin High School sedan han var 14 år, och har fått en tuff skolning då han tävlat mot 19 åringar hela tiden. Han tävlar även för en lokal klubb Mt Pleasant Track Club.

Familjen Thilén bor alltså sedan tre år i South Carolina, USA, och pappa Stefan Thilén var tidigare tränare i IF Kville (02-gruppen med Toomas Tartu, och 05-gruppen med Niclas och Annika).  

 

I förra veckan fick David åka till Amerikanska Mästerskapen (USATF National Junior Olympic Championship) i Sacramento, Kalifornien, då han kvalat in som regional champion (i region 4 som består av S. Carolina, Georgia och Florida). I det kvalet blev David trippel(!) champion i Kula, Diskus och Slägga.

 

I Sacramento valde David att avstå kula, men satsade på diskus och slägga som är hans huvudsakliga grenar. I måndags kastade han slägga (5,5 kg i USA) och lyckades persa med 4m (51,87m), och resultatet räckte till en 5:e plats och en sk. "All American" titel, som innehas av de som är top 8 i USA. Det var en riktigt tuff släggtävling där 4-9 plats alla var inom 1,5 meter.

 

David följde upp detta med en väldigt fin diskustävling där han var rankad som nr 10 av de 55 som kvalat in. Även här persade han, och hans 50,47m, med 1,6 kg diskus, räckte till en fin 5:e plats, och ett nytt pers med ca 1m, så det blev en härlig dubbel All American titel!

 

Riktigt häftig upplevelse i 37 gradig värme! En liten bonus var att David tävlade i 17-18 års klassen vilket innebär att han var ett år yngre än de flesta. David var främsta 17-åring i slägga, och i diskus hade han en 17-åring före sig.

 

Med dessa fantastiska nyheter önskar vi David med familj fortsatt lycka till, och ni är alltid välkomna hem till Sverige och IF Kville igen när det blir dags!

Alfrida Kilvik får utmärkelsen "Årets unga ledare"
2022-08-02 09:34

Under hösten öppnade Svenska Friidrottsförbundets Ungdomsråd nomineringsperioden för utmärkelsen Årets Unga Ledare 2021. Med utmärkelsen lyfts unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten fram. SFIFs Ungdomsråd har fått in flertalet nomineringar av fantastiska unga ledare som finns ute i landet. Bland de inkomna nomineringarna finns unga, drivande ledare som visar vägen och är inspirationskällor för andra.

 

Vi nominerade Alfrida Kilvik för hennes fantastiska arbete som ordförande i Ungdomsrådet, som ansvarig för tränarcoacherna och kontaktperson för våra duktiga föräldratränare i Björlanda. Alfrida visar även vägen för hur man faktiskt kan kombinera detta arbete i föreningen med fulltidsstudier på Göteborgs Universitet samt egen satsning på 110m Häck!

 

Alfrida gör ett fantastiskt arbete och vi är priviligerade att ha henne i IF Kville. Grattis Alfrida till att du valdes som en av två unga ledare inom Svensk Friidrott som får ta emot denna mycket fina utmärkelse.

 

Alfrida är inbjuden av Svenska Friidrottssförbundet till SM-helgen i Norrköping där hon kommer att ingå i olika arbetsgrupper och dessutom vara med på en bankett och prisutdelningsceremoni där fler prestigefulla utmärkelser kommer fördelas.

 

Grattis Alfrida och tack för det fina arbete du gör i IF Kville!!

 

Läs nyheten på Svenska Friidrottsförbundets hemsida här.

Kvilles pojklag till final i Kraftmätningen!
2022-07-11 14:59

Nu är resultaten sammanställda från Kraftmätningens kvaltävlingar och Kvilles pojklag har gått vidare till finalen som går 3-4 september inne på Ullevi senare i år. Där kommer de få kämpa mot flera andra föreningar med duktiga ungdomar från hela Sverige. Vi ser såklart fram emot ännu fler personbästa och väntar spänt på att få se vilka överraskande resultat de bjuder på nästa gång. Lycka till!

FRiiSK är igång med full fart!
2022-06-27 14:25

Första veckan av Kvilles friidrottsskola FRiiSK är genomförd och andra veckan har nu startats upp.

 

Det är många roliga lekar med mycket fart och fläkt. Deltagarna får även testa på friidrottens alla grenar som är ledda av Kvilles mycket duktiga ungdomsledare. Veckan avslutades med en vattenaktivitet där barnen fick chansen att hämnas på friidrottsskolans mycket stränga ungdomstränare.

 

 

Bra insats på Världsungdomsspelen av flera Kville-aktiva!
2022-06-20 11:18

Inne på Ullevi i helgen var flera av Kvilles duktiga aktiva med och tävlade på Världsungdomsspelen. I det soliga vädret fick tränarna rosiga kinder medan de aktiva kämpade i de byiga vindarna.

 

Några som lyckades extra bra i helgen var Melker Svanberg med nytt personbästa i tresteg med 12,98 vilket räckte till en åttondeplats. Julia Björkman som kom tvåa i K 100m och dessutom sprang under 12 sekunder första gången med tiden 11.99 i +2,4 vind. Gabriel Torgersson hittade formen med 4,20 i stav och en femteplats. Stina Juneståhl, som slog personbästa i spjut med cirka 4 meter, kom sexa med 30,95.

 

Utöver dessa resultat var det flera riktigt bra insatser, se nedan!

 

Albin Theander P15 400m häck 44,30, P15 80m häck 11.86

Albin Cedergren P15 Kula 11,45, P15 80m 10.31

Julia Elliot F16 längd 3,75

Alva Johansson F15 Kula 10,52

Ebba Samefors F14 Längd 0,00

 

Gabriel Torgersson P17 Stav 420 sb

Julia Björkman K 100m 11.99 

Lillan Kilvik F19 100m 14.02

Elenor Hesselgren F17 400m 73.61, F17 Stav X

Alma Cullberg F16 100m 14.93, F17 Stav X

Stina Juneståhl F14 Spjut 30,95 pb, F14 Kula 9,80 

 

Melker Svanberg P17 Tresteg 12,98 pb

Arvid Möller P15 2000m 6:51.18 pb

Alfrida Kilvik K 100m häck 15.97 pb

Rebecka Björklund F15 2000m 7:28.57 pb

Vilken löparfest - Alpaca Race 2022
2022-06-10 14:36
Bilder tagna under loppet av Patrik Kolmodin
Alpaca Race, namnet kommer från tävlingsbanans utformning, som med lite god vilja liknar en alpaca. Men trots alpackans gulliga utseende påminner banan mer om en alpackas tuffa levnadsmiljö med sina 10,6km och 600+ höjdmeter.
 
Deltagarna väljer att anmäla sig till 1, 3, 5 eller 10 varv. Ja du läste rätt, det finns deltagare som anmäler sig till 10 varv och över 6000 höjdmeter vilket också gör tävlingen till en UTMB world series qualifier. Under Alpaca Race 2022 var det hela två personer som klarade alla 10 varv och dessutom var både vinnaren Fredrik Larrson med tiden 17:59:02, och tvåan Niklas Jönsson 22:14:58, under det tidigare banrekordet på 10 varv. Stort grattis!

Först i mål på 5 varv var Philip King med 8:21:09 och på 3 varv segrade Patrik Lindegårdh med mycket imponerande 3:11:28. På ett varv var David Muir först i mål med 1:03:56.
Ingen löpare i loppets historia har sprungit ett varv under en timme på 10,6km vilket säger en hel del om hur tuff banan är. Kanske är det till och med Sveriges tuffaste trial-lopp?
 
Alpaca Race är en mycket vacker bana som följer slingriga stigar upp och ner för sluttningarna med jättefina utsiktsplatser där man kan pusta ut och vila en stund samtidigt som man njuter av utsikten över hela Göteborg. Det är en fantastisk upplevelse som är svår att hitta i Sverige.
 
En av de finaste sakerna med Alpaca Race är gemenskapen, man hittar alltid någon längs banan att ta följe med ett tag. När det är ett så pass tufft lopp behöver man hjälpa varandra runt banan genom att heja på och stötta varandra, och det gör verkligen deltagarna! Efter målgång är det många som känner  igen varandra från banan och ofta tackar varandra för stöttningen och diskuterar loppet.
 
Det är verkligen trevligt och det blir så när de snabbare löparna tvingas dra ner på farten tack vare höjdmetrarna och att de springer flera varv. Samtidigt fylls det hela tiden på med nya ansikten i skogen då de som springer flest varv startar först, och det hela tiden fylls på med starter så att alla går i mål ungefär samtidigt.
 
IF Kville, som är arrangör till loppet, vill tacka alla deltagare och funktionärer för en härlig upplevelse tillsammans och vi ser redan fram mot nästa år!
Två suveräna Kville-löpare till EM i Verona
2022-06-07 14:25
Både Elin Hartelius och Emir Halalkic har klarat kvalgränserna till att  bli uttagna till att vara med på EM i 24h som går i Italien i september.
 
Här ser ni båda i landslagsdress från en samling i december -21.

Vi önskar båda varmt lycka till i Italien och med förberedelsrna inför!
 
EM 24 timmar 
Verona, ITA, 17-18 september 

Resor: 15 september, hem 19 september (preliminärt) 
Grenar: 24 timmar (M + K). Individuellt samt lagtävling. 


Deltagare: Varje nation får starta med högst sex deltagare/gren. Lagtävlingen avgörs genom att de tre bästa resultaten/gren summeras. 


Uttagningskriterier: För att komma i fråga skall möjlighet finnas att bli bland de 20 främsta på EM. Indikativa gränser 235 km (M) respektive 215 km (K). Då kvalificeringsmöjligheterna varit begränsade under coronapandemin kan även löpare som inte kvalificerat sig men bedöms ligga på rätt nivå att komma ifråga.  

 

Uttagna

Män Kvinnor
Torbjörn Gyllebring 81 Umara Sports Club Elin Hartelius 82 IF Kville
Emir Halalkic 83 IF Kville Louise Kjellson 79 Umara Sports Club
Christian Malmström 80 Team Blekinge  
Erik Olofsson 79 IF Mantra Sport  
Magnus Rabe 83 Varberg GIF Friidrottsförening  
Martin Scharp 68 Scania Road Runners IF  
Bill Öster 95 Karlshamn SK  
IF Kville på Kraftmätningen
2022-06-06 13:27

Vilken dag! Vilket lag! 8 tjejer och 8 killar från Kville 07 och 08 ställde upp i lagtävlingen Kraftmätningen på Vallhamra där vi sporrades av att tävla mot SAIK och IFK Göteborg.

 

Många pers, några som kvalade in till SM, men framförallt flera superhjälteinsatser av särskilt tjejerna som ställde upp i grenar som inte var favoriter! Coolt att ni ställer upp för laget och är modiga och utmanar er själva! 

IF Kvilles världsrekordållare Göte Lindblad
2022-06-01 13:33

Göte Lindblad, IF Kvilles äldsta hedersmedlem, har gått ur tiden 98 år gammal.

Alla som tränar i Friidrottens Hus har någon gång stött på Göte och haft trevliga samtal. Denna skarpa, humoristiska och hårt satsande atlet av rang!

 

Som 75-åring sprang Göte 400 meter på 61,44 sek och som 78-åring tog han 120 kilo i bänkpress!

 

Göte var ett föredöme och en inspiration för alla som träffade honom. Som 54 åring satsade han på friidrott och sopade rent i veteranmästerskapen. Åtta guld i VM och OS för veteraner senare nöjde han sig med att sannolikt vara världens starkaste 95-åring. 

– Det är aldrig för sent att börja träna sa han till Aftonbladet Sport, efter ett nytt årsbästa

 

90 år gammal kammade födelsedagsbarnet Göte Lindblad hem ännu ett världsrekord.

Med 88 kilo på stången bänkpressades hans tidigare toppresultat ner i skorna.

– 90 kilo var målet, men det här är ålderns utmaning, sa det 90-åriga kraftpaketet till Expressen.

 

Efter sin underbara frus bortgång instiftade Göte ett pris till hennes minne som han delade ut vid Världsungdomsspelen till två lovande friidrottsungdomar. De aktiva fick blommor, en skulptur och en slant som träningsbidrag.

 

Vila i Frid Göte!

Nu kan du äntligen återförenas med din älskade Dolly.

Alpaca Race - Enda löparen som sprungit 10 varv
2022-05-25 14:40
Fredrik Larsson, Alpaca Race-hjälte
Hej Fredrik Larsson, den ende löpare som klarat av 10 varv på Alpacabanan och segrare på distansen 2021.
Du är kanske den mest erfarna när det kommer till att känna till banan, därför har vi några frågor till dig:
-----
Hur många varv har du sprungit på Alpacabanan totalt om man räknar in såväl tävling som träning?
Fredrik: Oj, ja vad kan det ha blivit. Jo men en +50 gånger har jag nog snurrat runt.
 
Vad har du för målsättning på årets upplaga av Alpaca Race?
Fredrik: Målet är helt klart att orka runt 10 varv igen. Går det att klara ett 11:e så är bara en go bonus.
 
Om du fick önska vilket väder vill du ha på årets race?
Fredrik: De två gånger jag kört racet har det varit väldigt varm. Upp mot 25-27grader, så lite småsvettigt.
Men halvsoligt och en 17-22 grader hade varit perfekt.
 
Har du någon favoritbacke på banan?
Fredrik: Jag gillar hela vänstra sidan vid Slättadamm som avslutas med Bolivia backen.
När man kommer upp på toppen efter den backen känns det gött och lite ”halvvägs”, även om det inte är det metermässigt.
 
Har du några tips för en förstagångslöpare på Alpaca Race?
Fredrik: Ta det lugnt de första varvet(en) och hitta din egen takt och låt de andra sticka iväg i sin takt. (Du kommer inte bort..)
Annars är det lätt att dina planerade 5 varv bara blir 3.
Planerar du att köra med stavar, men aldrig tidigare använt detta, träna med stavar innan loppet annars kommer dom bara vara i vägen för dig.
 
Förra året spelade vi ”Jag reser mig igen” med Thorsten Flinck när du till slut gav dig ut på varv 9. Vilken låt vill du höra i år i depån på Alpaca Race?
Fredrik: Hahaha, ja den passade ju som handen i handsken då.
I år vill jag höra ”I´m still standing” med Elton John
 
Varför skall man springa Alpaca Race?
Fredrik: För att utmana dig själv på något som många tycker är lite läskigt… många höjdmeter.
Då är Alpaca Race perfekt! Här har du möjlighet, utan att behöva åka till Alperna, att få testa på
detta. Du är dessutom på hemmaplan där du kan kliva av när du fått nog eller… varför inte pusha dig ett varv till!
 
Tusen tack Fredrik för dina värdefulla insikter och stort lycka till. Självklart skall vi spela Elton John för dig, om du fortfarande står upp det vill säga!
/Anders Sandegård
 
Missa inte chansen att springa med Fredrik, anmäl dig på: https://alpacarace.se/
Korp-Veteran med Kville!
2022-05-25 10:22

Vårens återstående poängtävlingar på Slottsskogsvallen, den 1 och 8 juni, blir, precis som vårens två första tävlingar även sanktionerade resultattävlingar för veteraner. Denna gång är det IF Kville som står som samarbetspartner. Korpare och klubbanslutna veteraner tävlar tillsammans; de korpare som både är veteraner och klubbanslutna är fria att välja i vilken klass man vill tävla.

 

Startavgiften är 100:- per kväll. Korpare betalar på plats, veteraner faktureras av respektive klubb .

 

För deltagare i korpklasserna sker anmälan på plats - för veteraner krävs föranmälan till karin.schon62@gmail.com

 

Preliminärt tidsprogram 1 juni

 

17.30 Tresteg
18.30 1500 meter
18.45/ 19.00 Diskus

 

Resultat 

 

Klass Gren Plac. Förnamn Efternamn Född Förening Resultat  
M40 1500 m 1 Mattias  Gustavsson 78 Majornas IK 4:47.1m M40
    2 Gunnar  Bengtsson 55 Majornas IK 5:37.3m M65
    3 Nils-Olof Niklasson 49 IF Kville 6:14.6m M70
                 
Klass Gren Plac. Förnamn Efternamn Född Förening Resultat Vind
K45 Tresteg 1 Desirée Lindén 76 Ullevi FK 10.14 +2.0
                 
M70 Tresteg 1 Kristjan Saag 51 Sävedalens AIK 7.32 +1.8
                 
M85 Tresteg 1 Atos  Berndes 35 Högsbo AIK 5.40 +1.8
                 
Klass Gren Plac. Förnamn Efternamn Född Förening Resultat Redskapsvikt
M65 Diskus 1 Gunnar Bengtsson 55 Majornas IK 21.78 1 kg
                 
M70 Diskus 1 Kristjan  Saag 51 Sävedalens AIK 26.56 1 kg

 

Preliminärt tidsprogram 8 juni

 

17.30  3000m (manuell tidtagning)
18.00 Spjut
 

Resultat 

 
 
M40 3000 m 1 Mattias  Gustavsson 78 Majornas IK 10:34.9m M40
    2 Erik  Michaëlsson 67 Majornas IK 10:43.7m M55
    3 Gunnar  Bengtsson 55 Majornas IK 11:54.0m M65
    4 Anders  Eriksson 55 Majornas IK 12:45.0m M65
                 
Klass Gren Plac. Förnamn Efternamn Född Förening Resultat Redskapsvikt
M65 Spjut 1 Gunnar Bengtsson 55 Majornas IK 24.03 600g
    2 Anders  Eriksson 55 Majornas IK 17.77 600g
                 
M55 Spjut 1 Mikael Runsten 63 IFK Göteborg 27.89 700g

 

Och som vanligt räknas alla resultat, även veteranernas, in i poängtävlingen.

 

Välkommen!

Göteborgsvarvet 2022
2022-05-22 14:34
Kvilles funktionärer vid målområdet

Den 21 maj 2022 gick Göteborgsvarvet äntligen igen. Kville var såklart i farten och hade över 150st funktionärer som var utplacerade på olika stationer under dagen. Kville hade hand om vätskekontroller i Eriksberg (höger) och Karl IX för de törstiga löparna där det bjöds på vatten och sportdryck. Kville var även vägvisare och trafikvakter längs med bandelen.

 

I bild (vänster) ser vi några av Kvilles duktiga funktionärer som hade hand om renhållning och sopsortering av målområdet. Trots regn och över 8 timmars hårt slit var det glada miner hela dagen. Och ja, tro det eller ej men bilden är tagen på kvällen efter arbetet är slut och som ni ser är de fortfarande lika glada. Medlemmar från IF Kville är helt enkelt gjorda av annat virke.

 

Nuradin Bregowitz (mitten) var en av Kvilles funktionärer som kämpade på under dagen. Varför ta en påse i taget när man har två armar?

 

Här är några av dagens citat från Kvilles tappra funktionärer.

 

"Det blev faktiskt roligt när man började lära känna varandra och fick riktig lagkänsla"

 

"Vilket härligt gäng och vilken fantastisk sammanhållning"

 

"Det här var bättre träning än på gymmet, jag är med igen nästa år"

Fina insatser i Svenska Friidrottscupen
2022-05-17 08:40

Kville deltog på både herr- och damsidan med två unga och talangfulla lag i Svenska Friidrottscupen, Div 2 Västra, som gick av stapeln i Ljungby.

 

Lagen bestod av 7 damer och 9 herrar och det blev många bra resultat, trots säsongspremiär, kyla och hårda vindar. Melker Svanberg tog grenseger i tresteg, liksom Felicia Brink på 2000 m hinder. Ida Elmén var blott 9 centimeter från seger i spjut. Totalt blev det en fjärdeplats i denna deltävling, där del två kommer i augusti. Kville tog poäng i alla grenar och extra roligt var att samtliga av de yngsta deltagarna tävlandes som 14 och 15 år tog 2 poäng eller mer i sina starter!

 

Damer: Lillan Kilvik (200 m, staffet), Sofia Hultén (800 m, stafett), Rebecka Björklund (3000 m), Alfrida Kilvik (400 mh, stafett), Felicia Brink (2000 mh, tresteg), Alma Cullberg (höjd, stafett) och Ida Elmén (spjut, diskus).

 

Herrar: Simon Hellsing (200 m, stafett), Johannes Aspman (800 m, stafett), Simon Rydén (3000 m), Albin Theander (400 mh), Arvid Möller (2000 mh), SoKo Nyallay (stafett), Frank Nissen (stafett), Melker Svanberg (tresteg, höjd) och Fredrik Grund (diskus, spjut)

 

Tack för en härlig dag!

 

/Patrik Kolmodin och alla ledare

Kvilles Vårtävling 2022
2022-05-14 21:22

Tidigt på morgonen när solen började titta fram och vinden susade förbi över arenan dök de första deltagarna upp på Kvilles Vårtävling. Där togs de emot av Kvilles trevliga funktionärer och med över 1100 anmälningar fylldes Slottsskogsvallen snart med deltagarnas härliga kämparanda. Nya rivaliteter och vänskaper formades mellan de aktiva under dagen, och det blev en fantastiskt rolig dag tillsammans.

 

Efter drygt 2 år av pandemi kändes allting plötsligt rätt igen när ungdomarna stångades med varandra och tävlingsandan spred sig upp på läktaren där föräldrarna mumsade på korv med bröd och drack kaffe.

 

Nästa arenatävling Kville arrangerar är på vår helt nya arena Björlandavallen den 20 augusti, och kan man inte hålla sig ända till dess, så kan man förstås även anmäla sig till vår mycket omtyckta Friidrottsskola.

FRiiSK - Sommarens Friidrottsskola

 

Vi i IF Kville säger tack till alla deltagare, funktionärer, starters, tränare, föräldrar, vaktmästare, friidrottsentusiaster och vädret för en fantastisk dag på Slottsskogsvallen.

 

Vi ses!

Kville på beachvolleyboll
2022-05-12 17:11
Riktigt kul i sanden med IF Kville

Den 9 maj, anordnade ungdomsrådet ytterligare ett uppskattat event - beachvolleyboll för klubbens äldre ungdomar, och det blev verkligen en riktigt lyckad dag! 🏐🙌🏼

Kvilles supertränare Robert Frisk var på plats och lärde ut teknik och olika slag, därefter spelade ungdomarna turnering 🏆😁🤩

 

Anmälan öppen till The Alpaca Race - 4-5 juni
2022-05-02 11:41
THE ALPACA RACE 2022, fjärde upplagan!
4-5 juni 2022
 
Anmälan är öppen och görs via nedanstående länk. Antalet platser är begränsade.
Anmäl före klockan 12:00 på måndag den 16:e maj så ingår Hisingens skrytigaste tischa!
 
Följande meny erbjuds:
10 varv start kl. 19 lördag, 106 km/6200 höjdmeter, 24 h maxtid 850 kr (20 platser)
5 varv start kl. 07.00 söndag, 53 km/3100 hm, 12 h maxtid 750 kr (50 platser)
3 varv start kl. 10.00 söndag, 32 km/1860 hm, 9 h maxtid 650 kr (50 platser)
1 varv start kl. 12 eller 15 söndag, 10,6 km/620 hm 550 kr (100 platser)
Ovan priser + 49 kr administrativ avgift från Billmate
 
 
Vi kan inte lova att ni kommer i mål men vi lovar att grillen kommer tändas, dålig musik kommer spelas, vadmuskler kommer protestera, lårmuskler kommer att strejka och vi kommer tjata på dig att ta ett varv till!
SM-medalj och EM-kval för Elin
2022-04-27 12:24

SM-silver och EM-kvalgränsen avklarad för Kvilles Elin Hartelius i 24-timmars löpning. 

 
Elin blev under 23-24 april tvåa i damernas SM i 24-timmars löpning. 
Med ett nytt prydligt personligt rekord på drygt 219 kilometer bärgades silvret, med ett par hundra meters marginal till trean Louise Kjellson. Marginalen till segraren Anna Carlsson var lite drygt nio kilometer. 
 
Elin passerade med sitt resultat den indikativa gränsen för landslaget och EM i september!
Vi följer med spänning laguttagningen som kommer under våren. 
 
Skribent Emir Halalkic
Träning i stafett på Slottsskogsvallen
2022-04-23 14:20

I det härliga och varma men också blåsiga vårvädret hade de äldre grupperna i Kville ett extrainsatt träningspass i stafett.

 

Friidrotten har många fantastiska grenar och idag drillades Kvilles ungdomar i hur fyra personer flyttar en pinne så fort som möjligt ett varv runt arenan. Helst utan att tappa den såklart. Efter en ordentlig uppvärmning som juniorerna i sprintgruppen höll i så blev alla deltagarna varma i kläderna och redo för stafett.

 

Sportchefen höll sedan i en lång genomgång om hur stafettpinnen överlämnas mellan två personer på bästa sätt samtidigt som ungdomarna höll i sig för att undvika att blåsa bort i vinden. Efter det var det dags att träna stafett på riktigt. Det började med små steg och jogging, men när dagen närmade sitt slut kördes det fulla stafettväxlingar med pinnen i högsta hugg!

Klädbytardagen
2022-04-09 19:08

Söndagen den 3:e april var det åter igen klädbytardag där alla Kvilleiter fick chansen att byta kläder med varandra eller prova ut rätt storlek för att beställa helt nya. Vid klubbstugan möttes Kvilles medlemmar av ungdomsrådet som organiserade eventet och såg till att alla hittade rätt storlek. Det byttes och testades t-shirts, tröjor, kepsar, skor och mycket mer med härlig musik i bakgrunden som mixades med sorlet av glada människor.

 

Mitt i den fantastiska gemenskapen var en av Kvilles tuffa träningsgrupper på plats, 10 gruppen. De körde stenhårt utanför klubbstugan med olika övningarna, kanske var det den goda fikan som lockade ungdomarna att träna extra hårt.

 

Efter tuffa förhandlingar vid klädbyten och intensiva diskussioner kring om det stavas Swish eller Swisch så avslutades dagen med ett lotteri där det delades ut fina priser. En familj använde upp sin tur för hela året då de lyckades vinna hela två stycken väskor!

 

IF Kville tackar ungdomsrådet för ännu ett välarrangerat event och vi ser fram emot nästa klädbytardag!

Städning av klubbstugan
2022-03-22 15:33

I helgen tog Kvilles ungdomsråd på sig den mycket tuffa uppgiften att städa vinden i Kvilles klubbstuga, har den ens någonsin städats förut? Men med gott humör och livet som insats då det fanns både otäcka spindlar och farliga vassa spikar som stack ut på vinden, så blev arbetet klart efter 11 timmars långt slit med endast en kort paus för lunch.

 

Kvillebussen som var fullt packad likt en nivå i Tetris, kördes hela fyra gånger till tippen och då var den fullt lastad från golv till tak med alla sätena uttagna. Men när sätena skulle sättas i igen uppstod det problem. En del av plasten i ett metallfäste hade gått sönder och stack ut så sätena inte gick att sätta tillbaks igen. Men det löste ungdomsrådet genom att elda på plastbiten tills den smälte med en blåslampa och sen skära bort denna med en vass kniv. Lite läskigt var det när plasten fortsatte brinna ett tag till efter blåslampan stängdes av.

 

På vinden fanns det många spännande saker, bland annat en barnvagn, en säng, sportdryck som blivit en stenhård oformlig massa (se bild), 100st oanvända bingolotter plus mycket annat intressant. Efter söndagens tuffa etapp så firade ungdomsrådet genom att skåla med saft vilket de var väl värda efter 11 timmars hårt slit.

Ny friidrottsskola - Kville Athlethics Clinic
2022-03-17 17:06
Fartfylld och rolig friidrott i Björlanda

IF KVILLE - ATHLETICS CLINIC
IF Kvilles meriterade sportchef, Jakob Lindbom, håller i veckorna.

Jakob har tagit JSM guld på 100m, M22 och är även junior EM finalist på 4x100m. Han är utbildad tränare på Linnéuniversitetet med en kandidatexamen i idrottsvetenskap.

 • Tuff, högkvalitativ träning och gött häng på nya Björlandavallen
 • 2 veckor V27 och V32
 • Mån-tor, klockan 17.30-20.30
 • Pris för två veckor, inklusive diplom och t shirt: 1.800 kr

För aktiva i IF Kville födda 2006 till 2009

 

ANMÄL DIG HÄR


Vi ser fram emot två veckors bra och rolig träning med Jakob på nya Björlandavallen.

 

VARMT VÄLKOMNA!

IUSM 2022
2022-03-14 10:18

Ungdoms SM gick i år på hemmaplan i Friidrottens Hus, där Kville var representerade av två stycken 15-åriga kulstötare. 

 

Alva Johansson gjorde en bra insats och med bara ett par centimeter från sitt pers knep hon en nionde plats med 10.92 m.

En nöjd Albin Cedergren persade med 12.71 och tog sig till final, där han till slut blev 8a. 

 

Deras tränare var väldigt nöjda med deras insatser!

 

Roligt att möta friidrottare från hela Sverige och en bra erfarenhet att bygga vidare på. Nästa år hoppas vi få med fler tävlande också!

IJSM Skellefteå
2022-03-09 13:11

Skellefteå AIK Friidrott bjöd in till IJSM och USM 17 i Florahallen 5-6 mars 2022. IF Kville skickade två tappra deltagare med flyg upp till Skellefteå. Efter att ha samlats vid rulltrapporna checkat in sitt bagage så var de redo att kliva på planet som hade avgångstid 16.00. Men när klockan var 16.20 hade fortfarande inget plan anlänt till Landvetter. Den nya avgångstiden var beräknad till klockan 16.40. Även om den nya avgångstiden skulle hålla innebär det att Kvilles resenärer endast har 5 minuter på sig från de landat i Arlanda tills de måste sitta på nästa plan mot Skellefteå. Med benen på ryggen så hann de i sista sekund. Med tanke på helgens resultat måste sprinten för att hinna med planet varit den perfekta uppladdningen inför helgens mästerskap.

 

Gabriel Torgersson smällde till med ett kanonresultat i P17 klassen i stavhopp trots en lite svajig säsong bakom sig. Resultatet blev 4,19 m, personligt rekord och en 4:e plats! Förutom Gabriel tävlade också Melker Svanberg som dubblerade med grenarna längd och tresteg. I längdhopp var Melker uppe och nosade på 6m med ett längsta resultat på 5,93 m vilket räckte till en 12:e plats. I tresteg gick det ännu bättre där Melker slutade på en 9:e plats med ett resultat på 11,99 m, endast en ynka cm från 12 m gränsen. Även om Melker kanske hade hoppats på att få ut mer av sin hoppning går det inte att undvika hur jämn och stabil hans hoppning var. I längdhopp skiljde det bara 3 cm mellan det längsta (5,93 m) och kortaste hoppet (5,90 m), även i tresteg skiljde det endast 3 cm där respektive hopp var (11,99 m) och (11,96 m).

 

Även om det inte blev någon medalj för någon utav Kvilles aktiva där Gabriel var en placering ifrån med en fjärde plats så måste ändå Melker ha vunnit någon form av pris för jämnast hoppning på tävlingen! Med mersmak med sig hem i bagaget från tävlingen siktar Gabriel och Melker mot utomhussäsongen för att slå fler personliga rekord och hoppa ännu jämnare även om det kan vara svårt att planera in en lika bra tävlingsuppladdning som den på Arlanda flygplats.

 

Klicka på länken nedan för att se IF Kvilles aktiva i full fart!

https://www.instagram.com/if_kville/

 

 

Så här kommer Björlandavallen se ut
2022-03-01 13:11
Björlandavallen, friidrottsarenan på Hisingen

Björlandavallen - en resurs för ungdom, motionär och elit

 

Anpassad för träning och tävling hela året, dygnet runt. Ytor som täcker behovet för utbildning, träning och tävling i samtliga grenar samt förvaring av alla redskap.

 • Samlingslokal med gemenskapsutrymme och café med veranda för samlingar och möten
 • Konferensutrymme för bland annat utbildning
 • Omklädning/duschar/toaletter
 • Motionsspår och utegym för bra träning vid arenan
 • Extremt snabba banor med stor kurvradie samt 150m raksträcka. Enorma kastplaner för samtliga kastgrenar

Senast 1 juli beräknas portarna öppna!.

Björlanda Indoor Games
2022-02-10 10:47

För tredje året i rad arrangerades en träningstävling i Björlandahallen med eltidtagning och grenarna 60m samt 60m häck på programmet. Alla åldersgrupper fick en tids-slot under helgen den 5e och 6e februari att springa fort och få nya personliga rekord.

 

Den populäre startern Anders Östling var på plats med sina karaktäristiska röd-svarta mundering. Tränare utbildades till starters, och de yngsta fick till och med testa att skjuta med startpistolen!

Nya sportchefen, Jakob Lindbom, och klubbchef Peter Karlsson utbildade de tränare som ville i hur man tar eltider.

 

Våra fantastiska tränare värmde upp de aktiva, hjälpte till med startlistor och såg till att allt flöt på fint under tävlingen för sina grupper.

 

Roligt också att föräldrar kunde titta och heja på alla som tävlade!

Riktlinjer för covid-19 - 2022-01-24
2022-01-24 10:06

Smittspridningen håller fortsatt hög fart och vi har haft fall med covid-19 i ett par av träningsgrupperna.

 

Tyvärr tar det ofta lång tid att få svar på proverna varför information kan komma först efter en tid.

 

När en en person som varit på träningen konstaterats sjuk i Covid-19 gäller följande:


Alla i träningsgruppen skall meddelas med email via SportAdmin; och för er som INTE är patient, brukare eller personal inom vård och omsorg gäller att:


På denna sida kan man läsa uppdaterad information "Till dig som har haft nära kontakt med en person med covid-19":
https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/vardriktlinjer/smittskydd-vastra-gotaland/information-till-dig-som-har-covid-19/
 
 
För tävlande gäller följande riktlinjer från Svenska Friidrottsförbundet:
 
 
Ta väl hand om varandra och er själva.
Välkommen att anmäla dig till Årsmötet den 22 februari
2022-01-17 12:05

Hej alla medlemmar!
Hoppas allt är bra nu när träningen kommit igång igen efter jul och nyårsfirande!

Nu är det dags att anmäla sig till att vara med på IF Kvilles Årsmöte som hålls i Friidrottens Hus tisdagen den 22 februari, klockan 17.30.

Anmälan via länken nedan och följ instruktionerna (i kategorin IF Kville):
ANMÄLAN HÄR.


Vid årsmötet behandlas bland annat följande:

 • Verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret 2020
 • Förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret 2020
 • Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets- och räkenskapsåret 2020
 • Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets- och räkenskapsåret 2021
 • 3 övriga ledamöter i styrelsen för en tid av 2 år
 • Revisorer för en tid av 1 år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta
 • 3 ledamöter i valberedningen för en tid av 1 år, av vilka en skall utses till ordförande
 • Övriga frågor

Ha det fortsatt bra och vi ses på det digitala årsmötet!

 

 

 

Nytt år, nya möjligheter och ny organisation!
2022-01-10 10:36
Peter Karlsson och Jakob Lindbom (löparen till vänster)

Vi står inför det kanske mest spännande året för IF Kville på många år. Till sommaren får vi tillgång till Sveriges kanske bästa och största friidrottsarena. Det ger oss fantastiska möjligheter att utveckla vår verksamhet och ger alla Kvilleiter helt nya förutsättningar till att träna och utvecklas på hemmaplan.

 

Vi har arbetat länge för detta och nu är det rätt tid att se över vår organisation så att vi på bästa möjliga sätt drar nytta av de nya förutsättningar och möjligheter som arenan, men även exempelvis vår nyrenoverade och uppgraderade klubbstuga, ger föreningen och alla medlemar.

 

Därför är det med glädje vi presenterar en ny organisation för föreningen i och med att vi hälsar Jakob Lindbom välkommen som ny sportchef. Jakob kommer att arbeta på kansliet tillsammans med Peter Karlsson som övergår i rollen som klubbchef för IF Kville.

 

Jakob kommer från Karlskrona och är utbildad inom Coaching och Sport Management, med idrottsvetenskap som huvudämne, vid Linnéuniversitetet i Växjö. När han började gymnasiet valde han att göra en elitsatsning i friidrott där huvudgrenarna var 100 och 200 meter. Jakob har ett par JSM-medaljer på kontot och har varit en del av JEM-laget i stafett under två mästerskap.

 

Intresset för friidrott och engagemanget i friidrottsföreningen KA2 IF gav många givande möjligheter att kombinera den egna elitsatsningen med olika roller inom föreningen, bland annat som tränare och ledare. Uppdraget som ledamot i KA2’s styrelse gav insyn och erfarenhet av vad som krävs för att alla delar i en förening skall fungera tillsammans under ett verksamhetsår.

 

Jakob börjar redan den 1 februari och kommer inledningsvis att arbeta 50%. Han kommer att projektleda våra arrangemang och ansvara för tränings- och tävlingsverksamheten, bland annat genom att tillsammans med nuvarande tränare stötta träningsgrupperna som tränar i Friidrottens Hus.

 

Peter kommer som ny klubbchef få möjlighet att lägga än mer fokus på fortsatt föreningsutveckling och på att ta fram ett ännu starkare erbjudande för IF Kvilles samtliga medlemmar. Han kommer att arbeta med mer övergripande och strategiska frågor för utvecklande av vår verksamhet, exempelvis hur vi på bästa sätt utrustar, utvecklar och använder den nya arenan, vilka arrangemang och aktiviteter vi skall satsa på i framtiden, Kvilles och arenans roll i kommande veteran VM samt löpargrupperna och veteranträning.

 

Att bygga relationer med företag och andra partners kommer också vara i fokus då vi behöver bli starkare i vårt marknadsarbete för att bli den förening vi vill vara för alla medlemmar och för hela Hisingen.

 

Vi hälsar Jakob och Peter varmt välkomna till sina nya roller i IF Kville!

 

Rolf Buiten, ordförande

Killarna vann hela Säsongstävlingen i Terrängserien!
2021-12-15 12:04
I härlig vintermiljö avgick säsongsfinalen av Terrängserien i Skatås.
Starten gick från uppfarten mot Skatås nere vid minigolfbanorna med mål på toppen av Skidbacken. En väldigt tuff bana med många höjdmeter och snö som underlag. Tävlingsformen var jaktstart baserat på resultat i tidigare terrängtävlingar.
 
Kville skulle få en mycket fin dag med tre Kvilleiter på pallen där Simon Rydén vann guldet i en tät kamp med Arvid Möller (silver) och Dennis Halalkic tog brons på pojkarnas ungdomssida. Killarna kammade också hem hela säsongens lagtävling där även Leo Reman och Johannes Aspman varit med i tidigare tävlingar från Kville.
 
På flickornas ungdomssida kämpade Rebecka Björklund sig till en fin 5:e plats i ett mycket starkt startfält.
 
Bra jobbat alla Kvilleiter och väl mött på löpträningar framöver. Vi kör varje tisdag i ur och skur med utgångspunkt Björlandahallen. Välkomna de som är intresserade av att utveckla sin löparglädje (kontakta Emir Halalkic).
 
Magnus Björklund
Fantastiskt roligt på Julruschen och deltagarrekord!
2021-12-14 11:10

IF Kville och våra fantatiska funktionärer arrangerade Julruschen i Friidrottens Hus i söndags, och vilken härlig tävling det blev.

 

1.200 starter under en dag, och nytt deltagarrekord!

 

IF Kvilles aktiva deltog och gjorde fina resultat och många personliga rekord och medaljer blev det. Tack alla tränare som gör ett kanonjobb varje vecka med våra barn och ungdomar, och vad härligt att vi alla kunde göra en tävling tillsammans igen!

 

Ha det fortsatt bra och ta väl hand om er och varandra.

Full fart på Kvillediscon i Klubbhuset
2021-12-01 12:25
Disco i vår klubbstuga arrangerades av ungdomsrådet
Här kommer ett smakprov på hur det såg ut i klubbstugan igår när klubbens tre första, men långt ifrån sista, discon anordnades!
 
Allt som allt deltog nästan 90 st härliga aktiva från våra 11-, 12- & 13-grupper!
 
Stort tack till alla er! Vi i ungdomsrådet hoppas att ni tyckte det var lika kul som vi!
IF Kville söker sportchef
2021-11-19 11:42
IF Kville söker nu en Sportchef som kan förstärka vårt kansli tillsammans med vår klubbchef och ansvara för vår viktiga förberedande verksamhet för aktiva ungdomar i åldern 14-25 år.

Som Sportchef är du en ambassadör för IF Kvilles värdegrund och ska verka för utveckling och implementering av en idrottslig röd tråd i verksamheten. Vi söker dig som är idérik, samarbetsorienterad, entusiasmerande, inte tvekar att ta nya initiativ samt kan övertyga och leda andra ledare. Är det du?

IF Kville är en friidrottsförening som alltid strävar framåt och som vill skapa bra förutsättningar för våra medlemmar att utvecklas både i och utanför idrotten.

Ansök att bli vår nya sportchef:
Se hela jobbannonsen här.

Sänd CV och Introduktionsbrev till kansli@ifkville.se
Frågor till klubbchef Peter J Karlsson Oly 072 530 66 66
IVSM 2021 i Västerås
2021-11-17 11:45

Efter ca 970 starter, 227 nykorade svenska mästare, 1 världsrekord, 1 europarekord och 7 svenska rekord stängdes dörrarna till IVSM 2021 i Västerås.

 
Våra resultat:
Annika Dahlqvist 7a kula K50
Kristina Johansson brons 3000m, silver 1500m, 4a 800m K55
Karin Schön silver 3000m, guld 1500m, silver 800m, K55
Sven Diurlin silver stav M45
Nisse Niklasson 4a 200m, guld 400m, brons 800m, silver 1500m, M70
 
IF Kville kom därmed 26a av totalt 128 deltagande klubbar.
Totalt 2021 ligger klubben kring en 15e plats i Sverige i VSM-statistiken.
 
 

Den 25-27 mars nästa år slås dörrarna upp igen för IVSM 2022 i Westinghouse Arena i Västerås.

VSM i terräng i Höganäs
2021-10-27 15:48
VSM i terräng gick av stapeln den 23 oktober i Höganäs.
 
Ett jättefint arrangemang i sol och vind på ett platt flygfält. En kulle hade man dock hittat, och som brukligt är, låg tre halmbalar i vägen att hoppa över.
 
Dessutom hade man för skojs skull grävt en 2 dm djup och 7 meter lång vattengrav att plaska sig igenom. Lätt ångestframkallande innan start men inte så farligt som det såg ut.
 
Proffsiga speakers, landshövdingen som prisutdelare - och alla fick pris, det gillar man
 
Tre framskjutna placeringar för IF Kville:
Karin Schön kom tvåa och Christina Johansson trea i 8km K55. Eleonor Öström fyra i 4 km K60. 
 
Alla resultat på:
Terräng-DM i Kungälv
2021-10-25 15:31

Den 2a oktober hölls Terräng-DM i Kungälv och Kville fick många fina resultat med sig hem.

I klassen pojkar 08 segrade Simon Rydén (Kville) före Johannes Aspman (Kville), en dubbelseger till klubben!

I 07-klasserna tog Arvid Möller silverpengen i pojkarnas lopp med Rebecka Björklund avgick med en bronsmedalj från flicktävlingen.

Därutöver hade klubben ytterligare sex aktiva till start i ungdoms- och juniorklasserna.

I pojkklassen leder Kville lagtävlingen  medan vi i flickklassen ligger på fjärde plats.
Mycket roligt att se så stor uppslutning.

DM var den första av fyra deltävlingar i Terrängserien som fortsätter med lopp runtom i staden de kommande veckorna för att avslutas med en final med jaktstart i Skatås lördag 11:e december.

Det finns både ungdoms- junior- och vuxenklass och det går bra att hoppa in nu även om man missade första deltävlingen.
Mer information om Terrängserien finns här:

https://www.goteborgfriidrott.se/wp-content/uploads/2021/04/inbjudan-terrangserien-2021.pdf

Skribent: Emir Halalkic

Stor uppslutning vid Klubbhuset i lördags
2021-10-05 17:29

 

Det var många som kom i lördags när Ungdomsrådet arrangerade höstens bytardag med klädprovning. Runt ett 80-tal glada kvilleiter trotsade regnet och kom till vårt nyfixade klubbhus!

 

Där kunde man se det nya gymmet, fika med massor av godsaker av olika sorter, saft och kaffe.

Byta, sälja eller helt enkelt ge bort kläder och skor till varandra. Frank var DJ och videos spelades upp på den stora skärmen.

 

Nästa tillfälle kommer till våren.

 

 

Nya riktlinjer för covid-19 från och med 29 september
2021-09-28 17:52

Från och med den 29 september lyfts flera restriktioner igen och ni kan se alla nya riktlinjer här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/det-har-galler-fran-och-med-den-29-september/


Lite praktiska tips:

 • Föräldrar får komma och titta på träningarna igen - se nedan för mer detaljer:
 • Ovaccinerade som är 18 år och äldre ombeds att vara fortsatt försiktiga med att vara med andra människor och hålla avstånd
 • Var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor.
 • Alla som har symtom på covid-19 bör stanna hemma. Vuxna och barn från 6 år rekommenderas även testa sig.

  Rekommendationerna kring det förändras inte: Om du eller någon i familjen har blivit sjuk.

 • Det är fortsatt viktigt med smittspårning och förhållningsregler till personer i hushåll där någon har covid-19.

  Rekommendationer och vägledning om det gäller tills vidare:  Smittspårning av covid-19.

 

Vi fortsätter ta ansvar för att hjälpa till med att begränsa spridningen av covid-19.

Ta fortsatt väl hand om er och varandra.

Ny Kville-skylt och utrustning vid Klubbhuset
2021-09-27 12:13

Idag sattes nya fina Kville-skylten på plats på klubbhuset.

 

På bilderna ser ni hobby-snickaren och 400m löparen Tom Berensson in action.

 

Stort tack till Tom för att du hjälpt till med detta!

 

På en bild ser ni dessutom Sofia Björkman som kör tåhävningar med de nya tåhävningsblocken som nu finns både i klubbhuset och i Björlandahallen.

 

Många tack till Raul Peixoto som snickrat till dessa åt oss!

Kville i Götalandsmästerskapen
2021-09-21 09:39

Efter flera inställda Götalandsmästerskap var det äntligen dags för aktiva födda -07 och -08 att delta. Göteborg vann före Skåne i kampen mellan distrikten!

 

Tävlingen gick av stapeln den 18-19 september på Malmö stadion. Med tanke på att det har varit få tävlingar att kvala in på så är det en framgång för alla som kommit med. Kville skickade ett starkt gäng med fem tävlande från 07-gruppen och tre från 08.

 

Anton Berggård kom på fjärde plats i slägga och femte plats i kula på nya fina personliga rekord.

Även Stina Juneståhl nådde en fjärdeplats i spjut på ett riktigt bra personbästa och gjorde också en fin kultävling.

Albin Cedergren placerade sig bra i höjd och kula (7:a och 10:a),

Albin Theander satte nytt personligt rekord i stav och slutade på en sjundeplats, liksom

Alva Johansson som nådde samma placering i kula, dock utan att få till det lika bra i diskus och spjut. Johannes Aspman gjorde fina tävlingar på 600 m och diskus.

Klara De Feo sprang 80 m, men fick avbryta stavhoppet på grund av skada.

Rebecka Björklund gjorde härliga satsningar på 1500 hinder och 2000 m, även om det inte höll hela vägen.

 

Härligt kämpat allihop!

 

Det är en lärdom att vara med i tävling som är i större format och med tuffare konkurrens än vanligt. Alla gjorde riktigt bra prestationer och flera satte fina personliga rekord, och framför allt hade vi det väldigt roligt!

Höstens tränarutbildningar i Björlandahallen har startat
2021-09-20 09:55

I lördags var det dags för första utbildningstillfället med Mari Klaup i Björlandahallen.

 

Våra duktiga tränare fick lära sig lite extra om höjdhopp, energin var hög och alla hade roligt tillsammans med Mari som fick lära ut en av sina starkaste grenar!

 

Nästa gång, den 2 oktober, är det Längd och Tresteg på programmet.

Nya medaljer till Kvilles Veteraner - Härligt!
2021-09-13 08:56

IFK Nora arrangerade VSM i halvmarathon den 11 september, och det samtidigt med anrika tävlingen Norasjön Runt. En tävling som faktiskt startade 1929!

Banan var den tyngsta halvmara många deltagit i, enligt utsagor efter loppet. Detta passade dock våra tre Kville-löpare fint!

 

Det blev flera medaljer till IF Kville:

 

SM Guld till Karin Schön 01:29:34, och

Silver till Christina Johansson 01:39:38, i K55.

Guld till Harri Mäkinen 01:31:07, M60

 

Grattis till er alla tre!

Vilket härligt Boråsläger 2021!
2021-09-09 08:53

 

Den 4-5 september, helgen efter SM i friidrott, intog IF Kville hela den fina träningsanläggningen i Borås. Över 100 barn och ungdomar från Kville tränade friidrott i två dagar med övernattning tillsammans.

 

Tack till alla ledare som hjälper till med att genomföra dagarna som uppskattas så mycket av alla aktiva!

Speciellt tack till 09-tränarna som i år hade ansvaret för lägret.

 

Vi ser redan fram emot nästa år!

Vilken succé för IF Kville på Veteran SM på Öland
2021-08-23 12:58

 

Veteraner över hela landet har länge suktat efter att träffas och få mäta sina kvaliteter mot varandra. Det har gått 17 månader sedan inomhus SM i Malmö, det var senaste alla var samlade. Länge fanns det en oro att det inte skulle bli något i sommar heller, men Högby IF på Öland tog med kort varsel stafettpinnen och ordnade en tävling till allas glädje.

 

IF Kville hade fem aktiva med och de gjorde riktigt bra ifrån sig!

Det blev tre guld, fyra silver och ett brons för våra fantastiska veteraner.

 

Karin Schön:    K55 tre guld 5000m, 1500m och 10000m
Kicki Johansson:    K55 silver 10000m, brons 5000m och 5a 1500m  
Annika Dahlqvist:    K50 5a spjut, 5a vikt, 6a diskus, 7a slägga, 8a kula 
Nils-Olof Niklasson:    M70 , silver 800m, silver 1500, silver 400m, 4a 200m och 5a 100m  
Eric Persson    M55 5a tresteg

 

IF Kville kom därmed på en fin 18e plats av 135 i föreningstävlingen!

Guld till IF Kville under JSM i Linköping
2021-08-23 08:15

 

I helgen, 21-22 augusti, gick junior SM i Linköping. IF Kville hade en bra trupp som alla gjorde riktigt bra i från sig. Härligt kämpat allihop, vi hade flera mycket bra placeringar och säsongsbästan under helgen!

 

Ester Mägi Theorin tog guld på 1500m Hinder i F15 klassen med den fina tiden 5:37.52

- Härligt Ester, starkt sprunget!

 

Ida Elmén fortsätter kasta långt och tog silver i spjut i F19 på nytt personbästa 43.15m - Grattis Ida, riktigt bra!

 

Gustav Tartu tog silver i tresteg i P19, även han med ett nytt fint säsongsbästa på 14.71m. Han kom dessutom 8a i längdhopp med 7.05m, över 7m igen, härligt Gustav!

 

Fredrik Grund sprang in på en fin 5e plats på 400m häck i P19 klassen, och på ett nytt personbästa dessutom, med tiden 1:00.66. Så nära att gå under minuten - Bra sprunget Fredrik!

 

Våra två sprintertjejer, Julia och Sofia Björkman, knep en 5e plats var på 100m i sina respektive åldersklasser. Julia sprang på 12.44s (-1,5m/s) i K22-klassen, och Sofia kom i mål på tiden 12.67s i F19 klassen (-1.0m/s) i det lite kyliga vädret under eftermiddagen.

 

Felicia tog brons på 1500m Hinder på USM
2021-08-16 11:04

Det fortsätter gå bra för IF Kvilles aktiva på USM i Norrköping och Felicia Brink -04 lyckades knipa en bronsmedalj på 1500m hinder på USM-17.

 

Det var ett rejält blåsigt väder på Norrköping-arenan. Felicia sprang fort och lyckades ta tredjeplatsen med fina tiden 5:34.37.

 

Härligt kämpat Felicia!

 

Brons till Gabriel Torgersson och IF Kville på USM i Norrköping!
2021-08-15 09:14
Grattis igen till Gabriel, och hans grymma tränare, Erik Hagström, Nicklas Östling och Martin Carlén. Tränargänget som arbetar som ett starkt team tillsammans.
 
Detta var tredje raka USM-medaljen för Gabriel, som hoppade fina 4.03 och återigen klarade 4m gränsen.
 
Material för nytt tak på Klubbhuset levererat
2021-08-13 13:00
 
Nu är uppgraderingen av aktivitetsytor och klubbhus inne i sitt slutskede.
 
Nu har äntligen materialet till att fixa takpannor, hängrännor och vindskivor kommit. Det betyder att vi kommer få nytt fint tak på vårt klubbhus under nästa vecka.
 
Tom Berensson håller dessutom på att fixa till en ny skylt och låda för vårt klubbemblem som skall sitta ovanför entrén!
 
Efter det är i princip allt färdigt med klubbstugan för i år, och nya planer för nästa år planeras redan!

 

Bra resultat under helgen på Åby Friidrottsarena
2021-08-10 07:11
Gabriel Torgersson och Ida Elmén

 

I helgen gick Sky is the Limit i Mölndal och förhållandena var kanonfina med bra vindar och varken för varmt eller kallt väder!

Kville hade ett flertal aktiva som var med på tävlingen.

 

Gustav Tartu -02 och Fredrik Grund -02 hoppade längdhopp och noterade 6.64m respektive 6.51m. Båda arbetade med tekniken under tävlingen.

 

Alice Tartu -06 kom 11a i damernas tresteg på 9.41m, fin ökning i tredje hoppet.

 

Ida Elmén -03 slutade tvåa på fina 35.19m i damernas spjuttävling.

 

Vi såg Calle Frank -04 springa 100m på tangerat personbästa 11.58s. Med bara några få träningspass under året är det bra.

 

Även Julia Björkman -00 tangerade sitt personliga rekord på 100m med 12.01 vilket gav en 5e plats i den mycket tuffa damklassen med flera landslagsaktiva på plats. Sophia Björkman -03 satte nytt personligt rekord med 12.27s, grattis!!

 

Fabian Steene -03 satte nytt säsongsbästa i höjdhopp med 1.94m, bara 2 cm från personbästa. Härligt Fabian!

 

Melker Svanberg -05 hoppade tresteg och  noterade 12.47m i tredjehoppet och hamnade precis utanför finalen i männens tresteg.

 

Gabriel Torgersson -05 vann stavhoppstävlingen U18 på 4.01 före IF Rigors Gustav Thyrman som hade samma höjd. Bra Gabriel som gjort fina 4.30m i år!

Kville i USA - Silver i Slägga på Amerikanska Mästerskapen
2021-07-31 13:01
David Thilén med sin fina silvermedalj från Amerikanska Mästerskapen

Kvilles David Thilén har slagit till igen med att ta silver på Amerikanska Mästerskapen i USA!

 

Nytt fint personligt rekord med 5,5 kg släggan med 4m, 45,52m, och bara 26cm från guldet.

- Härligt David!!

 

David studerar och tränar sedan några år i USA och vi ser verkligen fram emot att denna hårt tränande talang kommer hem igen.

 

Tills dess, ha det fortsatt bra i USA David med familj!

Succé för Kville i SM på 24-timmars löpning
2021-07-25 15:40
Elin Hartelius och Emir Halalkic sprang mycket bra på SM i 24-timmars!

I helgen avgjordes det första SM:et i 24-timmars löpning någonsin, och vilken succé det blev för IF Kville. Loppet avgjordes på stekhett Södermalms IP i Skövde.

 

Både lördagen och söndagen bjöd rejält höga temperaturer och både löpare och supportteam fick jobba hårt med att kyla ner löparna. Att bli överhettad under de varma timmarna får ödesdigra konsekvenser senare i loppet.

I damklassen tog Elin Hartelius storslam och vann både damklassen totalt och klassen K35. Elin sprang drygt 210 kilometer, ett nytt, snyggt personligt rekord och en segermarginal med över 30 kilometer till tvåan!

I herrklassen försvarade Emir Halalkic sitt brons från ifjol (då hade tävlingen Riksmästerskapsstatus), Emir vann också klassen M35 med sina dryga 208 km. Marginalen i herrklassen upp till tvåan var dryga 8 kilometer och ner till fyran dryga 2 kilometer. Segrade i herrklassen gjorde Bill Öster från Karlskrona.

Tävlingen som helhet vanns av den norska landslagslöparen Therese Falk med dryga 242 km, ett snitt på under sex minuter per kilometer.

Så Kville tar med sig fyra medaljer på två aktiva från Skövde , ett väldigt bra facit!

Text Emir Halalkic

Två Kvilleiter med bland favoriterna på 24-timmars
2021-07-23 10:46

Till helgen blir det äntligen svenskt mästerskap i 24-timmarslöpning. Efter 13 år av riksmästerskap får alltså denna klassiska ultralöpningsgren nu SM-status. SM-tävlingen sker i samband med Skövde Ultrafestival och vi har tagit tempen på favoriterna inför en helg där temperaturen blir hög även på andra sätt.

 

En som har visat kapacitet att närma sig landslaget är Elin Hartelius. Trots många timmars kamp under Pace on Earths inbjudningstävling i Göteborg i april kom hon ändå med god marginal över 200 km i sin debut, 207,724 km. En förkylning som inte helt har vikt undan har dock gjort henne mer osäker inför helgen.

– Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan just nu. Vill så gärna springa. Om jag kommer till start, vilket jag ändå hoppas/siktar på, kommer jag att vara ännu lite mer lyhörd för vad kroppen signalerar. Känns det inte bra kanske jag blir tvungen att kliva av. Men vem vet, kanske blev vilan som sjukdomen innebar en grym uppladdning och det går bättre än förväntat. Allt kan hända i ultra, säger Elin.

 

Allt kan hända i ultra. Men om allt går som det bör blir det sannolikt svårt för några övriga att kämpa om SM-medaljer förutom Maria Jansson, Therese Falk, Therese Fredriksson och Elin från IF Kville.

 

På herrsidan har vi Emir Halakic som blev trea förra året, och är riktigt laddad inför årets lopp. 

– På norsk skulle man nog säga terningskast seks för att beskriva hur sugen jag är, säger Emir.

 

Fjolårets RM i Skövde var hans femte 24-timmarstävling och med 230,827 fick han en efterlängtad medalj. Men det finns mer att slipa på med taktiken, så en bra dag kan det bära ännu längre.

– För egen del hoppas jag på ett fint resultat och en bra placering, säger Emir hemlighetsfullt.

 

Vi ser fram emot årets 24-timmars!

Nya träningsmöjligheter vid Klubbhuset i Tuve
2021-07-15 14:15
Nya träningsmöjligheter vid IF Kvilles Klubbhus i Tuve (vid Tuve ishall)

IF Kville fortsätter fira 100 år med att öppna nya träningsmöjligheter för alla medlemmar.

 

Nu kan alla träningsgrupper och medlemmar träna på de nyanlagda fina konstgräsytorna längs två av väggarna vid klubbhuset i Tuve.

 

Det finns härliga löpspår som man kan värma upp och träna i, sedan kan man köra ett bra allmänstyrke- eller rörlighetspass utanför klubbhuset på konstgräset.

 

Redskap som finns tillgängliga i förrådet inne i entrén, för våra träningsgrupper samt medlemmar med "IF Kville Fit" eller "IF Kville Fit Plus"  träningsabonnemang, är:

 • Medicinbollar i olika vikter
 • Yogamattor
 • Pilatesbollar
 • Battle rope
 • Stroops VITL kits (se video här)

Förrådet kommer kompletteras efterhand med t ex hopprep och lite annat smått och gått.

 

Välkomna att träna och umgås vid vårt fina klubbhus med en fantastisk omgivning!

 

Bygget med nya arenan går framåt!
2021-07-07 10:59

Bygget av nya fina friidrottsarenan, Björlandavallen mitt emot Björlandagården, går enligt alla planer, och steg 1 av arenabygget kommer vara klart för förbesiktning i oktober.

 

Då görs alla viktiga mätningar av nivåer, längder och avstånd. Efter detta kan man börja anlägga gräs och området får sätta sig över vintern. Till våren är det dags för att lägga banunderlaget samt färdigställa och certifiera arenan för tävling.

 

Hela arenan, inklusive den stora kastplanen utanför, kommer att certifieras enligt IAAFs regler för tävling, och arenan är huvudarena för kast under veteran-VM som arrangeras i Göteborg under 2024.

 

Friidrottsarenan, täcker hela 55.000 kvadratmeter och kommer ha läktare med tak för 500 personer, fina samlingslokaler, mysigt café med en veranda på andra våningen. Det finns även en motionsslinga anlagd runt hela området, samt ett utegym där man kan köra allmänstyrka.

 

Vi ser fram emot att köra första invigningstävlingen redan nästa år, välkomna!

 

Grattis - Julia Björkman till Junior EM-U23 i Tallinn
2021-06-28 11:12
Julia Björkman till vänster och Lillan Kilvik till höger i bild.

IF Kville har äran att sända Julia Björkman till Junior EM i Tallinn som går den 8-11 juli.

 

Torbjörn Eriksson, sprint/häck-ansvarig i Sverige, är mycket nöjd med hennes nya personliga rekord som är 12.01 på 100m, och sattes på en observationstävling i Lerum förra veckan.

 

Julia är första reserv i stafettlaget på 4x100m, och kommer därför åka till Helsingborg på onsdag och köra stafettväxlingar med de andra tjejerna. De tre snabbaste i laget, just nu, är Julia Henriksson från Helsingborg, Wilma Rosenquist från Malmö och Julia Wennersten från Borås.

 

Jätteroligt att Julia blivit uttagen med tanke på att tävlingarna som gjorts hittills har varit del av träningen för tävlingarna i augusti.

 

Då kommer hon vara i riktig form.

Vilken härlig dag på Kvilles Vårtävling!
2021-06-21 13:02

Med nästan 400 starter på förmiddagen var uppslutningen stor i IF Kvilles ungdomsgrupper.

 

Våra funktionärer gjorde ett fantastiskt arbete och alla funktionerna - kansli, fik, 60m, 200m, 600m, kula, spjut, längd och höjd - flöt på fint under dagen. En dag som var rekordvarm. Kansliet och fiket var välbesökt för förfriskningar. Tack alla föräldrar som hjälpte till under dagen!

 

På eftermiddagen hade vi ca 100 deltagare på Sprintutmaningen II. Då genomfördes alla sprintgrenar upp till och med 400m häck. Snabbast på 100m var Adam Denguir med 10.49, och på 200m vann Anders Pihlblad på 21.10, nytt personligt rekord.

 

På 100m för damer satte Kvilles Julia Björkman och Lillan Kilvik nya personliga rekord på 12.06 och 13.38. Det kommer mera från dessa tjejer under sommaren!

 

Resultat Sprintutmaningen II

 

Nästa år ser vi fram emot att hålla Kvilles Vårtävling på våra nya fina arena i Björlanda, välkomna!

 

Idag 15 juni fyller IF Kville 100 år!
2021-06-15 17:38

Idag fyller IF Kville 100 år och det firar vi med att inviga Kville Iron Cave i Klubbhuset i Tuve!

 

Nu kan vi äntligen börja använda Kville Iron Cave - vårt nya proffsiga gym. Det kommer att kunna bokas online och man får en elektronisk nyckel så att man kommer in.

 

Vidare kan man snart träna även utanför huset på nya träningsytor längs hussidorna. Ett förråd med redskap finns precis innanför entrédörren.

 

Grattis Kville och alla medlemmar - mer firande kommer under året så håll utkik!

 

 

 

Nya tävlings och träningskläder
2021-06-08 13:59

Vi fortsätter att fira att IF Kville fyller 100 år med nya tävlings och träningskläder.

 

Nu är nya webbshoppen igång!
Ni kan beställa våra nya kläder och väskor här:   https://team.intersport.se/if-kville

Vill ni beställa IF Kvilles tävlingskläder så klickar ni på "Match" (skall uppdateras till "Tävling" strax).

 


OBS - Ni behöver beställa senast onsdagen den 9 juni om ni vill kunna hämta kläderna före Kvilles Vårtävling den 19 juni. Ni får ett SMS när kläderna är klara.


Ni kan prova storlekar, samt hämta upp er beställning på: Intersport 142 i Högsbo, Lona Knapes gata 1
.
Snart kommer fler leveransalternativ att läggas till.


Sortimentet kommer utökas med en 100 års jubileumshoodie samt keps, mer information kommer om detta.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våra två fina samarbetspartners Craft och Intersport. Webbshoppen är öppen dygnet runt, året runt!

 

Nya covid-19 riktlinjer gällande friidrottstävlingar från 1 juni
2021-06-01 13:35

Från och med den 1 juni gäller följande bestämmelser för friidrottstävlingar:

 • Tävlingar kan genomföras för alla åldersgrupper
 • Tävlingar är öppna för nationellt deltagande
 • Antalet aktiva som är inne på tävlingsområdet (för lopp utanför arena; även i start- och målområdet) är aldrig mer än 150 samtidigt

Svensk Friidrott rekommenderar dock fortfarande att tävlingsverksamhet sker lokalt, småskaligt och ansvarsfullt.

 

Deltagare i friidrottstävlingar uppmanas att agera smittsäkert, läs de fullständiga rekommendationerna här.

 

Om nya bestämmelser och regleringar träder i kraft under perioden kan dessa riktlinjer ändras. Det kan även finnas lokala bestämmelser som påverkar möjligheten att arrangera tävling, arrangörer uppmanas att hålla sig uppdaterade om vad som gäller i sin region.

 

Arrangörer uppmanas att dokumentera och redovisa sina åtgärder för att minska smittspridning på tävlingens hemsida och/eller i inbjudan och PM.

 

Särskilda riktlinjer för arenatävlingar

Det totala antalet aktiva på en arenatävling får maximalt vara 150 som är inne på tävlingsområdet samtidigt. Det innebär att om aktiva lämnar tävlingsområdet kan nya aktiva släppas in.

Högsta rekommenderade antal aktiva/startfält är:

 • Teknikgrenar: 12
 • 60m/mh-400m/mh: 1/bana
 • 600m-1500m/mh: 12
 • 2000-3000m/mh: 16
 • 5000m: 24
 • 10000m: 30
 • Mångkamp: 16

Uppvärmning kan ske på tävlingsområdet om det totala antalet aktiva är högst 150.

Tävlingar för barn (11 år och yngre) kan genomföras enligt de former som beskrivs i Friidrottens tävlingar för barn, förutsatt att antalet aktiva är högst 150.

 

Publik är tillåtet, men innebär då att arrangören behöver förhålla sig till de maxantal som finns i begränsningsförordningen. Från och med den 1 juni -21 är det tillåtet att ha 100 personer i publiken om de inte har en anvisad sittplats samt 500 om de har en anvisad plats. Läs de fullständiga bestämmelserna här. Observera att personer som inte aktivt deltar i tävlingens genomförande för stunden är att betrakta som publik.

 

Särskilda riktlinjer för lopp utanför arena

För lopp utanför arena gäller begränsningsförordningens maxantal för deltagare, för närvarande 150, som får befinna sig i start-, tävlings- och målområde samtidigt.

Svensk Friidrott rekommenderar att arrangören delar upp deltagarna i mindre startfält, för att undvika att trängsel uppstår.

Härlig lagkänsla på Lag SM kvalet i Norrköping
2021-05-31 11:47

I helgen, 29 maj, åkte IF Kvilles herrar på Lag SM kval i Norrköping.

 

Det blev en fantastisk dag med härliga insatser från vårt unga lag.

 

Det var en hel del aktiva som fick vara med för första gången och ibland i grenar vi normalt inte ser dem i. Exempel är Fabian Steene i kula, Monir Elkhaki på 3000m hinder och Nicklas Östling i slägga.

 

- Tack alla ledare och aktiva för fina insatser under dagen!

 

Det blev flera personliga rekord och säsongsbästan i värmen, se resultat nedan:

 

Calle Frank -04 - 100m IF Kville 11.58 PB
Simon Hellsing -03 - 200m IF Kville 24.76 PB
Andreas Rydén -04 - 400m IF Kville 54.86 PB
Christoffer Wockats -00 - 800m IF Kville 2:02.26 PB
Arvid Möller -07 - 1500m IF Kville 5:23.96 PB
Linus Therén -88 - 5000m IF Kville 17:34.16 PB
Mohammad Al Masri -01 - 110mH IF Kville 16.59 PB
Christoffer Wockats -00 - 400mH IF Kville 1:01.89 PB
Fabian Steene -03 - Höjd IF Kville 1.87 SB
Gabriel Torgersson -05 - Stav IF Kville 4.16 PB
Melker Svanberg -05 - Längd IF Kville 5.92 SB
Gustav Tartu -02 - Tresteg IF Kville 14.53 SB
Fabian Steene -03 - Kula IF Kville 10.00 PB
Fredrik Grund -02 - Diskus IF Kville 27.14 SB
Nicklas Östling -74 - Slägga IF Kville 21.03 PB
Fredrik Grund -02 - Spjut IF Kville 44.09 PB

 

Idag sprang våra 07:or Göteborgsvarvsbanan
2021-05-22 17:38

Under säsongen har gruppen födda 2007 haft långlöpsträning varje tisdag. 

I regn, sol, snö och vind har vi kämpat tillsammans. 

 

För att ha ett mål med träningen satte vi tidigt i våras upp målet ”vi ska springa Göteborgsvarvet”.

Sagt och gjort, tisdagsträningarna lades upp med det i siktet och vissa aktiva kompletterade sina veckor med extra löppass. 

 

Idag, lördag 22/5 var det examen, och på vilket fint sätt det genomfördes!

Samtliga 6 aktiva tog sig runt tillsammans med sina 2 löptränare. Vi sprang utan avspärrningar vilket gjorde att en del stopp uppstod under vägen men vi kunde ändå fullfölja på mycket fina tider mellan 1:48-2:06.

 

Ett stort tack också till de föräldrar och vänner som ställde upp och ordnade med tre vätskestationer utmed banan, det satte en fin guldkant på ”loppet”.

 

På tisdag tränar vi igen.. vad ska vi börja sikta på nu..?

 

Skribent: Emir Halalkic

18 st från IF Kville deltog på "Kost för Idrottande"
2021-03-29 14:26

Hela 18 personer från IF Kville deltog i RF/SISUs utbildning "Kost för idrottande barn och unga".

 

Genom att vi äter och dricker får vi i oss energi, som kroppen behöver för att orka träna och tävla, hålla koncentrationen uppe i skolan och för att kroppen ska kunna växa samt hålla sig frisk. Att få i sig det kroppen behöver är helt nödvändigt för att må bra.

 

I utbildningen lär man sig om kostens betydelse för barn och unga. Du som förälder eller tränare är väldigt viktig för att lära ut och vara en bra förebild när det gäller god kosthållning.

 

Här ska IF Kville och Hisingens nya friidrottsarena byggas
2021-02-25 14:01
Skissbild, ingen exakt bild av hur anläggningen kommer att se ut. Foto: GÖTEBORGS STAD

Nu får IF Kville och Hisingen sin nya idrottsarena.
På det 55 000 kvadratmeter stora området ska det finnas åtta löpbanor, hoppgropar och läktarplats för 500 hundra personer.

Nu är det äntligen klart att en ny arena byggs för att ersätta verksamheten som tidigare fanns på Rambergsvallen. Kostnaden beräknas till 47 miljoner kronor.

Den nya friidrottsarenan byggs mittemot Björlandagården norr om Skra Bro i Björlanda.
Arenan skall alltså ligga mittemot Björlandagården, på andra sidan Konghällavägen.

Byggstart direkt
Den nya friidrottsarenan – Björlandavallen – ska rymma 500 läktarplatser, domartorn och omklädningsrum samt hoppgropar, kastfält och åtta löpbanor. Områdets totala yta är på cirka 55 000 kvadratmeter.

- Den här idrottsanläggningen kommer att användas av såväl föreningar som skolor och bidra till ökad fysisk aktivitet för barn och unga i Göteborg. Under de närmsta åren kommer flera tillskott till vårt utbud av idrottsanläggningar, något som många göteborgare kommer ha stor glädje av, säger Magnus Berntsson, ordförande i idrotts- och föreningsnämnden i ett pressmeddelande.

Byggandet ska börja omgående och beräknas stå klart redan till våren nästa år.

Tre härliga pers för Gustav Tartu på ISM i Malmö
2021-02-24 10:07
I helgen gick Inomhus-SM i Malmö med svenska friidrottseliten!

Den 19–21/2 2021 välkomnade MAI hela svenska friidrottseliten till friidrottshallen Atleticum för att göra upp om SM–medaljerna. Senast MAI arrangerade Inomhus-SM var 2016.

Gustav Tartu ställde upp i tresteg och gjorde en suverän insats med tre nya personliga rekord. Det längsta hoppet var 14.68m, nytt klubbrekord och en 8e plats på SM!

Mycket bra Gustav vi ser fram emot sommaren!!

1. Hellström15.81x16.21xx16.69
2. Wallmark15.0915.1415.1715.2315.1615.51
3. Persson15.1915.36x
4. Ehrlin14.9715.27x15.3515.3415.25
5. Engströmxx14.6415.0215.1915.23
6. Bålström14.55      14.3014.9013.51xx
7. Edqvist14.3514.71x14.36x14.39
8. Gustav Tartu13.78x14.68       14.4414.1014.55
9. Weidenholm14.54x14.48                  
Vägledning vid smittspårning - Vad gör jag?
2021-02-24 07:54
Det är viktigt att vi arbetar tillsammans för att minska smittspridningen. För dem som är med i smittspårning gäller följande:
 

Smittspårning av covid-19 innebär för samtliga indexfall, oavsett riskmiljö, alltid att:


 1. identifiera vilka som kan ha utsatts för smitta av indexfallet, från det att den personen blev smittsam (dessa personer räknas som nära kontakter)
 2. informera nära kontakter via email om vikten av fysisk distansering, att undvika fysiska kontakter under inkubationstiden, och att vara uppmärksamma på tidiga symtom på covid-19
 3. informera nära kontakter med symtom via email och telefon om att de ska stanna hemma och isolera sig samt kontakta hälso- och sjukvård för provtagning
Varje person med konstaterad covid-19 blir indexfall i en ny smittspårning och har skydds- och informationsplikt. Indexfallet kan efter överenskommelse med den som ansvarar för smittspårningen själv ansvara för att informera andra som denne kan ha exponerat. I de fallen krävs rutiner som gör att det går att följa upp att så har skett.
 
 
Riktlinjer för covid-19 - Friidrottsverksamhet till och med 6 juni 2021
2021-01-11 11:00
Ta hand om varandra
 

Nedan återfinns Svensk Friidrotts riktlinjer för hur friidrottsverksamhet bör utformas under perioden fram till och med 6 juni 2021. Dessa är förtydliganden av hur Folkhälsomyndighetens övergripande allmänna råd och Regeringens regleringar efterlevs inom friidrottsverksamheten under perioden. 


Riktlinjerna för friidrottsverksamheten har nu uppdaterats ännu en gång. Detta efter att regeringen torsdagen den 21 januari meddelande att idrottsanläggningar – inomhus och utomhus - som drivs statligt eller kommunalt bör öppna för idrottare födda 2005 och senare.

Några av riktlinjernas huvudpunkter är att det fortsatt är alla ansvar att agera på ett sätt som minskar risken för smittspridning. Utomhusträning rekommenderas även fortsatt för alla grupper då detta på ett övergripande plan innebär en mindre risk för smittspridning att träna inomhus. Rekommendationen är också att fortsätta att begränsa antalet personer som samlas och att använda sig av åtta personer som riktmärke detta. I tillägg gäller nu följande:
     
Friidrottare födda 2002 och senare
Träning kan bedrivas inomhus och tävlingar kan genomföras vid enstaka tillfällen. Se särskilda riktlinjer för detta.
     
Friidrottare födda 2001 och tidigare
Träning kan bedrivas inomhus givet att detta är godkänt av den som ansvarar för inomhusanläggningen. Lokala kontakter måste därför tas med till exempel kommun, privat fastighetsägare eller annan som driver anläggningen för att säkerställa att en viss träningsgrupp kan träna i en viss inomhushall. Beslutet – oaktat vilket - från ansvarig part måste följas. Villkoren för träning för denna grupp kan alltså komma att se olika ut i olika delar av landet beroende på lokal smittspridningen och/eller vem som driver anläggningen.
Inga tävlingar kan bedrivas under perioden.
     
Elitfriidrottare
Villkoren för elitfriidrottare är oförändrade i förhållande till tidigare riktlinjer. Träning och tävling kan fortsatt bedrivas för denna grupp. Läs mer om tävlingsriktlinjerna för elit här.
     
Upprätta en lokal dialog
Eftersom spridningen av covid-19 ser olika ut över landet kan det även fortsättningsvis finnas lokala och regionala skillnader i beslut, restriktioner och riktlinjer. Det är därför väldigt viktigt att upprätta en lokal kontakt och dialog för att få information om hur friidrottsverksamheten kan bedras.
     
Gäller till 6 juni – eller till dess restriktionerna förändras
Regeringen har meddelat att man kommer att stämma av gällande rådande restriktioner varannan vecka framöver så även friidrottens riktlinjer kan därför komma att justeras.
Nya pandemilagen - vad gäller?
2021-01-11 09:50
Pandemilagen innebär att regeringen och andra myndigheter får utökade möjligheter att införa åtgärder, utan att begränsa verksamheter som kan genomföras smittsäkert.
Några nya riktlinjer för vår verksamhet har dock inte kommit.

Regeringen kan bland annat besluta om att begränsa öppettider eller hur många personer som samtidigt får vistas i en lokal.

I mycket allvarliga fall kan verksamheter stängas ned.

Följande verksamheter omfattas av lagen:

 • Teater, biografer, fotbollsmatcher och andra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.
 • Gym, campingplatser, djurparker, museer och andra platser för fritids- eller kulturverksamhet.
 • Butiker, köpcentrum och liknande platser.
 • Kollektivtrafik och inrikes flygtrafik.
 • Lokaler och platser för privata sammankomster, exempelvis festvåningar.
 • Allmänna platser, som parker och badplatser
Årsmöte 23 februari och 100 års Jubileum 15 Juni
2021-01-11 09:23
Hej alla Kvilleiter och Gott nytt år!

Nu börjar ett nytt år med bra träning och mycket roligt tillsammans.
Tänkte inleda med lite information till er om 2021 och hur vi förbereder för detta jubileumsår i IF Kville.

Årsmötet blir digitalt i år och hålls den 23 februari, klockan 17.30
Ni är alla hjärtligt välkomna att delta online - länk till mötet sänds ut i februari.

I år fyller IF Kville 100 år och det tänker vi fira på olika sätt.
Bland annat börjar vår nya fina friidrottsarenan i Björlanda byggas i april.
Dessutom kommer vi inreda ett nytt fint gym i vår klubbstuga i Tuve, detta inviger vi på vår 100 årsdag den 15 Juni.

Mer information kommer snart!!

Vi ser fram emot ett nytt, roligt och händelserikt år tillsammans.
Alla IoFFs idrottsanläggningar stängs fr o m 19 december tillsvidare
2020-12-19 09:24
Från och med idag, lördag 19 december stänger Göteborgs Stad alla motions- och idrottsanläggningar, simhallar/badhus samt möteslokaler som drivs eller hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen.

Detta betyder att Björlandahallen stängs tillsvidare efter uppmaning från Folkhälsomyndigheten om att alla kommuner rekommenderas stänga ned all verksamhet som inte är nödvändig.

Nedstängningen gäller inomhusanläggningar. Beslutet gäller tillsvidare, men som kortast till söndag 24 januari. Enda undantaget är att lokalerna är öppna för yrkesverksamma elitidrottare.

Vi beklagar att det under kort tid behövt göras många olika ändringar vad gäller tillgången till stadens idrottsanläggningar, men det är viktigt att vi agerar snabbt och följer de restriktioner och rekommendationer som myndigheterna ger.

Ta väl hand om er, vi återkommer med med information!

Artikel om vårt silver-gäng i Torslanda Tidningen
2020-12-07 11:50
Fredrik Grund, Elias Brink, Yousef al Masri och Mohammad al Masri
Silver på Svensk Stafett (100m, 200m, 300m och 400m)

Yousef al Masri sprang första sträckan (100m) mycket bra och laget låg bland de första fyra i första växlingen.
Pinnen lämnades över till äldre brodern Mohammad al Masri som gjorde en grym kurva i slutet på sina 200m och lämnade över pinnen till Fredrik Grund.
Fredrik gick ut som trea och med ett starkt 300m lopp såg han till att utöka ledningen till fyran och minska avståndet till tvåan!
Elias Brink tog över efter Fredrik och sprang mycket fort första 200, och inte nog med det, gick om och knep silvret under de sista 50m på loppet!

Roligt när media bevakar och rapporterar om våra framgångar.  
Pepparkakshus-tävling
2020-12-01 17:33

Hej på er! I år anordnar vi i ungdomsrådet en pepparkakshus-tävling för klubbens medlemmar.
Ni som deltar tävlar om ett fint pris nämligen en 2kg kexchoklad.🍫

Kolla eran mejl för mer info och regler.

Vi hoppas på att få se många fina pepparkakshus, Lycka till!! 🤩


Hur? 

 1. Baka ett unikt, fint, roligt, stort, litet, coolt eller kanske gott pepparkakshus 
 2. Ta en bild på dig själv med ditt pepparkakshus
 3. Skicka in bilden till oss i ungdomsrådet: ungdomsradet@ifkville.se

Varför?

Förutom att det är kul att baka med dina nära och kära, så är du med och tävlar om en 2 kg Kexchoklad!!!

När? 

Skicka in ditt bidrag innan fjärde advent dvs den 20/12! 
Vinnaren utses av ungdomsrådet och presenteras på Kvilles instagram den 22/12.

Lycka till! Vi ser fram emot att se era pepparkakshus! 

Mvh
Ungdomsrådet 

Våra duktiga aktiva i Torslanda Tidningen
2020-10-27 13:16
Jesper (bild), Elias och Arvid i Torslanda Tidningen

Fin artikel i Torslanda Tidningen om vår tre landslagsmän: Elias Brink, Jesper Nordström samt Arvid Mägi Teorin.

Full jackpott för IF Kville på SM 10km
2020-10-13 17:03
Karin Schön och Christina Johansson på prispallen i Anderstorp
Årets SM 10km på Anderstorp blev en dubbel succé för IF Kville!
Anderstorp bjöd på ett sådant där gråmulet väder som inte lockar fram picknick-filtar, med 10-11 plusgrader, mestadels uppehåll, svaga vindar och motorstadions absolut platta och snabba banor borgade för lopp som vi aldrig tidigare skådat i Sverige.

IF Kvilles båda deltagare imponerade med en 1:a och en 2:a plats på 10km K55:

1. Karin Schön på 00:39:31
2. Christina Johansson på 00:43:52


Utomhusträning med drag i, vid Kvilles Klubbstuga!
2020-09-30 10:18
I söndags körde 12 och 10-grupperna träning utomhus vid IF Kvilles Klubbstuga i Tuve.

Och roligt blev det med en snitslad bana, lite flaggvakter så ingen sprang fel, och lite små belöningar till de som deltog. Jättebra arrangerat med hjälp av föräldrarna i grupperna!

Jag frågade Tomas Ekelund, som är en av föräldrarna som engagerar sig som tränare, vad de hade gjort om vädret var dåligt?
Han svarade stolt "Vi springer i alla väder, till och med idag när det är sol och 20 grader varmt!"

Härlig inställning och roligt initiativ, tack till alla föräldrar som hjälper till och engagerar er i grupperna!

Kvällsbowling med Nya Kvillemaskoten
2020-09-21 08:59
I söndags kväll arrangerade ungdomsrådet en bowlingkväll för våra lite äldre ungdomar i IF Kville. Det var roligt att se så många komma och kasta klot så att käglorna rök!

Det var riktigt hög stämning och under kvällen hade vi också besök av vår nya Kvillemaskot som syns i mitten av bilden ovan. Namnförslag samlades in från de olika lagen och tillslut hade vi en omröstning. Namnet på Kvilles nya maskot, med hela 16 röster, blev därmed: Kville Kent - Välkommen till IF Kville!

Ungdomsrådet och tränarcoacherna, som man kan engagera sig i det år man blir 15 år och äldre, berättade lite om deras roll och viktiga funktioner i föreningen.

Tränarcoacherna stöttar och inspirerar föräldratränarna i Björlandahallen och är ofta även engagerade i vår friidrottsskola.

Ungdomsrådet är ungdomarnas språkrör för att kunna komma med förslag för hur vår verksamhet kan förbättras t ex med utbildningar, sociala aktiviteter och vår tränings- och tävlingsutrusting.

Det blev en riktigt trevlig kväll tillsammans, och det var roligt att lära känna varandra över träningsgrupperna!

Silver till IF Kville på Stafett SM
2020-09-14 12:03
Sittande: Fredrik Grund, Elias Brink, Yousef al Masri, Mohammad al Masri
Efter en del insjuknanden och snabba ombyten kunde IF Kville ställa upp med två stafettlag i P19, på sträckorna Svensk Stafett och 4x100 m. Tjejerna skulle ha ställt upp i samma sträckor i F19 men sjukdom satte tyvärr stopp för deras medverkan i år.

Vi tog in Yousef på första sträckan, 100m, och han sprang mycket bra!
Yousef växlade till Mohammad som gjorde en grym kurva i slutet på sina 200 m. Snabb växel till Fredrik på 300 m, som inte gav sig, utan ökade avståndet till fjärde laget. Elias gick ut i rygg på tvåan på sin 400 m sträcka. Han sprang riktigt snabbt första 200m....o sedan gick han om på sista 50 m!

Ett silver! Vem hade trott det? GRATTIS KILLAR, HÄRLIGT SPRUNGET!!

Vi tappade tyvärr pinnen i andra växeln på 4x100m, men vi kom in som ett lag och går ut som ett lag.

Nästa år får Sverige se upp igen, vi kommer ha många bra lag på Stafett SM!

Fantastiskt roligt på Boråslägret 2020
2020-09-10 11:37
Den 5-6 september arrangerades 2020 års Boråsläger och vi hade riktigt roligt tillsammans!

Tack till 08-gruppernas tränare som arrangerade lägret i år och vi provade med att äta lunch på läktarna och köra i zoner för att hålla ordning på Covid-19 spridning. Det gick jätte bra.

Ungdomarna fick under en eller två dagar prova på alla friidrottsgrenarna och tränade riktigt hårt på IK Ymers arena vid Knalleland. Ett stort antal tränare hjälpte till att hålla i de olika grenarna under de två dagarna. Det är fantastiskt hur mycket kompetens som finns i föreningen och nyfikenheten att lära är det vi bygger vidare på!

Lägret avslutades med stafett 400 m där de aktiva delades upp att springa 50 m var.
Mycket uppskattat och vädret var faktiskt helt OK, vilket syns på bilderna.

Vi ses igen nästa år!

Tre musketörer på JSM Hopp i Kristinehamn
2020-09-03 10:59
Tre killar med tränarna Toomas Tartu och Per Tedenrud var i farten på JSM i hopp i Kristinehamn, och bra gick det!

På lördagen kördes längd och höjd i kyla och regn vilket höll nere resultatnivån. Det regnade till och med så mycket att tävlingen tillslut fick avbrytas!

I dessa förhållanden tog Gustav Tartu en fin 6e plats och Mohammad al Masri hoppade in på en bra 11e plats i P19 längd.

Senare under dagen hoppade Fabian Steene bra och tog hem en 7e plats i P17 höjd för IF Kville.
Bra jobbat Fabian!

På söndagen var Gustav i farten igen och denna gång i tresteg. Här kände dock Gustav av ena foten och fick nöja sig med en mycket bra 5e plats. Härligt Gustav!

Vi ser fram emot att följa dessa atleters fortsatta utveckling!

IF Kvilles fina insatser under USM och medalj!
2020-09-02 08:59
Tränare Nicklas Östling med Melker Svanberg och Gabriel Torgersson
Melker tävlade i både längd och tresteg, Gabriel tävlade i stavhopp på natursköna Sollentunavallen i varma och något byiga förhållanden.

Melker hoppade först längd på lördagen och lyckades få till 5.86m. Det var något för stark medvind, +2.7m/s, men ett mycket fint resultat som gav honom en 10 plats i längdhoppet.

I en rafflande trestegstävling på söndagen kom Melker 4a med längden 12,73m, i godkänd vind. Det innebär ett nytt fint personligt rekord för Melker!

Bästa placering under helgen tog Gabriel i stavhoppet. Han hoppade mycket fint och den fokuserade träningen under säsongen gav resultat. Han var felfri fram till och med 4.08m. I den byiga vinden höll Gabriel en mycket hög standard på sin hoppning och slutade på härliga 4.15m och vann silvermedaljen. Det blev också ett nytt klubbrekord för IF Kville P15 med hela 8 centimeter!

Mycket bra insatser!!

Medalj till IF Kville på 800 m på JSM i löpning
2020-08-25 08:53
Årets JSM-tävlingar hölls i Linköping under den gångna helgen och IF Kville representerades av Elias Brink på 800 m.

Det blåste en del på arenan i Linköping vilket gjorde P19-finalen på 800 m till ett taktiklopp med ett långsamt första varv. 400 m passerades på 59.5 s, vilket gjorde att killarna hade mycket kraft kvar till sista varvet. Elias hade en mycket bra spurt och passerade flera motståndare på upploppet och kom i mål som trea på tiden 1:57.57.

Grattis Elias, härligt sprunget!
Bra resultat för IF Kville på JSM i Kast
2020-08-24 10:25
I helgen arrangerade Tjalve IF junior-SM i kast på friidrottsarenan i Norrköping. IF Kville hade tre aktiva i farten och de presterade bra resultat alla tre.

Ida Elmén gjorde en fin tävling, i F17 klassen, i Norrköping. Hon tävlade i spjut (500 g) och noterade 39.75 m vilket gav henne en härlig 4e plats och SM-poäng till IF Kville!

Fredrik Grund, P19, tävlade i hela tre grenar i det fina vädret, kula, spjut och diskus. Kulan gick bäst placeringsmässigt för Fredde och han slutade på en 6e plats med fina 12.02 m. Även denna placering gav SM poäng till IF Kville. Föreningen tilldelas poäng för alla aktiva som placerar sig 6a eller bättre.
I spjut knep Fredrik en 7e plats med 43.10 m och i diskus slutade han 9a med 26.35 m.

Vi hade ytterligare en tjej från IF Kville på arenan och det var Calista Ezeh i F17 klassen. Hon gjorde en bra tävling och slutade 8a i kula (3.0 kg) med fina 12.41 m.

Vi hade två aktiva som tyvärr inte kunde vara med i Norrköping, Arvid Mägi Teorin och Stina Littorin. Arvid har en liten känning i sin ljumske och Stina blev förkyld dagen innan avfärd. De kommer dock tillbaka och jag vet att Arvid redan har siktet inställt på höstens träning!

Tre Kvilleiter uttagna till Svenska landslaget
2020-08-05 10:56
Tre landslagsmän från IF Kville: Arvid, Jesper och Elias
Det är med stor glädje och stolthet vi sänder tre stycken från IF Kville till Landslagsutmaningen (17, 19 och 22 år) i Söderhamn den 8 augusti.

De tre som blivit uttagna är:

Jesper Nordström på 400m Häck

Arvid Mägi Theorin i Kula

Elias Brink på 1500m

Kör så det ryker grabbar!
Brons till IF Kville i Skövde 24-timmars, Riksmästerskap
2020-07-26 15:18
Emir Halalkic, tog brons i Skövde 24-timmars, Riksmästerskap

Loppet började i över trettio graders värme. Tack och lov fanns det några moln och emellanåt svalkar vinden välbehövligt.

De springer på, varv efter varv, runt den 400 meter röda tartanbanan.  De första sex timmarna ägnas åt att hålla sig så sval som möjligt. Flera springer med kylväst, kylarmband och isbitar fastknutna på huvudet.

När mörkret faller vid niotiden är det fortfarande varmt. Ett tjockt molnlager lägger sig över himlen och hindrar värmen från att stråla bort. Löparna springer vidare i natten, fullständigt i sin egen värld. Många gillar de mörka nattimmarna.

När de sista långa timmarna är över springer IF Kvilles, Emir Halalkic in som trea och kniper bronsmedaljen med god marginal till fyran.

Resultat: 230,83 km på 23:58:44, härligt kämpat! 

Fina personliga rekord i Kvillehoppet på Åby idag
2020-07-18 21:16
Idag kördes en längdtävling på Åby med fyra deltagare från IF Kville. Riktigt bra resultat blev det i nära perfekta förhållanden!

De fyra deltagarna syns på bilden och är från vänster: Mohammad al Masri, Jesper Nordström, Gustav Tartu och Fredrik Grund.

Gustav Tartu fick till en mycket fin hoppserie med 4 hopp runt 7.00m. Det längsta hoppet mätte 7.01m med vinden 2.0 m/s och ett nytt härligt personligt rekord över 7.00m. Detta placerar honom på 4e plats i P19, i Sverige!

Muhammad hoppade näst längst med 6.51m och nytt fint personligt rekord! Tätt därefter kom Jesper med 6.48m, också han satte nytt personligt rekord i sommarvärmen. Fredrik hoppade fina 6.25m och det syntes att det kommer mera - Gött jobbat allihopa!


Strålande sommaravslutning
2020-06-21 17:21
Sommaravslutning med gruppen 10-1
Inspirerade av 08:orna, ordnade tränarna för grupp 10-1 en löpartävling som avslutning på terminen.

Banan var lite drygt 2 km, med start och mål vid Klubbstugan i Tuve. Det var gemensam uppvärmning före start, precis som vid ett riktigt lopp.

Vädret var fantastiskt och alla kämpade och gjorde verkligen sitt bästa – det var härligt att se!  Vid målgång fick alla barnen var sin banan och kexchoklad, sponsrat av ICA Kvantum Sannegården, och de tre bästa tjejerna respektive killarna fick gå upp på prispallen. Dessutom fick alla medalj och diplom för en väl genomförd termin!

Det var en skön avslutning på en lite annorlunda termin, där vi har fått tänka på social distansering och på att vara ute så mycket som möjligt på träningarna. Alla barn har klarat av detta galant, och vi hoppas på en bra start i höst igen.

Svenska Sprintutmaningen Åby Friidrottsarena
2020-06-21 09:05
Göteborg har utmanat resten av Sverige i sprint!
Vid tre tillfällen under sommaren arrangerar IF Kville, tillsammans med grengruppen för sprint, tre tävlingar för sprinters.

Den första gick av stapeln på Åby Friidrotssarena, där man för första gången sedan arenan byggdes körde i medvind på bortre lång. Tävlingen blev mycket uppskattad och vi fick se mycket bra resultat i de fina förhållanden. Tre som gjorde bra insatser under dagen var de på bilden, Gustav Tartu, Mari Klaup och Khaddi Sagnia som alla tre tränas av Katrin Klaup.


Nästa tävling går på Ullevi den 27 juni och den sista går på Slottskogsvallen den 4 Juli. Tävlingen är så populär bland sprinters i Göteborg att vi nu tyvärr inte kan ta in fler deltagare. Vi ser dock fram emot en fortsatt bra säsong, och är spända på hur många som tar upp utmaningen ute i landet!

IF Kvilles friidrottsskola i full gång!
2020-06-17 13:36
Härligt väder med roliga och utvecklande aktiviteter
Nu är friidrottsskolan i full gång i och runt Björlandahallen. Barnen lär sig nya friidrottsgrenar, leker och har roligt tillsammas!

IF Kvilles ungdomsledare utbildar, instruerar och leder dagar som innehåller utvecklande aktiviteter, god mat, fruktstund och mellanmål. Mycket skratt och fin kamratskap bland alla deltagarna.

Mer information om friidrottsskolan hittar ni här: http://www.ifkville.se/sida/?ID=223750

Kastkamp med Endian Technologies
2020-06-02 01:42

I fredags arrangerade vi en kastkamp med Endian Technoligies på kastplanen utanför Friidrottens hus.

Under fantastiska förhållanden genomförde IF Kville, med Nordiska mästaren Arvid Mägi Theorin i spetsen, en kastkamp tillsammans med IoT-företaget Endian Technologies. Teamen Big and Little Endian tävlade mot varandra. Alla deltagare fick instruktioner från Arvid och sedan tre kast var i alla kastgrenarna, kula, spjut, diskus och slägga. Det blev en hel del skratt, stora förbättringar samt härlig stämning.

Många blev ödmjuka inför hur svårt det var och när de såg var världsrekorden var insåg de prestationen det innebär att vara världselit i dessa grenar.

Lilla Kvillevarvet – löparglädje i litet format
2020-05-21 08:31
Lilla Kvillevarvet
Då Göteborgsvarvet med tillhörande lopp var inställda så arrangerade tränarna för barnen födda -08 istället Lilla Kvillevarvet, en mindre tävling med fokus på löparglädje och gemenskap. En bana på 2,3 km mättes upp i Hisingsparken och i söndags den 17:e maj gick den gemensamma starten.

Det var härligt att se hur alla kämpade, en del för att få en bra placering, andra för att få ett skönt lopp. Vid målgång fick alla barnen var sin banan och Kexchoklad, sponsrat av Hemköp Torslanda.

Det blev också prisutdelning med medalj till alla barnen, samt särskilda priser till de främsta flickorna respektive pojkarna. Ett stort grattis till barnen som alla var vinnare!
En dag på träningen med IF Kville
2020-05-18 09:04
Full fart i Friidrottens Hus 5-6 dagar i veckan
IF Kville fick besök av Torslanda-Öckerötidningen för att se hur det är i vardagen för våra 18-åringar. 

I artikeln intervjuas Toomas Tartu, Martin Johansson, Katrin Klaup, Erik Isaksson, Alfrida Kilvik, Gustav Tartu och vår sportchef Peter Karlsson.

Angående Coronaviruset och IF Kvilles verksamhet
2020-04-27 17:18

IF Kville har beslutat ställa in följande arrangemang i år:

 • Kvilles Vårtävling (9 maj)
 • Göteborgsvarvet som vi har många funktionärer till är inställt (16 maj)
 • The Alpaca Race (6 juni)
 • Träningsläger till Split i Kroatien

Friidrottsskolan körs i covid-19 anpassat format v25, v26, v27 och v32.


Nedan är IF Kvilles och Svensk Friidrotts samlingssida för information kring Coronaviruset/covid-19 och dess påverkan på friidrotten. Svensk Friidrott och IF Kville följer, i likhet med Riksidrottsförbundet, de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten, Utrikesdepartementet och övriga instanser med ansvar för och kompetens på området.

Sidan uppdateras kontinuerligt, senast uppdaterat 2020-04-23, 14.30.
https://www.friidrott.se/forbundsinfo/corona.aspx


Snabblänkar till sidans innehåll

 

Använd de centrala informationskällorna

Information på andra språk: Link to information from authorities about the coronavirus/covid-19 in other languages.

Kvilles 08or passar på att krama träden
2020-04-03 08:42
Trädkramare i farten
Det är fantastiskt att få se och höra kreativiteten i IF Kville i dessa tider. Tränarna gör ett fantastiskt jobb med att hålla träningen igång och samtidigt ha roligt!

Ovan ser ni 08-gruppen som passar på att se till att även träden mår bra under sina träningar utomhus. Det finns massor av roliga övningar för utomhusträning på IF Kvilles dropbox. Titta på och bli inspirerade av dessa videos.

Ha det fortsatt bra och njut av vårsolen!  
Bli en Göteborgsvarvet Hero
2020-04-02 09:10

Tack för att du väljer att vara en Göteborgsvarvet Hero!

Ditt stöd bidrar till att IF Kvilles ungdomar får möjlighet att fortsätta med det bästa de vet – friidrott. 


Göteborgsvarvet är inställt och anmälda löpare har nu möjlighet att skänka sin startplats, ett val som bidrar oerhört mycket till vår verksamhet!


Alla löpare har alltså 4 erbjudanden att välja mellan. Information kring dessa hittar ni här:

https://www.goteborgsvarvet.se/nyheter/infor-ma-tion-fran-gote-borgsvarvet-med-anled-ning-av-coro-n-aviruset-covid-19


Nu är vår förhoppning att så många löpare som möjligt väljer alternativ 1 och 2 och då blir en Göteborgsvarvet Hero.


Alla löpare har möjlighet att göra sina val mellan den 2-12 april.


Väljer du med hjärtat – har du för alltid en plats i våra hjärtan! 


Med vänliga hälsningar 

IF Kville


Nytt samarbete med SportRehab
2020-04-01 11:17
IF Kville har inlett ett samarbete med SportRehab så alla medlemmar i IF Kville kan nu gå till dem för få snabb och professionell hjälp, råd och behandlingar vid skada.

Vad alla medlemmar kan förvänta sig av SportRehab:
 • Professionell hjälp med alla typer av skador för alla aktiva - De kan även hjälpa ledare och föräldrar m.m. med skador eller besvär.
 • Undersökning av fysioterapeut inom 48 timmar efter skadetillfället - Detta gäller för akuta idrottsskador annars gäller undersökning inom 7 dagar.
 • Regelbundna återbesök och uppföljningar anpassade till individens behov
 • Kontakt med berörda tränare - Då den aktive önskar detta.
 • Besök av vår klubbkontakt - Efter klubbens önskemål. Ex. föreläsning om förebyggande träning eller akut omhändertagande. (1 gång / år)
Grunden i detta samarbete avser att sätta den aktive i centrum. Den aktive och tränare/ledare ska känna trygghet och klarhet i vart de ska vända sig och vad de kan förvänta sig av fysioterapeuten och aktuell rehabilitering.

Målet med samarbetet är att förkorta rehabiliteringen och att den aktive ska komma tillbaka till träning och tävling så fort som möjligt med låg risk för samma eller nya skador, samt att jobba med förebyggande träning för att minska risken för ny skada.


Två nya medaljer för Kville under IJSM i Göteborg.
2020-03-24 10:48
Under IJSM i Göteborg för några veckor sedan tog Kville två nya medaljer. Arvid Mägi Theorin tog guld i kula i P19 klassen på 17.65 samt att Emilia Lönnqvist tog brons i tresteg på 11.96 och kom 5:a i höjd (F19). 
"Arvid är en av Sveriges största talanger inom kula och vi hoppas att han får vara skadefri och fortsätta sin fina utveckling" säger nya klubbchefen Peter Karlsson. Peter som är den enda sprinter i Sverige som har sprungit under 10 sekunder, dock i för mycket medvind. 
När det gäller Emilia är det väldigt roligt att se hur "trägen vinner". Emilia har kämpat i många år och all träning har äntligen gett effekt, väldigt roligt att se säger ledaren Toomas Tartu.

Övriga placeringar bland de sex bästa var Gustav Tartu, 4:a i tresteg (P19), Elias Brink 6:a på 1500 m (P19). Det visar hur tufft det är att tävla på denna nivå. Svensk friidrott är på väldigt god väg att få fram nya stora stjärnor.

Övriga tävlande från Kville var Alfrida Kilvik, Christoffer Wockatz, Emil Bengtsson, Erik Isaksson, Erik Olzon, Felix Jordebrandt,Fredrik Grund, Jesper Nordström, Mohammad Al Masri, Sofia Björkman, Yousef Al Masri.
Kvilles veteraner i farten på VSM
2020-03-02 08:42
En riktigt rolig helg på inomhus VSM och strålande resultat från det lilla, men naggande goda Kvillegänget. Särskilt Jannes svenska rekord i M60 på 60m som blev 7.79!

Nästa gång blir vi fler, eller hur 😉  

- Karin Schön
Provning av IF Kville kläder för träning och tävling
2020-02-28 08:50
IF Kville
Vi har provkläder för träning och tävling på plats i Kansliet i Friidrottens Hus, i Kvillestugan samt i Björlandahallen enligt nedan schema.

Tiderna den 7 och 14 mars, i Björlandahallen, är ett utmärkt tillfälle att ta med fina spikskor som ni växt ur för försäljning eller byte med andra.

 
Provkollektionen tillgänglig:

2 - 4 mars - provkollektionen kommer till kansliet i Friidrottens Hus: 08.00-17.00
 
5 mars - vi tar provkollektionen till Kvillestugan: 18.00-20.00

6 mars - provkollektionen kommer till kansliet i Friidrottens Hus: 08.00-17.00

7 och 8 mars - vi tar provkollektionen till Björlanda hallen: 9.00-12.00
 
9 - 13 mars -  provkollektionen åter till kansliet i Friidrottens Hus: 08.00-17.00
 
14 mars - vi tar provkollektionen till Björlanda hallen: 9.00-12.00
 
 
Den 9-22 mars är webbshoppen öppen för beställningar (länk till denna kommer senare).
 
Varmt välkomna att komma och prova så ni väljer rätt storlekar när ni beställer i webbshoppen!
SM-poäng och nytt personligt rekord på SM i Växjö
2020-02-24 08:52
Arvid Mägi Theorin
I helgen gick SM i Växjö, där de bästa i Sverige tävlar om medaljerna och för att slå sina personliga rekord i den hårda konkurrensen.

IF Kville representerades av Arvid Mägi Theorin i kula samt Elias Brink på 800 m (anmäld under namnet Brinkman - så nu blir det Brink-man med engelskt uttal som smeknamn framöver). Båda gjorde fina insatser och visade härlig inställning under tävlingen.

Arvid gjorde en mycket fin insats i tävlingen som höll världsklass-nivå! Segraren Wictor Petersson vann på 20.89, vilket är nytt SM, Arena och personligt rekord. Arvid satte själv nytt personligt rekord med en meter: 16.53 m och knep en sjätteplats, bara 20 centimeter från en 4e plats! En sjätteplats innebär SM-poäng och extra stöttning från GFIF.


Wictor Petersson98Malmö AI20.89MR AR PB
Viktor Gardenkrans95Athletics 24Seven SK18.89PB
Gabriel Heen95Hässelby SK18.06
Simon Pettersson95Hässelby SK16.73
Niklas Lindstedt93Hässelby SK16.61
Arvid Mägi Theorin01IF Kville16.53

Elias körde på bra i 800 m försöket, i ett lopp som öppnade mycket långsamt. Något personligt rekord blev därmed inte aktuellt. Han gjorde två fina attacker under loppet men farten räckte inte till för att hålla ända in i mål. Elias slutade 5a i försöket med 1:56.85 s.
Kvillekväll & Årsmöte i Friidrottens hus 25 februari
2020-01-27 09:44
Kvillekväll & Årsmöte
IF Kvilles medlemmar hälsas varmt välkomna på en vit och blå kväll den 25 februari i Friidrottens Hus plan 2. Vi träffas i stora mötesrummet.

Tyvärr har Vasaboden inte fått klubbrekordspriserna då dessa tillverkas i Kina, och fabriken hållits stängd på grund av coronaviruset. Agendan uppdateras därför enligt nedan:

Agenda: 
17:30 Fika
18:00 Prisutdelning Stipendie Årets Kvilleit samt Årsmöte

Varmt välkomna till lite fika, fira stipendiaten samt delta i årsmötet!

/IF Kville Styrelse
Växjö - Quality Hotel Games
2020-01-21 12:56
Quality Hotel Games 2020 i Växjö
Vilken lyckad helg i Växjö!
Dryga 50 aktiva och ledare åkte tillsammans till Växjö och bodde på Scandic Hotell med gångavstånd till arenan. De aktiva i gruppen gjorde många jättefina prestationer under helgen och visade vilka tävlingsmänniskor de är. Många nya personliga rekord  och fina prestationer gjordes!

Tack alla ledare som hjälpte till med organisation av resa, rum och anmälningar!

Nu är två härliga dagar slut och på måndag fortsätter vi resan framåt!


Nytt startrekord för Persspelen 2020
2020-01-14 08:15
Foto: Anders Sjögren DECA Text&Bild

Persspelen, Kvilles egna ungdomstävling där alla som slår personliga rekord får medaljer, gick i Söndags i Friidrottens Hus. Tävlingen blev en jätterolig dag med 900 starter och massor med medaljer! Prisutdelarna hade fullt upp hela dagen vid prisbordet. Rekordmånga medaljer delades ut till alla duktiga ungdomar som slog nya pers.

Vi hade över 100 Kville-aktiva som kämpade på med den äran på banor och hoppmattor, i gropar och kulringar. Härligt att se alla engagerade tränare hjälpa och stötta alla aktiva, oavsett grupp och klubb under dagen!

Fantastiskt bra insatser från alla funktionärer gjorde att tävlingarna flöt på fint och alla hade en bra dag i Friidrottens Hus. Tack alla föräldrar och ledare som hjälpte till, bra jobbat!


Persspelen
2020-01-10 17:37
Varmt Välkomna på söndag till Persspelen!

Nu har tidsprogrammet kommit ut och finns under Arrangemang - Persspelen.

PM kommer under kvällen, men det viktigaste är avprickningen som sker 30 min innan start i alla grenar, men är särskilt viktigt i löpgrenarna.

I löpgrenarna kommer man på utsatt tid och springer medans man i de andra grenarna kan hoppa in lite efter om det blir grenkrock. Vi löser det!

Kom ihåg att ni som tävlar gör det mot er själva, inte någon annan. Det är personliga rekord man får medalj för, inte placering!

Vänliga hälsningar
Anders
Julruschen - Nytt startrekord!
2019-12-16 15:14
Julruschen sedd från sekretariatet

I helgen arrangerade vi Julruschen tillsammans med Tingbergs AIS och tävlingarna flöt på mycket fint tack vare våra engagerade föräldrar som hjälpte till som arrangörer - jättebra jobbat!

Det är härligt att så många Kville-aktiva och tränare tog chansen att vara med och gjorde så många fina resultat och insatser under tävlingen. Faktum är att så många klubbars aktiva kom till tävlingen att vi fick ett nytt rekord i antal startande i olika grenar.


Nästa tävling som vi arrangerar är Persspelen den 12 Januari - Det är en lite annorlunda och rolig tävling där alla som sätter personliga rekord får pris. Kom ihåg att prova på några nya grenar, så får ni garanterat nya pers. Anmälan här

Tack alla som hjälpte till att göra Julruschen till en rolig och lyckad dag!
Julklappsjakten
2019-12-03 21:08
I Julklappsjakten som gick den gångna helgen i Friidrottens Hus deltog glädjande nog många Kvilleiter.

Det slogs massor av personliga rekord i många olika grenar och det var en bra laddning för de yngre inför vår egen tävling, JULRUSCHEN, som går av stapeln 15 december!


//Kansliet
Kvilles nya sportchef
2019-11-27 13:48
Peter Karlsson

Ny Sportchef blir Peter Karlsson, en före detta friidrottare som bott och arbetat i Shanghai, Kina, de senaste 15 åren.

Peter sprang 100m under sin karriär och innehar det Svenska rekordet på 10,18 sek som sattes i Tyska Cottbus 1996. Han har även Svenskt rekord på 60m med tiden 6,58 sek.


Peter har faktiskt även sprungit under 10 sekunder då han i ett lopp med för mycket vind i ryggen sprang på smått fantastiska 9,98 sek!


Höjdpunkterna i karriären är deltagande på två EM, två VM samt ett OS. IEM brons på 60m i Globen 1996 och femteplatsen i stafett på OS i Atlanta 1996 rankar Peter högst. Till detta kan läggas tre SM-guld och tre SM-brons.


I sin yrkeskarriär har Peter jobbat först på Ericsson i Mölndal med kvalitetssäkring och strategiska inköp. Efter fyra år på Ericsson gick flyttlasset till Kina där Peter startade eget företag inom organisations- och ledarskapsutveckling med inriktning mot multinationella bolag. Engelskan är god, men det finns förstås en del kinesiska i honom om ni vill öva.


Ett stort intresse är motorcyklar och ni kan till sommaren eventuellt se Peter komma glidande på en Harley Davidsson.


När Peter själv får beskriva vad han tycker är viktigt inom idrott/föreningsutveckling säger han såhär:
- Att stå på två ben är oerhört viktigt. Visst får man satsa på sin idrott, men se till att balansera detta med att bygga sin yrkeskarriär parallellt. Att se utveckling hos både tränare och aktiva ligger mig varmt om hjärtat.
Den kompetens jag byggt upp efter femton år i Kina kommer förhoppningsvis väl till pass i arbetet med tränare och aktiva i Kville.


Vi önskar Peter varmt välkommen till Göteborgs snabbast växande friidrottsförening.


Vår sportchef Anders Walther slutar
2019-10-24 12:49
Avgående sportchef Anders Walther

Efter fyra år som sportchef i IF Kville har Anders Walther av familjeskäl valt att säga upp sin anställning i föreningen.


”Det är med stor sorg jag har sagt upp mig från min tjänst som sportchef i IF Kville. Efter att ha haft glädjen att vara en del i en fantastisk friidrottsklubb har jag av familjeskäl nu tvingats ta ett beslut som gör att jag flyttar tillbaka till Stockholm.


Att tillsammans med tränare, aktiva, föräldrar och inte minst en engagerad styrelse ha fått fyra grymma år har verkligen berikat mig som människa. Det känns som att jag fått mer än jag kunnat ge, men det ska man egentligen inte klaga över.


Jag vill passa på att tacka ALLA er tränare med en extra stor kram!!! Ni är Kvilles ryggrad och står för allt det jag vill att idrott ska handla om, nämligen glädje och gemenskap. Kville går en ljus framtid till mötes och jag kommer för alltid ha Kville i mitt hjärta.  Vi kommer att ses på tävlingar och kanske andra idrottstillfällen framöver, så det blir inte något definitivt avsked”,  säger Anders.


”Det har varit fantastiska år med Anders vid rodret. Kville är en förening för alla och har fortsatt att utvecklas i högt tempo. Med vår breda verksamhet är vi nu en av de större föreningarna i Göteborg och Anders har verkligen varit en nyckelperson i detta arbete.


Anders har lagt ned ett stort engagemang och mycket tid med framförallt våra aktiva och deras ledare, inte bara som sportchef utan även som tränare. Jag tror även att friidrotten i Göteborg i allmänhet, och kastgrenarna i synnerhet, har fått en injektion av Anders tid här på framsidan”, säger Rolf Buiten, ordförande i IF Kville.


Anders slutar sin anställning i samband med Persspelen den 11 januari. Styrelsen har påbörjat arbetet med att finna Anders efterträdare.


Betalning av Kvilletröja
2019-10-09 19:42
Till er som tog med en Kville T-shirt från klädprovningen idag!

150:-/tröja

SWISH: 1234760658

Mvh
Anders
Kvilles webshop för kläder är nu öppen
2019-10-07 22:11
Fram till och med 13 oktober har man på sig för att beställa Kvilles tränings- och tävlingskläder.

Vi har klädprovning nu på onsdag klockan 17:30-19:00 i Björlanda Sporthall där man kan testa olika storlekar.
På plats då finns även Kvilles Funktions T-shirt för köp via swish eller kontanter. Dessa kostar 150:-

Här följer lite information kring hur man beställer kläderna:
(Observera att det är Trimtex man vänder sig till om det gäller beställningar).


Gå in på sida: https://trimtex.se/sv/mitt-trimtex/if-kville-friidrott/

Vi rekommenderar att använda Chrome eller Firefox som webläsare för att det ska fungera på bästa sätt – t ex Explorer kan ge en del problem.

För att komma in i webshopen:

Alt. 1: Om man redan är kund och har handlat hos Trimtex tidigare – Klicka på ”Logga in” och logga in med egen e-mail och lösenord.

Alt 2: Skapa nytt konto

När man loggat in/skapat nytt konto så trycker man på "Mitt Trimtex" och då kommer det upp en ruta som heter ”Teamkod för inloggning” där fyller man i teamkoden: kvillefriidrott19 och klickar på ”lägg till nytt företag/klubb”.
Då kommer klubbens namn upp och klickar man på texten ”Besök teamshopen” kommer man in så man kan beställa kläder.

Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er.

Med vänlig hälsning

Ellinor Klingener-Foss | Kundrådgivare och Säljkoordinator
Trimtex Sport AS | Sekkebekksletta 8 | N-4792 Lillesand | Norway
T: 026-249890 | www.trimtex.se


GM dag 2
2019-09-09 12:07
GM gänget. Bakre raden från vänster: Gabriel Torgersson, Melker Svanberg, Alice Tartu och Frida Steene. Framför dem ledaren Andreas Torgersson och Julia Kühnel Pappila
Göteborg gjorde ett väldigt bra GM och vann på 322 poäng före Skåne (299 poäng) och Smålande (157,5 poäng).

Kvillegänget kämpade vidare i god anda även idag.

Julia Kühnel Pappila sprang 60mh och gick där till semi via 10,26 sek i försöken.
I längdhopp flyg Julia 4,74m och kom 7:a.

Frida Steene hoppade höjd och kom på 13:e plats med fina 1,37m.

Alice Tartu gav sig på diskus och kom där 9:a med ett nytt PB, 23,18m.

Gabriel persade i stav och kom 4:a på 3,10m (pers) samt blev 6:a i slägga på 25,55m.

Melker Svanberg tog GULD i tresteg med ett hopp på 12,01m.

GRATTIS till hela gänget för fina resultat och en bidragande orsak till Göteborgs kross!

Tack också till Andreas som i samråd med fru Malin kom överens om att firandet av sidenbröllopsdagen igår, lördag, får vänta till förmån för Kvilles ungdomar! Extra kram för det!
Götalandsmästerskapen
2019-09-07 20:53
Denna helg går GM i Kalmar för 13 och 14-åringarna.
Man tävlar distriktsvis och efter första dagen leder Göteborg tätt följd av Skåne.

Kville har ett gäng på plats som under ledning av Andreas Torgersson och medföljande föräldrar krigar för Göteborgs heder (och sin egen skull förstås).

Julia Kühnel Pappila slog till med 10,45m i tresteg med vilket hon blev 3:a. I spjut blev det ett snäpp bättre med en 2:a plats och ett grymt kast på 30,60m. Grattis Julia!

Alice Tartu körde också två grenar. Hon tog en 14:e plats i tresteg via 8,97m. Mer överraskande var 10:e placeringen i slägga! Grattis till fina resultat Alice!

Frida Steene nöjde sig med en gren, spjut, och tog en fin 6:e placering. Grattis till dig Frida!

Sist men inte minst, Melker Svanberg hoppade riktigt långt i längdhopp och kom 2:a med 5,45m. Stort Grattis Melker!

Nu håller vi tummarna för en finfin andradag :-)
Intensiv tävlingshelg
2019-08-19 18:31
Arvid in action samt tidigare bild på Karin som i samband med VSM erhöll Elittrofén. För att få denna utmärkelse krävs minst 12 års tävlande och 600 poäng! Lite extra grattis till er båda.
Under den gångna helgen tävlades det för fullt med Folksam GP i Göteborg, Uppsalaspelen med uttagning till Finnkampen i ett antal grenar, Veteran-SM i Huddinge och Nordiska Juniorkampen i Kristiansand, Norge.

Ur ett Kvilleperspektiv hade vi två aktiva som gjorde stort avtryck. I Kristiansand representerade Arvid Mägi Theorin Sverige, och det med den äran. Arvid stötte kula och vann tävlingen på fina 17,84m i konkurrens från de nordiska ländernas duktigaste kulstötare.

I Huddinge gjorde våra veteraner ett riktigt bra VSM och kom hem med mängder av medaljer.
I M35 sprang Willhelm Kardemark hem två brons, dels på 400m på 57,93 och så på 800m på den grymma tiden 2:12.87

I 55 årsklassen hade vi tre representanter. Karin Schön tog två guld och ett silver genom 19:52.75 på 5000m som hon vann, 41:14.25 på 10.000m som hon också vann samt 5:30.85 på 1500m där hon knep silvret.
Erik Persson  tog i samma klass två guld. Han vann längd på 5,29 och tresteg på 10,87.
Håkan Harrysson, även han i 55-årsklassen, kom 1:a på 400mh på tiden 66,17 och 2:a på 400m med tiden 60,37.

I M60 startade Anders Ebenfelt i fyra grenar. På 800m kom han 8:a på 2:58.05, på 2000mH blev det brons med tiden 9:56.15. Det blev ett brons även i tresteg på 7,67m innan fullträffen kom i svat där han med 170cm tog guldet. Det var klent med deltagare i stav, men man tar inga medaljer från läktaren!
Jan Erlandsson tog storslam när han vann tre grenar. 100m sprang han på 12,52, 200m på 27,88 och i längd hoppade han 4,94m. Tre guld är inte så dumt!

Äldst på VSM denna gång var Nils-Olof Niklasson som deltog i klassen M70. Nils-Olof blev 6:a på 1500m med tiden 6:16.38, på 400m blev det en 4:e plats på tiden 77,73 och på 200m kom så en medaljpeng i form av brons genom ett väl genomfört lopp där klockan stannade på 33,67.

USM i Trollhättan
2019-08-12 19:45
Gänget som tävlade i Trollhättan kämpade på bra i både värme och oväder!

Här en liten rapport som sig bör:

Fredag
P16
Fabian Steene kvalade till final i läng genom att hoppa 6,14m, men skadade sig sedan på inhoppningen i höjd under lördagen och fick stryka sig från både längdfinal och höjd. Krya på dig!!
Axel Olausson kastade diskus och kom på 20:e plats med 31,37m.

F16
Sofia Björkman sprang 100m och via 13,08 i försöken och 12,80 i semin var hon i FINAL! Väl där fick hon med de övriga tjejerna tampas med motvinden och kom i mål som 5:a på 12,99.

P15
Felix Steene finalkvalade i länghopp genom 5,81m. Men roligast var förstås GULDET i stavhopp! SM-1:a på 4,00m! GRATTIS till GULDET!

F15
Felicia tryggade en finalplats på 800m med ett bra lopp på 2.23,41

Lördag
En lugn Kvilledag.
P16
Felix finalhoppade i längd och kom 7:a på fina 6,13m.

F15
Felicia Brink sprang sin 800m final och tog också en 7:e placering med tiden 2.25,88

Söndag
P16
Felix Jordenbrandt stötte kula och kom på 13:e plats med 12,37m.

F16
Nicole Dinu stötte också kula och tog en 12:e plats med 10,73m.
Ida Elmén fick på 35,34 i spjut och kom på 4:e plats.

P15
Leo Zikovic klämde till med ett nytt PB i kula på hela 15,10m och tog hem silvret på det. GRATTIS till SM-SILVRET Leo.

F15
Felicia Brink gav sig på den tuffa grenen 1500m hinder. Hon gav allt och tog 5:e platsen med tiden 5.36,37

Grymt jobbat alla aktiva och Carina och Ola som ställe upp och körde minibussen, coachade och höll ordning på alla!
Bra helg på JSM i Göteborg
2019-08-12 13:47

IF Kville hade många aktiva i elden hela helgen på Slottsskogsvallen och här följer en summering.

Fredag
M22
Chidozie Abika sprang 100m och tog sig till final via 11,16 i försöken. I finalen blev det en 8:e plats med 11,11.

P19
William Lanndalen har lite skadebekymmer men ställde ändå upp i slägga och tog där en fin 6:e placering genom att kasta 55,26m.

P17
Erik Isaksson sprang också 100m och tog sig även han till final genom att avslappnat löpa i mål på 11,51 i försöken. I finalen fick han bra flyt och kunde slappna av och gå i mål som 4:a på nytt PB 11,22.
Fredrik Grund sprang på 11,76 i försöken på 100m och fick nöja sig med ett lopp.
Emil Bengtsson sprang på nytt PB på 400m, och med tiden 55,26 tog han sista platsen i lördagens final.
I tresteg hoppade Gustav Tartu till sig ett SM-silver via ett nytt PB på 13,80m. GRATTIS till pallplatsen!
Jesper Nordström hoppade också tresteg och persade flera gånger fram till 13,62m med vilket han kom på en fin 4:e placering.

F17
Emilia dubblade under fredagen med tresteg och höjd. I tresteg kom hon 6:a på 10,92m och i höjd 7:a på 1,58m.

Lördag
M22
Chido sprang idag 200m och tog sig till final på 22,65.

P19
Elias Brink sprang i en tuff final hem en 6:e plats på nya PB 4:09.93.
Christoffer Wockats sprang 200m försöken och fick med tiden 24,85 tyvärr inte springa final.
Arvid Mägi Theorin körde diskus och kom 4:a på fina 50,24m.

P17
Erik dubblade distansen från igår och sprang alltså försök på 200m. Han persade med tiden 22,94 och tog sig till final.
Emil Bengtsson sprang också 200m försök, men med tiden 24,53 fick han respass direkt, fast det var kanske inte så konstigt då han bara några timmar tidigare sprungit final på 400m där han blev 8:a på 55,88.
Jesper Nordström sprang 110mh och kom med tiden 16,28 på en 8:de plats. I samma final sprang även Fredrik Grund, och han blev 8:a på 16,31.
Amrullah Stanikzai och Jesper N tog sig an 300mh på ett bra sätt där båda tog sig till final. Ami hade 40,15 i försöken vilket var PB. Jeppe kvalade till finalen med tiden 41,76.
Freddan hade ytterligare två grenar på programmet denna dag och med så många grenar är det svårt att riktigt ladda om. Det blev ändå väl godkända insatser där han hoppade 6,08m i längd och kastade 43,09 i spjut. Det är tufft att vara mångkampare!

F17
Alma Svanberg sprang 400m finalen på utmärkta 61,64 i de byiga vindarna och sprang även 200m försök och tog sig till final på tiden 26,36.
Hilda Johnsson sprang 300mh och fick slita hårt på sin ytterbana och gick i mål på 49,34.

Söndag

M22
Chido sprang sin final på 200m och blev 5:a på 22,68.

P19
Arvid stötte kula, och det var aldrig något snack. Med 17,70m i första stöten var tävlingen avgjord och gulden Arvids. GRATTIS till SM-guldet!!

P17
I finalen på 200m sprang Erik så fort han bara kunde. Lite spänt och en 8:e plats med tiden 23,39.
Final på 300mh för Ami och Jeppe. Bra sprunget av båda där Ami tog 5:e platsen på 40,19 och Jeppe 6:e platsen med 40,76.
Fredrik körde sin sista gren, kula, detta SM och kom 8:a på 11,86m.

F17
Final även för tjejernas 200m och där kom Alma på 8:e plats med tiden 26,71.


Tack alla aktiva och ledare för en grym helg!!

USM och JSM
2019-08-08 21:45
02-gänget laddar inför helgen i den sommarsköna kvällen så här dagen innan!
Med början i morgon kommer 24 göra 45 starter under tre dagar.
10 aktiva tävlar i Trollhättan på USM för 15 och 16 åringar samtidigt som 14 aktiva kämpar på Slottsskogsvallen på JSM samt U17.

Det behövs taktfast klappande och höga hejjarop, så ta er till Trollhättan eller Slottsskogsvallen och ge våra aktiva det stöd dom behöver.

Tävlande på USM:
Fabian Steene, höjd, längd och spjut. Lycka till!
Felix Steene, stav och längd. Lycka till!
Nicole Dinu, kula. Lycka till!
Calista Ezeh, kula. Lycka till!
Sofia Björkman, 100m. Lycka till!
Ida Elmén, spjut. Lycka till!
Axel Olausson, diskus. Lycka till!
Felix Jordebrandt, kula. Lycka till!
Leo Zikovic, kula. Lycka till!
Felicia Brink, 800m, 2000m och 1500m hinder. Lycka till!

Tävlande på JSM-U17SM:
Chidozie Abika, 100m och 200m. Lycka till!
Christoffer Wockats, 200m och 800m. Lycka till!
Elias Brink, 800m och 1500m. Lycka till!
Arvid Mägi Theorin, kula och diskus. Lycka till!
William Lanndalen, slägga och kanske spjut. Lycka till!
Erik Isaksson, 100m och 200m. Lycka till!
Fredrik Grund, 100m, 110mh, spjut, kula och längd. Lycka till!
Emil Bengtsson, 200m och 400m. Lycka till!
Jesper Nordström, 110mh, tresteg och 300mh. Lycka till!
Amrullah Stanikzai, 300mh. Lycka till!
Gustav Tartu, längd och tresteg. Lycka till!
Alma Svanberg, 200m och 400m. Lycka till!
Hilda Johnsson, 300mh. Lycka till!
Emilia Lönnqvist, höjd och tresteg. Lycka till!

Det blir en fullmatad helg som ni ser och själv står jag ute på plan och mäter släggor, diskusar och spjut som dimper ner.

NU KÖR VI!!!
Sommar o sol
2019-07-10 11:23
Sommaren är över oss och många tar ledigt.
Vi har nu, vecka 28-31, lägre bemanning på kansliet så räkna med längre svarstider.

Kom ihåg att anmäla er till tävlingar i god tid så det inte blir efteranmälningsavgift, vilken ni i så fall får betala själva. Ni kan absolut anmäla er själva, men känns det krångligt så mailar ni sportchef@ifkville.se så anmäler jag.

Vi har USM och JSM som nästa stora tävling.
USM15-16 går i Trollhättan 9-11 augusti och JSM-USM17 i Göteborg, även det 9-11 augusti.
Information kring USM och JSM mailas ut till tränarna som sedan informerar de aktiva vad som gäller.

Vi kommer dessutom behöva ett antal funktionärer till JSM (16 st), men detta återkommer vi om.

Direkt efter SM-tävlingarna, den 17 augusti, avgörs damernas andra Lagmatch i Eslöv.
Även här är det tränarna som tar ut laget.

Sommarens sista, men inte minsta, engagemang blir Midnattsloppet som går 24 augusti.
Här MÅSTE vi få in fler funktionärer! Har ni inte fullgjort era uppdrag är det bara att gå in och anmäla sig!
Vi måste kunna lösa detta med så många medlemmar vi nu har.


Ha nu en riktigt fin sommar inbäddade i 50:ans solskydd!
Chido under 11 sek på 100m
2019-06-12 09:16
Chido, glad Kvilleit!
Det finns en massa gränser, förutom rekord, som de allra flesta friidrottare jagar. Självklart jagar alla sina egna personliga rekord, och det är ju förstås det mest naturliga och jordnära.

Vill passa på att hylla Chidozie Abika lite extra för de nya personliga rekorden han satt redan, nämligen 22,31 sek på 200m och så då 10,97 på 100m.

De här "magiska" gränserna man vill under är lite speciella. Gränserna i tid, längd o höjd över marken som ger en extra dimension.
Att springa under 11 sekunder på 100 meter är en sådan gräns och vi säger grattis till Chido och passar även på att gratta coachen, Anders "Palmas" Palmqvist för gott jobb.


Kville i Franska öppna
2019-06-10 21:51
Caijsa Henneman - en av Kvilles alla unga idrottare
Ja, det är faktiskt sant, Kville har en medlem som tränar fys med oss, men som egentligen är  tennisspelare!

Det handlar om en tjej som heter Caijsa Hennemann och hon tog sig faktiskt till fjärde omgången på Roland Garros grus i juniorturneringen.

Hon har dock lite kontakt med friidrotten då hon går i samma klass som vår kulstötare Arvid Mägi Theorin, men det är nog det enda.

Nyfiken som man är ställde jag två frågor, nämligen hur mycket hon tränar per vecka och vad hon gör när hon inte tränar.
- Jag tränar ca 20-25 timmar/vecka och när jag inte tränar hänger jag med kompisar, tittar på tennis på någon kanal eller kollar när GAIS spelar, svarade Caijsa.


Friidrottsträning är en väldigt allround träning som går utmärkt att kombinera med en rad andra idrotter, och som troligen gör dig bättre på din egna idrott.


Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners