SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Stipendium

Årets Bästa Kvillekompis

Stipendiet för Årets Bästa Kvillekompis är avsett för medlemmar som är socialt viktiga i klubben. Det finns alltid personer som håller ihop träningsgrupper, ser till att man har kul på träningen, ställer upp för andra på alla möjliga sätt. Stöttar och tröstar. Sprider positiv energi och glädje. Det är vanligt att framgångsrika aktiva lyfter fram sin träningsgrupp eller kamrater som betytt mycket för deras satsning och den idrottsliga prestationen. Detta stipendium vill lyfta fram dessa personer och visa att alla kan vara viktiga i en träningsgrupp och för andras framgångar.


Kandidater till stipendiet nomineras med motivering av tränarna/ledarna. Sportchef tillsammans med representanter från styrelsen utser slutlig stipendiat. Prissumman är 1.500 kronor och delas ut i form av träningsbidrag med diplom och blommor på ett av Kvilles arrangemang, normalt Kvilles Vårtävling, eller på årsmötet. Stipendiaten måste vara minst Junior (P/F 18) vid utdelningen (som träningsbidrag/budget). En pristagare kan endast få priset en gång.


Årets Kvilleaktiv

Stipendiet för Årets Kvilleaktiv premierar mer än framstående prestationer på tävlingar. Stipendiet skall premiera ett beteende som vi vill uppmuntra, ett beteende som leder till framgång. Med framgång menar vi inte enbart att placera sig högt på tävlingar och mästerskap utan att man utvecklas inom friidrotten. Att vara dedikerad och målmedveten - träna, äta, sova, leva friidrott. Långsiktighet före kortsiktighet. Då stipendiet lyfter fram dessa värden kan alla premieras som uppfyller ovanstående, inte enbart de som uppnår framstående resultat på tävlingar, som i vissa fall kan tillkomma via ”tur”, ”medfödd talang” eller tidig fysisk utveckling. 


Kandidater till stipendiet nomineras med motivering av tränarna/ledarna. Sportchef tillsammans med representanter från styrelsen utser slutlig stipendiat. Prissumman är 1.500 kronor och delas ut i form av träningsbidrag med diplom och blommor på ett av Kvilles arrangemang, normalt Kvilles Vårtävling, eller på årsmötet. Stipendiaten måste vara minst Junior (P/F 18) vid utdelningen (som träningsbidrag/budget). En pristagare kan endast få priset en gång.


Årets Kvilleit

Priset för Årets Kvilleit kan delas ut till samtliga medlemmar, aktiva såväl som ledare eller andra som gör en stor insats för föreningen. Priset skall ges till en medlem som bidragit mycket till föreningens utveckling eller till att föreningen omskrivs mycket positivt i media. Det skall vara en insats ”utöver det vanliga”, utöver vad man normalt kan förvänta sig av en ideellt arbetande medlem eller aktiv.


En idrottslig prestation skall exempelvis vara av sådan art att föreningen får positiv marknadsföring eller positiva omnämnanden, eller att mer okända delar av verksamheten får synlighet, som Veteran eller Funktionsnedsättning. För junior- och seniorverksamheten går vid idrottsligt likvärdiga prestationer en prestation i en av Kvilles ”svaga” grengrupper före en prestation i en normalt ”stark” grengrupp, allt för att påvisa och framhäva bredd.


Normalt får idrottsliga prestationer ofta uppmärksamhet på andra sätt genom artiklar, sociala medier, resultatlistor, gratulationer etc. Årets Kvilleit är en möjlighet att lyfta fram andra prestationer som är positiva för föreningen, även om givetvis idrottsliga prestationer kan och skall uppmärksammas, även som Årets Kvilleit, om de är av extraordinär karaktär.


Pristagaren utses av styrelsen (under förutsättning att styrelsen har en sådan sammansättning att samtliga delar av verksamheten i föreningen har representation). Priset i form av en skål/statyett/minnessak med gravyr delas ut tillsammans med blommor på ett av Kvilles arrangemang, normalt Kvilles Vårtävling, eller på årsmötet. En pristagare kan endast få priset en gång.


Tage Lindells Minnesfond för Göteborgs Friidrottsungdom

Kvilles styrelse instiftade hösten 1974 "Tage Lindells Minnesfond för Göteborgs Friidrottsungdom". Fonden är fristående från föreningen och en jury från olika göteborgsföreningar utser varje år en stipendiat, som får fylla max 18 år under stipendieåret. Stipendieåret är det tävlingsår som prestationen har utförts. Prissumman är för närvarande 3.000:-. Pristagaren får även diplom och blommor. En pristagare kan endast få priset en gång.
 
Samarbetspartners