SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Årets unga ledare på SM i Norrköping
2022-08-18 10:06
Lite rosafärgade bilder från firandet i Norrköping - foto Karin Schön

Vi är alla nyfikna på vad som hände när Alfrida Kilvik åkte till SM i Norrköping för att motta utmärkelsen Årets unga ledare från Svenska Friidrottsförbundet. Hon var en av två som fick denna fina utmärkelse.

 

Alfrida berättar:

- Det var kul i Norrköping!

- Vi fick komma dit vid lunch på fredagen och stanna fram till lördag vid lunch för att medverka på Friidrottsforum tillsammans med representanter från SFIF,  de olika distrikten och SFIF:s Ungdomskommitté.

- Mycket intressant information om förbundets nuvarande arbete och mycket livliga diskussioner om deras framtida arbete. Var väldigt intressant att få en liten inblick i hur diskussionerna kring svensk friidrott går och vilka det är som sitter och fattar besluten (medelåldern var inte precis superlåg).

- På fredagskvällen hade Norrköpings kommun anordnat en bankett med trerätters och liveuppträdanden där priserna delades ut. Väldigt fint ordnat och god mat! Är väldigt glad att jag fick chansen att vara med. Tack!

 

Vi önskar Alfrida fortsatt lycka till med idrottandet, skolan och inte minst det uppskattade arbetet i IF Kville!

Athletics Clinic 2022
2022-08-15 10:18

Athletics Clinic som är friidrottsskolan för de äldre är avslutad för i år. De tappra deltagarna fick testa på friidrottens många roliga och tuffa grenar under två av sommarens alla härliga veckor.

Teknikträning var i stort fokus när ungdomarna drillades i bland annat häck, längd, höjd, kula och spjut.

 

Det var även stort fokus på de grenar som annars inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar som slägga, diskus, stavhopp och hinder med vattengrav. Bra kämpat av deltagarna som gjorde det till två mycket roliga och härliga veckor!

Kvillesprinten 2022
2022-08-09 11:00

Resultattävlingen Kvillesprinten arrangerades den 6:e augusti. En timme innan starten togs beslutet att flytta målgången till bortre sidan. Det visade sig vara ett bra beslut eftersom det blev fina vindförhållanden för deltagarna på Slottsskogsvallen.

 

En sprinter som verkligen tog vara på de goda förhållandena var Kvilles Sofia Björkman som sprang 100m på mycket fina 12.14 i +1.7. Resultatet innebär även att Sofia slog Marie Belfrages tidigare klubbrekord från 1984 med 2 hundradelar.

 

För övriga resultat Klicka Här 

David Thilén dubbel "All American" i Amerikanska Mästerskapen
2022-08-03 09:25
David Thilén en Kvilleit i USA

Här kommer en härlig sommarhälsning från IF Kvilles David Thilén i USA! 

 

David, född -05, är fostrad i IF Kville och har fortsatt sin satsning i USA. Han har representerat sin High School sedan han var 14 år, och har fått en tuff skolning då han tävlat mot 19 åringar hela tiden. Han tävlar även för en lokal klubb Mt Pleasant Track Club.

Familjen Thilén bor alltså sedan tre år i South Carolina, USA, och pappa Stefan Thilén var tidigare tränare i IF Kville (02-gruppen med Toomas Tartu, och 05-gruppen med Niclas och Annika).  

 

I förra veckan fick David åka till Amerikanska Mästerskapen (USATF National Junior Olympic Championship) i Sacramento, Kalifornien, då han kvalat in som regional champion (i region 4 som består av S. Carolina, Georgia och Florida). I det kvalet blev David trippel(!) champion i Kula, Diskus och Slägga.

 

I Sacramento valde David att avstå kula, men satsade på diskus och slägga som är hans huvudsakliga grenar. I måndags kastade han slägga (5,5 kg i USA) och lyckades persa med 4m (51,87m), och resultatet räckte till en 5:e plats och en sk. "All American" titel, som innehas av de som är top 8 i USA. Det var en riktigt tuff släggtävling där 4-9 plats alla var inom 1,5 meter.

 

David följde upp detta med en väldigt fin diskustävling där han var rankad som nr 10 av de 55 som kvalat in. Även här persade han, och hans 50,47m, med 1,6 kg diskus, räckte till en fin 5:e plats, och ett nytt pers med ca 1m, så det blev en härlig dubbel All American titel!

 

Riktigt häftig upplevelse i 37 gradig värme! En liten bonus var att David tävlade i 17-18 års klassen vilket innebär att han var ett år yngre än de flesta. David var främsta 17-åring i slägga, och i diskus hade han en 17-åring före sig.

 

Med dessa fantastiska nyheter önskar vi David med familj fortsatt lycka till, och ni är alltid välkomna hem till Sverige och IF Kville igen när det blir dags!

Alfrida Kilvik får utmärkelsen "Årets unga ledare"
2022-08-02 09:34

Under hösten öppnade Svenska Friidrottsförbundets Ungdomsråd nomineringsperioden för utmärkelsen Årets Unga Ledare 2021. Med utmärkelsen lyfts unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten fram. SFIFs Ungdomsråd har fått in flertalet nomineringar av fantastiska unga ledare som finns ute i landet. Bland de inkomna nomineringarna finns unga, drivande ledare som visar vägen och är inspirationskällor för andra.

 

Vi nominerade Alfrida Kilvik för hennes fantastiska arbete som ordförande i Ungdomsrådet, som ansvarig för tränarcoacherna och kontaktperson för våra duktiga föräldratränare i Björlanda. Alfrida visar även vägen för hur man faktiskt kan kombinera detta arbete i föreningen med fulltidsstudier på Göteborgs Universitet samt egen satsning på 110m Häck!

 

Alfrida gör ett fantastiskt arbete och vi är priviligerade att ha henne i IF Kville. Grattis Alfrida till att du valdes som en av två unga ledare inom Svensk Friidrott som får ta emot denna mycket fina utmärkelse.

 

Alfrida är inbjuden av Svenska Friidrottssförbundet till SM-helgen i Norrköping där hon kommer att ingå i olika arbetsgrupper och dessutom vara med på en bankett och prisutdelningsceremoni där fler prestigefulla utmärkelser kommer fördelas.

 

Grattis Alfrida och tack för det fina arbete du gör i IF Kville!!

 

Läs nyheten på Svenska Friidrottsförbundets hemsida här.

Kvilles pojklag till final i Kraftmätningen!
2022-07-11 14:59

Nu är resultaten sammanställda från Kraftmätningens kvaltävlingar och Kvilles pojklag har gått vidare till finalen som går 3-4 september inne på Ullevi senare i år. Där kommer de få kämpa mot flera andra föreningar med duktiga ungdomar från hela Sverige. Vi ser såklart fram emot ännu fler personbästa och väntar spänt på att få se vilka överraskande resultat de bjuder på nästa gång. Lycka till!

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners