SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Anmälan öppen till IF Kvilles Friidrottsskolor

 

Nu öppnar anmälan - Två olika Friidrottsskolor i Sommar!

 

IF Kvilles Sommar-Friidrottsskola blir ännu bättre. I år har vi två olika friidrottsskolor i Björlanda:

 

  1. FRiiSK – Friidrottskola för alla födda 2017-2010; v25, v26, v27, och v32
  2. Athletics Clinic för alla födda 2011-2010; endast v25 och 15 platser

 

Träna friidrott och ha riktigt roligt tillsammans!

Varje vecka är fylld av friidrott, lekar och kul aktiviteter med specialist-tränare och våra duktiga ungdomsledare som leder grupperna.

 

     Mer information om FRiiSK: KLICKA HÄR

 

     Mer information om Athletics Clinic: KLICKA HÄR

 

 

Alla veckor börjar på Björlandavallen och har en stor avslutningsdag i Björlandahallen!

  • FRIIDROTTSSTJÄRNA och hoppborg varje vecka!
  • Ett roligt FRITIDS före och efter varje dag!
  • Passen anpassas för de olika åldersgrupperna
  • Alla våra ungdomsledare utbildas av RF/SISU

 

Anmälan till Friidrottsskolorna - KLICKA HÄR 

(Välj kategorin: "Deltagare IF Kvilles Friidrottskola" och välj om du vill anmäla dig till FRiiSK eller Athletics Clinic)

 

 

Vid frågor kontakta: 


Sofia Hultén

Projektledare FRiiSK

friisk@ifkville.se

Träningläger i Nerja för Kvilles aktiva
2024-04-15 10:16
Ladda album (+14 bilder) >>

När Kvilles aktiva anlände i Spanien möttes de av kyla och regn. Vädret påminde mer om Alaska än som Spanska solkusten. Men redan morgonen efter var det ändring på detta och under hela träningslägret var det löpning, hopp, kast och bad i strålande solsken!

Ibland kan det vara krångligt att få med sig stavar när man reser långt, men de anlände tillsammans med resten av bagaget utan problem. Trots detta var det nära att det inte blev någon stavhoppning ändå eftersom stavhoppsställningen (och reservställningen) på arenan hade gått sönder när vi anlände. Det var nervösa ansiktsuttryck hos stavhopparna ett tag men problemet var snabbt åtgärdat av driftpersonalen.

Boendet var i lägenhetskomplex vilket innebar att det var utrustat med kök så att man kunde laga sin egen frukost, middag och lunch åts vid långbord på restuarangen i anslutning till poolen.

På vilodagen var det cirka två timmars bergsvandring till vackra Frigiliana längs med en flodbädd. Frigiliana är en vacker by som ligger högt uppe på bergsryggen av bergskedjan Sierra Almijara 300m över havet.

På kvällarna var det aktiviteter varje dag i form av volleyboll, quiz, lagkamper, filminspelning, skattjakt och mycket mer!

Götalandsmästerskapen Inomhus 2024
2024-03-23 14:43

Lördagen den 16 mars 7:00 gick det två fulla bussar med förväntansfulla Göteborgs atleter mot Malmö och Götalandsmästerskapen. IF Kville hade med totalt 1 atleter. Det var ett både nervöst och morgontrött gäng som landade i god tid i Malmö och arena Atleticum. Som sig bör vid mästerskap så startade tävlingen med inmarsch samt nationalsång.

 

Det var en hektisk första dag med många fina prestationer. På kvällen var det en uppstyrd bankett med både underhållning och standup, såklart serverades det god mat också.  När det var läggdags gick ledarna runt och såg till att alla skötte sig och kom i säng. Som vanligt tömdes några rum på extra personer som hade gömt sig.

 

Söndagen var en spännande dag då Göteborg ledde hela lagtävlingen där lyckades vi hålla ledningen hela vägen och ta hem titeln i lagtävlingen. Avslutningen med stafetterna är en av höjdpunkterna med alla deltagare på inneplan som hejar på sina kompisar. 

 

Av Kvilles atleter presterades det många nya personbästa under helgens två tävlingsdagar och många gjorde det bra och överpresterande utifrån sina förutsättningar. Stämningen var god i bussen på vägen hem och rätt snart drog allsången igång på övervåningen. På undervåningen var det lugnare med en trött ledarstab. 

IUSM i Växjö
2024-03-12 13:51

Ungdoms SM inomhus hölls i Växjö den 9-10:e mars där sju modiga ungdomar försvarade Kvilles färger mot de bästa jämnåriga idrottarna i landet. För flera av Kvilles aktiva var det SM-debut.

 

Bland 16-åringarna sprang Johannes Aspman både 60m häck och 60m slätt, hans bästa resultat kom i 60m häck med nytt personbästa på 9.05. Simon Rydén deltog i 1500 meter och sprang in på 4:33.02 vilket inte var långt från en plats i finalen. Carl Berntsson tog sig över 362 cm i stavhopp och var små marginaler ifrån att klara nästa höjd som var 377 cm.

 

15-åringarna Oscar Ellis och Ivar Gejke Wiksén slutade båda på 161cm i höjdhopp. Ivar ställde även upp i tresteg där han hoppade över 11 meter med resultatet 11.07. Noah Varkey sprang 60m häck och var sista platsen utanför final med 9.20. Tyra Wenner hoppade bra och klarade 237 cm i stavhopp.

 

Urstarkt IVSM av Kvilles Veteraner
2024-03-05 11:21
Vid helgens IVSM i Varbergs nya hall Tresteget, hade IF Kville 20 deltagare med, varav sju damer. Den rekordstora truppen tog sex guld, nio silver och 14 brons, vilket gav en delad fjärde plats i klubbtävlingen med 135 poäng. Det är den främsta placeringen hittills för klubben i VSM-sammanhang.
Meste poängplockare blev flitigt tävlande Maria Ionice Jonsson som samlade ihop 17 poäng på sina sju starter samt coach Eric Persson som fick ihop 14 poäng med sina två guld. Största glädjetjuten kom efter stafetterna, där både herrarna och damerna tog brons i respektive 35-årsklass 4x200.
 
Tävlingen samlade knappt 600 deltagare som gjorde närmare 1400 starter. 134 klubbar tog poäng.
 
Medaljörer:
Guld
K60 Karin Schön 3000m
M40 Emil Guldbrandsen Stav
M40 Jim Ekliden Längd
M45 Patrik Andersson Viktkastning
M60 Eric Persson Längd och Tresteg
Silver
K40 Karin Jonsén Stav
K40 Caroline Hellestam Höjd, Längd och Tresteg
K60 Karin Schön 1500m och 800m
M40 Fredrik Hernelid Stav och Längd
M45 Patrik Andersson Kula
Brons
K40 Caroline Hellestam Stav 
K40 Karin Jonsén Längd
K50 Camilla Tim Elliot 200m 
K60 Maria Ionice Jonsson 3000m, 200m, 60m
M40 Fredrik Hernelid Tresteg 
M45 James Varkey 60m 
M50 Sven Diurlin Stav 
M55 Lasse Ring Kula
M65 Anders Ebefeldt Stav
M65 Lennart Hellsborn Längd
K35 Camilla Tim Elliot, Ingela Johansson, Caroline Hellestam, Maria Ionice Jonsson 4x200m
M35 Patrik Andersson, Patrik Kolmodin, Fredrik Hernelid, James Varkey 4x200m
 
Nya vindar i IF Kville
2024-03-01 12:42

IF Kville har under de senaste åren haft en stark utveckling med en balanserad och stabil ekonomi. I detta arbete har vår klubbchef Peter Karlsson haft en mycket betydelsefull roll. Efter fyra år i föreningen har Peter dock nu valt att gå vidare mot nya utmaningar.

 

Kansliet har tillsammans med styrelsen genomlyst och gjort en del mindre justeringar i den nuvarande verksamhetsplanen. Vi ligger bra till i vår planering och har redan genomfört stora delar av det arbete som planerades för året. Samtidigt ser vi över vår organisation och säkrar upp de resurser som framgent får centrala roller och tillsammans med alla ideella resurser i föreningen kommer att arbeta för en fortsatt stark utveckling av IF Kville. Mer information kommer fortlöpande.                     

 

Peter säger:

”Detta beslut har inte varit lätt att fatta. Jag trivs väldigt bra i IF Kville och har haft förmånen att under fyra år arbeta med passionerade kollegor och medlemmar, samt bidra till föreningens mål, vilket har varit oerhört givande.


Jag kommer nu anta rollen som klubbdirektör för friidrottsföreningen MAI i Malmö. Mitt beslut att lämna rollen som klubbchef i IF Kville återspeglar inte på något sätt min upplevelse av att arbeta i föreningen, utan snarare en önskan att utforska och anta nya och utvecklande utmaningar.

Under min återstående tid kommer jag att göra mitt yttersta för att säkerställa en smidig övergång, inklusive överlämning av mina ansvarsområden och den kunskap jag kan dela för att stötta efterträdare och teamet.”

 

Vi säger dock inte hej då riktigt ännu. En hel del tid och arbete återstår innan Peter tackar för sig och vi från föreningen önskar honom lycka till med sitt nya uppdrag. Peters sista arbetsdag är fredagen den 10 maj.

 

Tillsammans är vi IF Kville!

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners