SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Anmälan öppen till IF Kvilles Friidrottsskolor

 

Nu öppnar anmälan - Två olika Friidrottsskolor i Sommar!

 

IF Kvilles Sommar-Friidrottsskola blir ännu bättre. I år har vi två olika friidrottsskolor i Björlanda:

 

  1. FRiiSK – Friidrottskola för alla födda 2017-2010; v25, v26, v27, och v32
  2. Athletics Clinic för alla födda 2011-2010; endast 20 juni och 15 platser

 

Träna friidrott och ha riktigt roligt tillsammans!

Varje vecka är fylld av friidrott, lekar och kul aktiviteter med specialist-tränare och våra duktiga ungdomsledare som leder grupperna.

 

     Mer information om FRiiSK: KLICKA HÄR

 

     Mer information om Athletics Clinic: KLICKA HÄR

 

 

Alla veckor börjar på Björlandavallen och har en stor avslutningsdag i Björlandahallen!

  • FRIIDROTTSSTJÄRNA och hoppborg varje vecka!
  • Ett roligt FRITIDS före och efter varje dag!
  • Passen anpassas för de olika åldersgrupperna
  • Alla våra ungdomsledare utbildas av RF/SISU

 

Anmälan till Friidrottsskolorna - KLICKA HÄR 

(Välj kategorin: "Deltagare IF Kvilles Friidrottskola" och välj om du vill anmäla dig till FRiiSK eller Athletics Clinic)

 

 

Vid frågor kontakta: 


Sofia Hultén

Projektledare FRiiSK

friisk@ifkville.se

Två starka Kville-lag i Kraftmätningskvalet
2024-06-06 23:47

För första gången ställde IF Kville upp med två stycken mix-lag till kvalet i Kraftmätningen den 6:e juni, detta tack vare en härlig blandning av många ungdomar i åldrarna 2009-2011.

 

Det var ett tufft och intensivt tävlingsschema med en varierande väderlek när Kville gjorde upp i lagtävlingen Kraftmätningen. Friidrott är ofta en individuell tävling, men i Kraftmätningen behöver man verkligen ställa upp för varandra när varje poäng räknas.

 

Det var väldigt många fina prestationer och personliga rekord, men en extra eloge till alla som verkligen gjorde allt för laget i ren Kville-anda! Vissa var igång och tävlade hela dagen och andra ställde upp för första gången i till exempel höjd, spjut eller 800 m.

 

Det särskilt värt att nämna är att Noah Varkey satte klubbrekord på 80 meter häck för P15 och att han tillsammans med Simon Eriksson Schärlund körde alla grenar.

 

En höjdpunkt på dagen var stafetten på 6x200 m, där Kvilles båda lag gjorde fantastiska insatster. Stafetter är alltid spännande så det är extra roligt när det går bra. Riktigt bra kämpat av alla som var med, men viktigast av allt – vad roligt vi hade! Nu inväntar vi alla andra kval innan vi vet hur resultaten står sig för ett eventuellt vidareavancemang till finalen. 

Stina Junestål över kvalgränsen till Ungdoms-EM i spjut
2024-06-04 14:55
Stina har utvecklats i Kvilles träningsgrupper sedan hon var 7 år gammal och har alltid varit duktig i flera grenar. Men de senare åren har hon haft en fantastisk utveckling i spjut. På vår hemmaarena Björlandavallen i helgen kastade Stina hela 49,42 m vilket inte bara är över kvalgränsen för ungdoms-EM, utan det är en gräns som gäller för F17, en tävlingsklass hon även tillhör nästa år då hon bara är sexton.
 
Förutom att kasta jättelångt i spjut så är Stina en av många duktiga ledare på Kvilles friidrottsskola i sommar. Vem vill inte bli lika bra som henne?
"Arenaterrängen" på Kvilletisdagen 28 maj
2024-05-29 12:58
Ladda album (+13 bilder) >>
Foto: Felicia Buiten

Igår under den fjärde Kvilletisdagen för säsongen provlöpte en blandad skara Kvilleiter från olika träningsgrupper banan för ett helt nytt och coolt tävlingskoncept vi kallar för Arenaterrängen. Vår nya arena Björlandavallen har unika förutsättningar som vi försökte inkludera i en bana som möjliggör terränglöpning inne på en arena, något som vi kanske är ensamma om att kunna erbjuda i hela Sverige!

Löparna radade upp sig vid 100 meters starten och efter 200 meter på arenan ledde avspärrningar ut alla deltagare till en kort slinga på det högra kastfältet innan de gav sig ut på löparslingan runt arenan. Banan tog alla upp och ned för vallarna mot Kongahällavägen och efter fullfört varv på löparslingan svängde banan höger och in på kastfältet igen. Efter ett större antal slingor på båda kastfälten och ett passerat hinder längs banan, kom löparna in på ovalen igen vid 200 meters starten och efter ytterligare en kurva och ett upplopp gick de i mål efter att ha sprungit totalt ca 2.2 km. Några av dem fortsatte och det sprangs både två och tre varv under kvällen.

Den nyckfulla vinden under kvällen höll nästan på att sätta stopp för provlöpningen när pinnar och avspärrningsband höll på att blåsa iväg. Extra tack till Monir, Felicia, Raul och alla andra som med gemensamma krafter lyckades hålla avspärrningarna på plats och gjorde kvällen möjlig!

Missa inte att vi fortfarande har två Kvilletisdagar 4:e och 11:e juni att se fram emot innan vi tar sommaruppehåll!

Seriematch i Finspång och säsongspremiär!
2024-05-15 10:49
Ladda album (+9 bilder) >>

Kville ställde upp med ett ungt, men starkt lag i helgens seriematch i Finspång. Killarna radade upp fina placeringar där Hjalmar Peixoto (200 m), Fabian Steene (höjd) och David Thilén (diskus) tog grensegrar. Tävlingen avslutades med stafett, där killarna vann efter en riktigt stark och jämn insats med fina växlingar. Tjejerna gjorde också en mycket bra stafett och sprang in på väldigt fin andraplats. För många var det säsongspremiär, men många gjorde ändå starka individuella prestationer och personliga rekord. Stella Bengtsson satte dessutom klubbrekord för F16 diskus.

Trots ett relativt ugnt lag så är det många som börjar få en hel del rutin. Seriematch innebär också att en del behöver köra andra grenar som man vanligtvis inte gör, eftersom alla som gör resultat ger poäng till laget, så det är härligt att se att hur Kville ställer upp för laget. Vi hade dessutom med en stark hejaklack som skrek sig hesa.

Kvilles killar ligger två, med 36 poäng, vilket är 5 poäng bakom ledande Trollhättan. Tjejerna ligger på 5:e plats i en jämn serie. Del två i seriematachen är i Trollhättan i september.

Kvilles lag:

Hjalmar Peixoto (200 m), Simon Rydén (800 m), Alex Berger (3000 m), Alexander Jonasson Magnusson (2000 m hinder), Albin Theander (400 m häck), Soko Nyallay, Albin Cedergren, Frank Nissen och Johannes Aspman (4x100 m), Fabian Steene (höjd), Ivar Gejke Wiksén (tresteg), David Thilén (diskus), Fredrik Grund (spjut),

Sofia Björkman (200 m), Juni de Masi Esiasson (800 m), Alma Liljegren (3000 m), Elenor Hesselgren (2000 m hinder), Stina Kolmodin (400 m häck), Sofia Björkman, Tilda Strandevall, Pauline Hansson och Alma Liljegren (4x100 m), Pauline Hansson (höjd), Matilda Persson (tresteg), Stella Bengtsson (diskus), Stina Juneståhl (spjut)

Kvilles Vårtävling 2024
2024-05-13 18:21

Vilket härligt väder det bjöds på och vilken fantastisk stämning det var på årets upplaga av Kvilles Vårtävling som traditionsenligt startade upp utomhussäsongen. För många aktiva blev det även årets första tävling utomhus.

 

Kvilles Vårtävling är Sveriges äldsta arenatävling, men i år var det första gången tävlingen arrangerades på den helt nybyggda och fina arenan Björlandavallen där alla Kvilleiter har sina träningar. 

 

Även ett stort tack till alla funktionärer för deras hjälteinsats i solen!

 

 

 

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners