SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Anders Walther har gått bort
2023-02-08 17:31

 

IF Kvilles förre sportchef Anders Walther somnade in igår tisdag den 7 februari efter en längre tids sjukdom. Anders var mycket uppskattad av alla i sin roll som sportchef, tränare och kompis. Våra tankar går till Anders familj och alla som haft glädjen att lära känna honom och fått verka i hans omgivning.

 

Anders började i föreningen i slutet av november 2015 och var verksam fram till januari 2020 då han flyttade tillbaka till Stockholm och till den nyfunna kärleken. Anders brann för friidrott i allmänhet och kast i synnerhet, speciellt spjut låg honom varmt om hjärtat. När Anders bestämde sig för att ansluta till Kvilles utvecklingsresa blev han inte bara en stor tillgång för oss, utan en injektion för friidrotten i hela Göteborg, kanske speciellt för kastarna. Anders kom in med entusiam och glädje, och delade med sig av sina erfarenheter och idéer från liknande roller i bland annat Bromma IF och Upsala IF, samt inte minst från sina olika uppdrag inom svensk friidrott.


Anders var mycket mer än bara sportchef. Han trivdes lika bra i rollen som tränare och sågs lika ofta i Friidrottens Hus, på Slottsskogsvallen, kastplanen som på kansliet, det var knappt så att dygnets timmar räckte till för allt han ville göra. Mängder av aktiva sökte sig till Göteborg för att få Anders som tränare och i hans träningsgrupper ingick aktiva från olika föreningar, även från utanför Göteborg. Han hade alltid tid för, och engagerade sig i alla.


En resa vi delade och som Anders var allra högsta grad delaktig i, var att få till stånd en ny
friidrottsarena på Hisingen. Mycket tid och många idéer investerades i detta arbete, och intresset att följa vår resa med arenan, och med IF Kville, fortsatte långt efter att han lämnat föreningen för Stockholm och IFK Lidingö.

 

Något som även fortsatte efter att flyttlasset lämnat för Stockholm var engagemanget i sina aktiva, speciellt när han reste ned till Göteborg minst varannan vecka för att träna sin träningsgrupp. Lördagar på kastplan bakom FIH. Det om något visar på Anders engagemang och den glädje han delade med sig av till alla. Den värmen tar jag med mig som ett av alla fina minnen.

 

Rolf Buiten,
Ordförande IF Kville

Veteran-EM i Funchal, Madeira
2023-02-01 16:05

IF Kvilles starka veterantrupp fortsätter att skörda framgångar, senast på VEM i Madeira. Stort grattis till Karin Schön som vann K60 Maraton på 3.14.13. Även Maria Ionice Jonsson och Paula Wass sprang fantastiskt bra där Maria blev 5:a i K55 3.31.23 och Paula 7:a i K50 3.52.33. Karin Schön och Maria Ionice Jonsson var med i Sveriges lag i K45 som sprang hem en mycket fin silvermedalj.

Björlanda Indoor Games 2023
2023-01-31 10:28

IF Kvilles klubb- och sportchef slog sig samman med den skickliga startern Anders Östlund och tillsammans arrangerade drömtrion Björlanda Indoor Games för grupperna i Björlandahallen. Det är Kvilles egen träningstävling där alla aktiva får testa på att tävla i en lite mindre form först, så att steget från träning till tävling inte blir lika stort och utmanande. Därför får de även utbildning av startern Anders i starterproceduren samtidigt som de får träna på alla steg som är under en tävling som tex avprickning och upprop.  

 

Kvilles kvicka ungdomar tog sig snabbt över mållinjen i både 60m och 60m häck som var helgens tävlingsgrenar, samtidigt som de hejades på av stolta och imponerade tränare och föräldrar. Alla åldrar var välkomna till festligheterna i Björlandahallen och det tävlades i allt från P/F 8 till veteranklasserna. Även ett gäng unga innebandyspelare smög sig in i hallen och fick såklart också testa på friidrott, kanske fick vi få några nya medlemmar till Kville?

Fin sammanhållning och många nya personbästa av Kville på stortävlingen i Växjö
2023-01-24 12:05

IF Kville fyllde en hel buss när en av Sveriges största tävlingar besöktes i Växjö, Quality Hotel Games. I den stenhårda konkurrensen presterade Kvilles aktiva på topp och blev det flera finaler, pallplatser och massor av nya personbästa. En av de som ökade sitt personbästa mest var Alva Johansson som inte bara slog till med nytt personbästa utan även satte nytt klubbrekord i F17 kula med 12.17. Det innebär att hon kommer få ta emot den mycket fina klubbrekordsplaketten på Kvillegalan i höst.

 

Hela helgen var det fantastisk sammanhållning bland de aktiva som stöttade varandra både i motgång och framgång. Bästa hejarop under helgen går till Hjalmar Peixoto som hördes över hela arenan när han ropade fram Arvid Möller till nytt personbästa på distansen 1500m med tiden 4:47.76. Värt att nämna också är den stora hejarklacken av Kvilleiter som jublade högt när den unga men mycket kvicka Oliver Bokelund Singh sprang hem en vinst på 60m där tiden blev 8.71, vilket också innebar nytt personbästa.

 

På bussen hem satt flera mycket nöjda och stolta men också lite trötta tränare som redan såg fram emot nästa tävling med Kvilles fantastiska aktiva. Det slogs ju trots allt 60 nya personbästa utav totalt 141 starter för Kvilles aktiva under tävlingshelgen!

Välkommen att anmäla dig till Årsmöte - 28 februari 2023
2023-01-16 10:51

Hej alla medlemmar!
Hoppas allt är bra nu när träning och tävling kommit igång igen efter jul och nyårsfirande!

Nu är det dags att anmäla sig till att vara med på IF Kvilles Årsmöte som hålls tisdagen den 28 februari, klockan 17.30, i samlingslokalen på nya Björlandavallen.

 


Anmälan via länken nedan och följ instruktionerna (gå till kategorin IF Kville):
ANMÄLAN HÄR.


Vid årsmötet behandlas bland annat följande:

  • Verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret 2022
  • Förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret 2022
  • Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets- och räkenskapsåret 2022
  • Förslag på stadgeändringar beslutas
  • Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets- och räkenskapsåret 2022 fram till och med september då vi planerar byta räkenskaps år för att passa friidrottsåret bättre
  • 3 övriga ledamöter i styrelsen fram till och med september 
  • Revisorer fram till och med september. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta
  • 1-3 ledamöter i valberedningen fram till och med september, av vilka en skall utses till ordförande
  • Övriga frågor

Ha det fortsatt bra och vi ses på årsmötet!
Svenskt rekord på Julruschen
2022-12-12 13:59
Ladda album (+6 bilder) >>

Under Kvilles tävling Julruschen den 10-11 december fylldes hela Friidrottens Hus med fantastiskt duktiga ungdomar som presterade många nya personliga rekord. Stort grattis till Carl Bengtström ÖIS som i tävlingsklassen Män 600m inte bara slog personligt rekord utan också slog nytt inofficiellt svenskt rekord med tiden 1:16.80!

 

Med cirka 2000 starter var det full fart från morgon till kväll och till och med tomten var på besök under dagarna. Under så pass intesivt tävlande är det viktigt att fylla på med energi för både aktiva och publik. I fiket drack föräldrarna mycket kaffe och åt korv men hos barnen var julmust och kexchoklad favoriterna, men jag tror knappast någon är förvånad över det. 

 

Stort tack till alla funktionärer som var på plats och möjliggjorde tävlingen!

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners