SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Sommarens Friidrottsskola på nya Björlandavallen
Full fart på IF Kvilles friidrottsskola på Hisingen
IF Kvilles friidrottsskola anordnar aktiva veckor av lek, skratt, träning, tävling, god mat, kompisar och gemenskap i och runt Björlanda på Hisingen under sommar och höstlov.
 
Friidrottsskolan 2023 hålls på den helt nya friidrottsarenan Björlandavallen under veckorna 25, 26, 27 och 32!
 
Alla barn födda mellan 2010 och 2016 är välkomna att delta!
 
Länk till anmälan: KLICKA HÄR   (Välj kategorin: "Deltagare IF Kvilles Friidrottskola - FRiiSK" och följ anvisningarna)
 
I priset ingår:
  • Friidrottsträning med IF Kvilles duktiga ungdomsledare
  • Fruktstund och mellanmål samt lunch i Björlandaskolans matsal
  • FRiiSK T-shirt
  • Diplom efter avslutad vecka

Mer information: KLICKA HÄR

 
 
Vid frågor kontakta: 
Ida Thörsman
Projektledare FRiiSK
 
friisk@ifkville.se
070-727 48 32
Seriematch del 1 21 maj
2023-05-25 16:36

Fler bilder (+5) >>

I helgen avgjordes första delen av seriematchen i Finspång där Kville ställde upp med både ett herr- och damlag. Några aktiva fick den fina möjligheten att tävla i ovana grena de aldrig tävlat i tidigare. Där levererade de resultat som var över förväntan och tog viktiga poäng för laget. Även de som tävlade i sina favoritgrenar gjorde det bra och under dagen blev det flera grensegrar. Tävlingens höjdpunkt var stafetten som avslutade dagen där Kvilles tjejlag tog en överlägsen seger och där killarna kom i mål på en fin andra plats.

Kvilles Vårtävling 20 maj
2023-05-23 22:39

Kvilles Vårtävling bjöd i år på fina prestationer och strålande solsken. Med nästan 900 starter på en dag var det full fart och fläkt hela dagen från början till slut. Ungdomarna kämpade på bra i värmen när tränare, föräldrar och klubbkamrater hejade fram nya personliga rekord!

 

Startsignalen testad på Björlandavallen
2023-04-26 10:26
Peter, Jakob och Anders Östlund testar startsignalen på Björlandavallen

Igår fick vi hjälp av startern Anders Östlund att testa de speciella kontakterna för startsignalen till målkameran på Björlandavallen. Det finns fyra stolpar där man kan koppla in startpistolen på arenan, en i varje hörn på innerplanen.

 

Dessutom finns det två platser för målkameran då arenan har upplopp och målgång på båda långsidorna. Detta gör att vi kan vända efter vinden på korta sprintsträckorna, vilket är fantastiskt bra.

 

Testningen gick som en dans i det lite kalla vädret, så nu är det klart för start!

 

 

IF Kville besöker Torslandavallen och Knatteracet
2023-04-22 16:25

Idag lördag, var IF Kville inbjudna till Torslandavallen, tillsammans med tre andra föreningar, där Knatteracet arrangerades för 80+ barn som sprang 750m tillsammans. Fint väder och härlig stämning med musik var det.

 

Peter och Monir var på plats och lät deltagarna hoppa så högt de kunde och mätte deras fina insatser. Det visade sig att man var riktigt bra redan om man hoppade över 20 cm. 30 cm var ovanligt men endel som fixade.

 

Lägst var inte lätt att hoppa - men den som lyckades bäst fick till 1 cm, det är svårare än man tror!

Träningsläger i Magaluf för Kvilles aktiva
2023-04-17 21:16

Fler bilder (+13) >>

På träningslägret i Magaluf på Mallorca var det fullt fart hela veckan med 11 träningspass, aktiviteter varje dag, sol och bad, dagsutflykt till vackra staden Palma och mycket mer. Men för att nämna några saker lite extra så var möjligheten att köra långa kast igen och bergsutflykten två av många fantastiska höjdpunkter under lägerveckan.

 

Äntligen fick alla som har tränat kast se redskapen flyga i luften! Trots att förhållandena i Friidrottens hus är goda för långa kast är det inte alls samma sak som att se diskusar, släggor och spjut fara genom luften. Riktiga kast ger en mycket bättre återkoppling och vi upplevde en fin utveckling på alla kastare under veckan. Vi körde totalt 5 pass med långa kast under veckan, där flera aktiva också tog chansen att prova på några ovana grenar.

 

På torsdagen begav sig ett gäng om tio aktiva och två ledare ut på en 22 kilometer lång bergsutflykt till toppen av Coll de Juscons, ca 420 meter över havet. Några sprang hela vägen medan några cyklade tills vägen inte tillät mer cykel och därifrån begav de sig per fots till toppen.
 
Backen upp till toppen var nästan fem kilometer lång med en stigning på 8%. Detta är backar som vi inte alls har i södra Sverige och vi fick uppleva hur det var att bege sig konstant uppför under en halvtimmas tid.
Många leenden, en del svett och lite felspringningar blev det, och på det stora hela många glada och nöjda "bergsbestigare". 
 
Kvilles ungdomar ger lägret 10/10 och ser fram emot det igen nästa år!
Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners