Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

IUSM och IJSM 2023
2023-03-07 15:39
Simon Rydén (vänster) och Hjalmar Peixoto (höger) som båda gjorde fina insatser på IUSM i P15 1000m

Det var många bra resultat på IUSM och IJSM trots problematisk uppladdning för flera av Kvilles aktiva. Simon Rydén och Hjalmar Peixoto båda födda 2008 tävlade i P15 1000m och gjorde det riktigt bra utifrån de förutsättningarna de hade inför SM-tävlingen. Hjalmar hade precis haft lunginflammation när han lyckades stuka foten en vecka innan SM-tävlingarna. Trots en uppladdning med skador och sjukdom lyckades Hjalmar klämma fram ett nytt personbästa som blev 2:54.56.

Simon Rydén gjorde även han ett fantastiskt lopp och slog nytt personligt rekord med 10 sekunder med tiden 2:51.84. Även Simon Rydén hade otur med sin uppladdning och slog ut en tand när han cyklade omkull så med tanke på uppladdningen var loppet ännu mer imponerande. Tyvärr följde oturen Simon även under SM när han missade final med endast 8 tusendelar!

Arvid möller i klassen P16 verkade ha blivit inspirerad av de fina loppen och slog nytt personbästa på 1500m med tiden 4:37.33 och han slutade 11:a. Carl Berntsson från Kville gjorde en bra insats med tanke på att han var sjuk hela veckan fram till tävlingshelgen men hoppade ändå 2.85 i P15 stav.

Kville hade även med 2 duktiga kulstötare, Alva Johansson och Albin Cedergren. Lite för mycket tävlingsnerver satte tyvärr käppar i hjulen och de lyckades inte återskapa den fina form de visat tidigare under säsongen. Alva blev 7:a med 11.63 i F16 kula och Albin stötte 11:39 i P16 kula vilket räckte till en 14:e plats.

På IJSM fanns ytterligare en skadedrabbad aktiv från Kville vid namn Sofia Björkman. Efter att ha haft ont i foten större delen av inomhussäsongen sprang hon in på fina 7.80 i försöken i K22 60m, tyvärr räckte det inte till final den här gången. På IJSM var även Kvilles hoppare Melker Svanberg och Gabriel Torgersson med. Båda gjorde bra insatser i tuff konkurrens i P19 klassen där de i år är ett år yngre än de äldsta deltagarna. Melker blev 10:a med 13.18 i tresteg och Gabriel slog nytt personbästa i stav med 4.24 vilket räckte till en 11:e plats där även 6:e plats tog 4.24 men med färre rivningar.