2019-08-12 13:47

IF Kville hade många aktiva i elden hela helgen på Slottsskogsvallen och här följer en summering.

Fredag
M22
Chidozie Abika sprang 100m och tog sig till final via 11,16 i försöken. I finalen blev det en 8:e plats med 11,11.

P19
William Lanndalen har lite skadebekymmer men ställde ändå upp i slägga och tog där en fin 6:e placering genom att kasta 55,26m.

P17
Erik Isaksson sprang också 100m och tog sig även han till final genom att avslappnat löpa i mål på 11,51 i försöken. I finalen fick han bra flyt och kunde slappna av och gå i mål som 4:a på nytt PB 11,22.
Fredrik Grund sprang på 11,76 i försöken på 100m och fick nöja sig med ett lopp.
Emil Bengtsson sprang på nytt PB på 400m, och med tiden 55,26 tog han sista platsen i lördagens final.
I tresteg hoppade Gustav Tartu till sig ett SM-silver via ett nytt PB på 13,80m. GRATTIS till pallplatsen!
Jesper Nordström hoppade också tresteg och persade flera gånger fram till 13,62m med vilket han kom på en fin 4:e placering.

F17
Emilia dubblade under fredagen med tresteg och höjd. I tresteg kom hon 6:a på 10,92m och i höjd 7:a på 1,58m.

Lördag
M22
Chido sprang idag 200m och tog sig till final på 22,65.

P19
Elias Brink sprang i en tuff final hem en 6:e plats på nya PB 4:09.93.
Christoffer Wockats sprang 200m försöken och fick med tiden 24,85 tyvärr inte springa final.
Arvid Mägi Theorin körde diskus och kom 4:a på fina 50,24m.

P17
Erik dubblade distansen från igår och sprang alltså försök på 200m. Han persade med tiden 22,94 och tog sig till final.
Emil Bengtsson sprang också 200m försök, men med tiden 24,53 fick han respass direkt, fast det var kanske inte så konstigt då han bara några timmar tidigare sprungit final på 400m där han blev 8:a på 55,88.
Jesper Nordström sprang 110mh och kom med tiden 16,28 på en 8:de plats. I samma final sprang även Fredrik Grund, och han blev 8:a på 16,31.
Amrullah Stanikzai och Jesper N tog sig an 300mh på ett bra sätt där båda tog sig till final. Ami hade 40,15 i försöken vilket var PB. Jeppe kvalade till finalen med tiden 41,76.
Freddan hade ytterligare två grenar på programmet denna dag och med så många grenar är det svårt att riktigt ladda om. Det blev ändå väl godkända insatser där han hoppade 6,08m i längd och kastade 43,09 i spjut. Det är tufft att vara mångkampare!

F17
Alma Svanberg sprang 400m finalen på utmärkta 61,64 i de byiga vindarna och sprang även 200m försök och tog sig till final på tiden 26,36.
Hilda Johnsson sprang 300mh och fick slita hårt på sin ytterbana och gick i mål på 49,34.

Söndag

M22
Chido sprang sin final på 200m och blev 5:a på 22,68.

P19
Arvid stötte kula, och det var aldrig något snack. Med 17,70m i första stöten var tävlingen avgjord och gulden Arvids. GRATTIS till SM-guldet!!

P17
I finalen på 200m sprang Erik så fort han bara kunde. Lite spänt och en 8:e plats med tiden 23,39.
Final på 300mh för Ami och Jeppe. Bra sprunget av båda där Ami tog 5:e platsen på 40,19 och Jeppe 6:e platsen med 40,76.
Fredrik körde sin sista gren, kula, detta SM och kom 8:a på 11,86m.