SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Anmälan öppen till IF Kvilles Friidrottsskolor

 

Nu öppnar anmälan - Två olika Friidrottsskolor i Sommar!

 

IF Kvilles Sommar-Friidrottsskola blir ännu bättre. I år har vi två olika friidrottsskolor i Björlanda:

 

  1. FRiiSK – Friidrottskola för alla födda 2017-2010; v25, v26, v27, och v32
  2. Athletics Clinic för alla födda 2011-2010; endast 20 juni och 15 platser

 

Träna friidrott och ha riktigt roligt tillsammans!

Varje vecka är fylld av friidrott, lekar och kul aktiviteter med specialist-tränare och våra duktiga ungdomsledare som leder grupperna.

 

     Mer information om FRiiSK: KLICKA HÄR

 

     Mer information om Athletics Clinic: KLICKA HÄR

 

 

Alla veckor börjar på Björlandavallen och har en stor avslutningsdag i Björlandahallen!

  • FRIIDROTTSSTJÄRNA och hoppborg varje vecka!
  • Ett roligt FRITIDS före och efter varje dag!
  • Passen anpassas för de olika åldersgrupperna
  • Alla våra ungdomsledare utbildas av RF/SISU

 

Anmälan till Friidrottsskolorna - KLICKA HÄR 

(Välj kategorin: "Deltagare IF Kvilles Friidrottskola" och välj om du vill anmäla dig till FRiiSK eller Athletics Clinic)

 

 

Vid frågor kontakta: 


Sofia Hultén

Projektledare FRiiSK

friisk@ifkville.se

Seriematch i Finspång och säsongspremiär!
2024-05-15 10:49

Kville ställde upp med ett ungt, men starkt lag i helgens seriematch i Finspång. Killarna radade upp fina placeringar där Hjalmar Peixoto (200 m), Fabian Steene (höjd) och David Thilén (diskus) tog grensegrar. Tävlingen avslutades med stafett, där killarna vann efter en riktigt stark och jämn insats med fina växlingar. Tjejerna gjorde också en mycket bra stafett och sprang in på väldigt fin andraplats. För många var det säsongspremiär, men många gjorde ändå starka individuella prestationer och personliga rekord. Stella Bengtsson satte dessutom klubbrekord för F16 diskus.

Trots ett relativt ugnt lag så är det många som börjar få en hel del rutin. Seriematch innebär också att en del behöver köra andra grenar som man vanligtvis inte gör, eftersom alla som gör resultat ger poäng till laget, så det är härligt att se att hur Kville ställer upp för laget. Vi hade dessutom med en stark hejaklack som skrek sig hesa.

Kvilles killar ligger två, med 36 poäng, vilket är 5 poäng bakom ledande Trollhättan. Tjejerna ligger på 5:e plats i en jämn serie. Del två i seriematachen är i Trollhättan i september.

Kvilles lag:

Hjalmar Peixoto (200 m), Simon Rydén (800 m), Alex Berger (3000 m), Alexander Jonasson Magnusson (2000 m hinder), Albin Theander (400 m häck), Soko Nyallay, Albin Cedergren, Frank Nissen och Johannes Aspman (4x100 m), Fabian Steene (höjd), Ivar Gejke Wiksén (tresteg), David Thilén (diskus), Fredrik Grund (spjut),

Sofia Björkman (200 m), Juni de Masi Esiasson (800 m), Alma Liljegren (3000 m), Elenor Hesselgren (2000 m hinder), Stina Kolmodin (400 m häck), Sofia Björkman, Tilda Strandevall, Pauline Hansson och Alma Liljegren (4x100 m), Pauline Hansson (höjd), Matilda Persson (tresteg), Stella Bengtsson (diskus), Stina Juneståhl (spjut)

Kvilles Vårtävling 2024
2024-05-13 18:21

Vilket härligt väder det bjöds på och vilken fantastisk stämning det var på årets upplaga av Kvilles Vårtävling som traditionsenligt startade upp utomhussäsongen. För många aktiva blev det även årets första tävling utomhus.

 

Kvilles Vårtävling är Sveriges äldsta arenatävling, men i år var det första gången tävlingen arrangerades på den helt nybyggda och fina arenan Björlandavallen där alla Kvilleiter har sina träningar. 

 

Även ett stort tack till alla funktionärer för deras hjälteinsats i solen!

 

 

 

SM-brons till Mikael!
2024-04-29 21:16

IF Kvilles framgångar på 24-timmars fortsätter även 2024 där Mikael Gottberg för första gången i sin karriär fick kliva upp på SM-pallen efter en imponerande bedrift som innebär att han är tredje bäst i landet!

 

Mikael Gottberg om sitt lopp: "Friskt vågat och hälften vunnet. Jag vann en SM-medalj, det är verkligen känsla denna gången. Att jag inte kom upp i närheten av de distanser jag trodde på och satsade på berodde på stor del på de problem som uppstod längs vägen. Samma problem som jag lyckades övervinna så pass bra att ta en medalj!"

 

Louise Kjellsson från IF Kville sprang också fantastiskt bra och nådde nästan hela vägen fram med sin fjärdeplats på samma distans. 

 

Emir Halalkic och Jessica Parnebo kom också till start med fick tyvärr avbryta loppet.

Träningläger i Nerja för Kvilles aktiva
2024-04-15 10:16
Ladda album (+14 bilder) >>

När Kvilles aktiva anlände i Spanien möttes de av kyla och regn. Vädret påminde mer om Alaska än som Spanska solkusten. Men redan morgonen efter var det ändring på detta och under hela träningslägret var det löpning, hopp, kast och bad i strålande solsken!

Ibland kan det vara krångligt att få med sig stavar när man reser långt, men de anlände tillsammans med resten av bagaget utan problem. Trots detta var det nära att det inte blev någon stavhoppning ändå eftersom stavhoppsställningen (och reservställningen) på arenan hade gått sönder när vi anlände. Det var nervösa ansiktsuttryck hos stavhopparna ett tag men problemet var snabbt åtgärdat av driftpersonalen.

Boendet var i lägenhetskomplex vilket innebar att det var utrustat med kök så att man kunde laga sin egen frukost, middag och lunch åts vid långbord på restuarangen i anslutning till poolen.

På vilodagen var det cirka två timmars bergsvandring till vackra Frigiliana längs med en flodbädd. Frigiliana är en vacker by som ligger högt uppe på bergsryggen av bergskedjan Sierra Almijara 300m över havet.

På kvällarna var det aktiviteter varje dag i form av volleyboll, quiz, lagkamper, filminspelning, skattjakt och mycket mer!

Götalandsmästerskapen Inomhus 2024
2024-03-23 14:43

Lördagen den 16 mars 7:00 gick det två fulla bussar med förväntansfulla Göteborgs atleter mot Malmö och Götalandsmästerskapen. IF Kville hade med totalt 1 atleter. Det var ett både nervöst och morgontrött gäng som landade i god tid i Malmö och arena Atleticum. Som sig bör vid mästerskap så startade tävlingen med inmarsch samt nationalsång.

 

Det var en hektisk första dag med många fina prestationer. På kvällen var det en uppstyrd bankett med både underhållning och standup, såklart serverades det god mat också.  När det var läggdags gick ledarna runt och såg till att alla skötte sig och kom i säng. Som vanligt tömdes några rum på extra personer som hade gömt sig.

 

Söndagen var en spännande dag då Göteborg ledde hela lagtävlingen där lyckades vi hålla ledningen hela vägen och ta hem titeln i lagtävlingen. Avslutningen med stafetterna är en av höjdpunkterna med alla deltagare på inneplan som hejar på sina kompisar. 

 

Av Kvilles atleter presterades det många nya personbästa under helgens två tävlingsdagar och många gjorde det bra och överpresterande utifrån sina förutsättningar. Stämningen var god i bussen på vägen hem och rätt snart drog allsången igång på övervåningen. På undervåningen var det lugnare med en trött ledarstab. 

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners