SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Kville
Glädje, Gemenskap, Utveckling, Trygghet - För alla

Anmälan öppen till IF Kvilles Friidrottsskolor

 

Nu öppnar anmälan - Två olika Friidrottsskolor i Sommar!

 

IF Kvilles Sommar-Friidrottsskola blir ännu bättre. I år har vi två olika friidrottsskolor i Björlanda:

 

  1. FRiiSK – Friidrottskola för alla födda 2017-2010; v25, v26, v27, och v32
  2. Athletics Clinic för alla födda 2011-2010; endast 20 juni och 15 platser

 

Träna friidrott och ha riktigt roligt tillsammans!

Varje vecka är fylld av friidrott, lekar och kul aktiviteter med specialist-tränare och våra duktiga ungdomsledare som leder grupperna.

 

     Mer information om FRiiSK: KLICKA HÄR

 

     Mer information om Athletics Clinic: KLICKA HÄR

 

 

Alla veckor börjar på Björlandavallen och har en stor avslutningsdag i Björlandahallen!

  • FRIIDROTTSSTJÄRNA varje vecka!
  • Ett roligt FRITIDS före och efter varje dag!
  • Passen anpassas för de olika åldersgrupperna
  • Alla våra ungdomsledare utbildas av RF/SISU

 

Anmälan till Friidrottsskolorna - KLICKA HÄR 

(Välj kategorin: "Deltagare IF Kvilles Friidrottskola" och välj om du vill anmäla dig till FRiiSK eller Athletics Clinic)

 

 

Vid frågor kontakta: 


Sofia Hultén

Projektledare FRiiSK

friisk@ifkville.se

USM medalj till Noah Varkey!
2024-07-15 11:03

Mångkamps-SM utspelade sig detta år i Kil, Värmland. Platsen som för många förknippas med Stefan Holm hade mycket riktigt den förra OS-guldmedaljören som speaker och prisutdelare.

 

IF Kvilles Noah Varkey gjorde sin första mångkamp i klassen P15 vilket innebär att åtta grenar ska genomföras under två dagars tävlande. Efter en fin första dag med PB i tre av fyra grenar så startade andra dagen lite tyngre med en sliten kropp och ihållande regn.

 

Mångkampen kulminerade i den avslutande grenen 1000m där Noah endast hade 5 sekunders försprång före tävlingens fyra. Efter ett dramatiskt lopp med slitna deltagare lyckades Noah hålla undan och bärgade hem USM-bronset. Stort grattis Noah!

IF Kville på Världsungdomsspelen
2024-07-11 11:15

I helgen gick 2024 års upplaga av Världsungdomsspelen av stapeln och ett helt gäng Kvilleiter var med och tävlade bland över 2800 deltagare från 30 olika länder. 

 

Trots vind och blåst var det glada miner från Kvilleiterna, och dessutom flera mycket fina resultat på Slottskogsvallens helt nylagda banor.

 

På bild ser ni Hjördis Peixoto och Hannali Sigfridsson utstyrda i Kvilles tävlingsdräkt med blåvit utsmyckning. Både Hjördis och Hannali tävlar flitigt och i år var det första året de var tillräckligt gamla för att vara med på VU-spelen, de gav tävlingen 5/5 Kville-Kent i betyg.

Stina Prtenjaca Junestål är uttagen till ungdomslandslaget!
2024-07-09 17:22

IF Kville har äran att sända Stina Prtenjaca Junestål till Ungdoms-EM i Slovakien som går den 19-21 juli. Det innebär att Stina för första gången får ta på sig den blågula dräkten och representera landslaget, stort grattis! 

 

Med sina 49,42 m i spjut tidigare under säsongen är Stina rankad elva i startfältet, varav åtta av dessa är ett år äldre. Stinas spjutkval är den 20 juli antingen i pool A kl 11:31 eller pool B kl 12:43 och kommer att livesändas på mästerskapets hemsida. Stina kommer sedan att kasta i en eventuell final den 21:a juli kl 18:55 som då sänds på SVT Play.

 

Vi kommer självklart att sitta i TV-soffan och heja på dig Stina!

 

Mästerskapets hemsida: https://www.european-athletics.com/competitions/european-athletics-u18-championships/overview 

Fabian Steene näst bäst i Sverige med nytt personbästa!
2024-07-01 12:44

SM-silver och nytt personbästa när Fabian Steene slog till med 205 cm i höjd när det gällde som mest!

 

Senior SM avgjorde i år på Rimnersvallen i Uddevalla och under lördagen var det kvaltävling i höjd där Fabian enkelt hoppade vidare till final med en stabil hoppning och fina 198 cm klarade.

 

På söndag var det sedan dags att göra upp om medaljerna. Det var många som länge hoppade bra men när ribban höjdes till 205 cm blev det högt för många och rivningarna började komma. Då slog Fabian till med ett kanonhopp i första försöket och seglade över ribban. Efter det var han ensam kvar i tävlingen tillsammans med EM-hopparen Melwin Lykke Holm som vann tävlingen på 215 cm.

 

Silver-Fabian bjöd på en alldeles utmärkt hoppning och var felfri hela vägen över 205 cm vilket är en förbättring av sitt tidigare personbästa med 3 cm.

Två starka Kville-lag i Kraftmätningskvalet
2024-06-06 23:47

För första gången ställde IF Kville upp med två stycken mix-lag till kvalet i Kraftmätningen den 6:e juni, detta tack vare en härlig blandning av många ungdomar i åldrarna 2009-2011.

 

Det var ett tufft och intensivt tävlingsschema med en varierande väderlek när Kville gjorde upp i lagtävlingen Kraftmätningen. Friidrott är ofta en individuell tävling, men i Kraftmätningen behöver man verkligen ställa upp för varandra när varje poäng räknas.

 

Det var väldigt många fina prestationer och personliga rekord, men en extra eloge till alla som verkligen gjorde allt för laget i ren Kville-anda! Vissa var igång och tävlade hela dagen och andra ställde upp för första gången i till exempel höjd, spjut eller 800 m.

 

Det särskilt värt att nämna är att Noah Varkey satte klubbrekord på 80 meter häck för P15 och att han tillsammans med Simon Eriksson Schärlund körde alla grenar.

 

En höjdpunkt på dagen var stafetten på 6x200 m, där Kvilles båda lag gjorde fantastiska insatster. Stafetter är alltid spännande så det är extra roligt när det går bra. Riktigt bra kämpat av alla som var med, men viktigast av allt – vad roligt vi hade! Nu inväntar vi alla andra kval innan vi vet hur resultaten står sig för ett eventuellt vidareavancemang till finalen. 

Nyheter från våra grupper
Funktionärsuppdrag, 22/03 11:00 
 
Samarbetspartners